#61 2006-09-05 16:42:22

parara
Użytkownik

Odp: Łzawe kawałki z anime...

całkiem sporo wrażliwych facetów na ansi siedzi jezor
to gut smile
tak tak będziemy płakać, bo.. bo.. (fryk) trzeba (fryk)[placze]
jezor

KDE4 ssie

#62 2006-09-05 19:13:40

tomxxx
Zbanowany

Definicja smutku to jest co.
Nie można powiedzieć że dla każdego to samo jest smutne.
Mnie np w Elfen Lied mnie nie wzruszyła śmierć tamtego pieska a innych tak.
Mnie już bardziej wzruszyło cierpienie Lucy mimo że nie zawsze była dobra.
Bym mógł dokładniej wymienić co mnie wzrusza w anime ale bym musiał sporo pisać.

#63 2006-09-05 19:41:09

themic
Użytkownik

A mnie po troszku wzruszyła seria "Gunslinger Girl"...
<niby cyborgi, ale czuja zupełnie jak my>

Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)

#64 2006-09-05 19:44:01

tomxxx
Zbanowany

Ĺťe co.
To nie były prawdziwe dziewczynki ?
Bo nie oglądałem.

#65 2006-09-05 20:00:46

parara
Użytkownik

tom_21 napisał:

kehemem, nie spojleruj deprecha

lia napisał:

pozatym plakalam przy smierci wolfwood'a i ostatniej scenie Triguna. (...) i jeszcze jeden moment przy ktorym zdazylo mi sie plakac to smierc Niny i Hughes'a z Full metal alchemist.

nie no K[cenzura] ludzie, co sie z wami dzieje cholera weźcie nie spojlerujcie klnie shithappens
dghaa już mnie k****** bierze zly grrrrrr.. zly

Ostatnio edytowany przez parara (2006-09-05 20:18:03)

KDE4 ssie

#66 2006-09-05 20:03:31

lia
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Dla mnie najbardziej łzawym kawałkiem była ostatnia scena z Cowboy Bebopa...

a juz myslalam ze tylko ja na tym sie poplakalam jezor a pozatym muza swietna i zawsze dopasowana. pozatym plakalam przy smierci wolfwood'a i ostatniej scenie Triguna. zdarzalo mi sie uronic lezke prz niektorych scenach w Chobits i prz Naruto. i jeszcze jeden moment przy ktorym zdazylo mi sie plakac to smierc Niny i Hughes'a z Full metal alchemist. ehhhhhhhh, a pozatym wlasciwie jak koncze ogladac wszystkie odcinki jakiegokolwiek anime to chce mi sie ryczec, ze to juz koniec jezor smile_big.

#67 2006-09-05 20:11:07

Prince_Vegeta
Użytkownik

Niewiem czy już była ( pewnie była ) wymieniona seria " Kimi Ga Nozomu Eien " 2 odc., bo ostatni to mnie troszke zdrnerwował ; ), nie tak to miało wyglądać smile_big

o i przypomniałem sobie "Wild Striker" niby to nic takiego, ale ostatni mecz ( z Tenryu ? ) był piękny placze Taki zapał,doping kibiców,kontuzje,walka,pot i łzy smile_big coś pięknego

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-09-05 20:15:57)

Oczami Fana Blog ;]

#68 2006-09-05 20:16:58

Wanderer
Użytkownik

tom_21 napisał:

Definicja smutku to jest co.
Nie można powiedzieć że dla każdego to samo jest smutne.

A mnie np. w Elfen Lied nic nie wzruszyło jezor Patrzyłem na to anime obojętnie jezor

Prince_Vegeta napisał:

Niewiem czy już była ( pewnie była ) wymieniona seria " Kimi Ga Nozomu Eien " 2 odc., bo ostatni to mnie troszke zdrnerwował ; ), nie tak to miało wyglądać smile_big

Wyglądało jak miało wyglądać. Wg. mnie lepiej się skończyć nie mogło. Zresztą jeśli wybrałby tą drugą, to bym tu klął teraz, bo wg. mnie wybrał bardzo dobrze smile

PS. Poryczałem się na tym ostatnim epie oczkod

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-09-05 20:20:36)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#69 2006-09-05 20:17:49

razell
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:

o i przypomniałem sobie "Wild Striker" niby to nic takiego, ale ostatni mecz był piękny placze Taki zapał,doping kibiców,kontuzje,walka,pot i łzy smile_big coś pięknego

Ja wymiękłem w momencie gdy Kyosuke(wkońcu[yahoo])przytulił Miki...
Nie wytrzymałem uroniłem kilka kropelek[wstyd]

#70 2006-09-05 20:31:51

Prince_Vegeta
Użytkownik

Wanderer napisał:
Prince_Vegeta napisał:

Wyglądało jak miało wyglądać. Wg. mnie lepiej się skończyć nie mogło. Zresztą jeśli wybrałby tą drugą, to bym tu klął teraz, bo wg. mnie wybrał bardzo dobrze smile

Ja bym postąpił inaczej ( w sumie to sam nie wiem - zależy jak silne byłoby uczucie do tej drugiej jezor ) ale wydaje mi się, że jednak według mnie wybrał źle, ale to moje zdanie[szpan]

razell napisał:

Ja wymiękłem w momencie gdy Kyosuke(wkońcu[yahoo])przytulił Miki...
Nie wytrzymałem uroniłem kilka kropelek[wstyd]

