Nie jesteś zalogowany.
Zoboczcie co ten gościu oferuje na allegro[zly]
Do wszystkiego są polskie napisy tak? Bo jeśli rzeczywiscie to prawda, to musiałby sam je zrobić, bo inaczej można się przyczepić do tego, że nie uzyskał zgody ich autorów na ich sprzedanie. W myśl prawa handlowego to on chce czarpać zyski również z napisów, które być może sobie przywłaszczył. Wątpię, żeby np. Hatake czy panZDZICH zgodzili się na sprzedaż własnych napisów.
Naruto obok Dragon Ball'a to najczeĹciej "sprzedawane" na allegro anime, wiÄc takie rzeczy juĹź nie dziwiÄ
:)
Nas w tej aukcji interesuje, tylko opcja "ZgĹoĹ naruszenie zasad".:)
Temat allegro i sprzedaży anime był już wiele razy poruszany na tym forum. Najlepiej po prostu zgłaszać allegro takie aukcje.
"Ta licytacja i tak niedojdzie do końca bo pzeważnie allegro usuwa dlatego wszystko bendzie uzgadniane przez e-mail albo gg." (cytat z aukcji )
Przynajmniej nie silił się na teksty w stylu "Mam prawo wystawiać powyższe przedmioty, gdyż jest to zgodne z artykułem 2936093, paragraf 1340252, rozdział 35904252, strona 4265653 etc. etc."
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-29 11:44:26)
"Ta licytacja i tak niedojdzie do końca bo pzeważnie allegro usuwa dlatego wszystko bendzie uzgadniane przez e-mail albo gg."
Allegro nie usuwa samo z siebie, bo przecież na aukcjach zarabia. Dlatego właśnie trzeba je zgłaszać - wtedy zgodnie z regulaminem MUSZÄ zainterweniować.
ja bym się zgodził, żeby sprzedawali moje napisy, ale pod warunkiem, że kasa za nie szła by prosto do mnie:D
ja bym się zgodził, żeby sprzedawali moje napisy, ale pod warunkiem, że kasa za nie szła by prosto do mnie:D
A znajdź mi tłumacza, który by się na to nie zgodził Osobiście wychodzę z założenia, że to co teraz robię, robię za darmo i szlak by mnie trafił jakbym na takiej aukcji zobaczył napisy PT.
dwa dni temu znalazłem coś takiego !!!!!!.
Pytałem się go z kąd ma polskie napisy, a on powiedział mi że sam zrobił do wszystkich odcinków. W co nie chce mi sie wierzyć.
Allegro też nic sobie z tego nie robi, bo już wa razy to im zgłaszałem.
Ostatnio edytowany przez Eternit (2006-09-17 16:35:52)
Aukcja już została usunięta... Więc wg Allegro chyba nie miał prawa tego sprzedawać
Aukcja nie została usunięta. Więcz czemu tak napisałaś?
W aukcji która podałeś u mnie pisze "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 124135562)"
aukcja już dawno została usunięta z tydzień temu coś około tego
No ta, nie zwróciłam uwagi na datę napisania pierwszego postu... mój błąd
Nie została usunięta. A numer aukcji to 127975411
no własnie nie została! ale gość ma tupet 100% legalnie !!! co za ..........
Chodzi mi o tą pierwszą do której link podałeś... Nie zwróciłam uwagi na datę po prostu, myślałam że to świezy temat :]
Nie chodzi mi