To może też, ale było to do przewidzenia, a w tym meczu wszystko mogło się zdarzyć oczkod

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-09-05 20:35:26)

Oczami Fana Blog ;]

#71 2006-09-05 20:38:54

MistrzSztuki
Zbanowany

SPOILER!!!!szalony SPOILER!!!!szalony SPOILER!!!!szalony
DO COWBOY BEBOPA i SAMURAI X

Cholipa... nie wiem, czy się powtórzę, ale wzięła mnie ostatnia scena z Cowboy Bebopa, gdy ten UMIERA, oraz scena z Samurai X, kiedy Kenshin przekłuwa ""... nie będę spoilerować, ale prawda jest taka, że kompletnie nie pamiętam W TEJ CHWILI imion dwóch z trzech postaci, o których tu mowa, ale sądzę, że ci co oglądali te dwa ANIMki wiedzą o co chodzi...

Za dużo ANIME na raz...

MEEEGA EDIT MEEEGA EDIT MEEEGA EDIT MEEEGA EDIT MEEEGA EDIT

Sorry za to "zdycha"...

Ale to, co podałem - po prostu NIDGY jeszcze nie wzruszyłem się tak, oglądając ANIME. Przepraszam, ale[placze][placze][placze][placze]

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-09-06 20:53:26)

#72 2006-09-05 20:54:50

Wanderer
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Cholipa... nie wiem, czy się powtórzę, ale wzięła mnie ostatnia scena z Cowboy Bebopa, gdy ten zdycha,

Zaspoileruję i powiem, że chodzi o psa Eina xD

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#73 2006-09-05 21:38:42

lia
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Cholipa... nie wiem, czy się powtórzę, ale wzięła mnie ostatnia scena z Cowboy Bebopa, gdy ten zdycha

prosze tylko nie zdycha. to naprawde dobra scena!

#74 2006-09-06 00:06:50

Dżibril
Użytkownik

SPOILER do CB

Nom obydwie śmierci i jej i jego były wyrabiaste. Jak padała ta laska , zdaje mi sie ze ni bylo wtedy w tle zadnej muzyki , co tworzyło wyjątkowy nastroj. Taka zwyczajna malo patetyczna smierc... jedna z wielu... a mimo wszystko dla kogoś tak istotna. Brawa dla twórców. I jeszcze śmierć Spike , też pełna klasy ('BANG').

#75 2006-09-06 04:00:28

Rekid
Użytkownik

eee ale on  nie umarl heeh smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#76 2006-09-06 08:27:17

Syek
Użytkownik

Rekid napisał:

eee ale on  nie umarl heeh smile

a co, potknął się?

#77 2006-09-06 09:52:15

tomxxx
Zbanowany

A mnie wzruszył aż do łez "Harvest Night".Dla nieświadomych powiem że to hentai i to bardzo okrutne.

#78 2006-09-06 15:44:22

lia
Użytkownik

DĹźibril napisał:

Jak padała ta laska

masz na musli Julie?

Syek napisał:

a co, potknął się?

ja nie ogladalam, ale jest dalsza czesc Cowboy'a Bebopa (film pt."Knockin on heaven's door")i dopiero tam Spike umiera (chyba, bo nie mialam zaszczytu obejrzenia). choc podobno film za duzo nie ma wspolnego z anime, ale i tak chetnie bym obejrzala.

#79 2006-09-06 16:42:08

Wanderer
Użytkownik

lia napisał:

ja nie ogladalam, ale jest dalsza czesc Cowboy'a Bebopa (film pt."Knockin on heaven's door")i dopiero tam Spike umiera (chyba, bo nie mialam zaszczytu obejrzenia). choc podobno film za duzo nie ma wspolnego z anime, ale i tak chetnie bym obejrzala.

SPOILER!!! COWBOY BEBOP

Film nie jest kontynuacją, a jedynie wątkiem pobocznym dziejącym się w czasie gdzieś między odcinkami serii. Spike w filmie nie umiera, ma się całkiem dobrze. Jeśli chodzi o serię, to niektórzy mówią, że nie jest powiedziane, że Spike umarł w ostatnim odcinku, a tylko zemdlał. Wg. mnie to jest kompletna bzdura. Gdyby w ten sposób to rozwiązano i zaczęto na przykład kolejną serię posługując się chwytem "omdlenia", to pierwsza seria, a dokładnie zakończenie, wiele by straciło. O tym, że Spike zginął, mówi poprowadzenie scenariusza dwóch ostatnich odcinków, chęć do poświęcenia się głównego bohatera, jego słowa gdy opuszcza statek: "Nie idę zginąć, idę sprawdzić czy żyję", które imho znaczą tyle co "Idę sprawdzić, czy stać mnie na to, by poświęcić swe życie". No i ta muzyka, gdy kamera odjeżdża od jego ciała leżącego na schodach. Spike zginął w serii i nie ma co liczyć, że jest inaczej.

#80 2006-09-06 18:14:49

Psychopata
Użytkownik

Spoiler FMA______Spoiler FMA_____Spoiler FMA_____Spoiler FMA

W FMA jak taki doktorek "zmieszał" swoją córeczkę z psem, to  zamurowało mnie. Nie mogę określić słowami co wtedy czułem. Ale myślę, że też się wzruszyłem i chyba doznałem szoku. baka

Koniec

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-09-06 21:15:38)

Stopka forum

© Animesub.info 2025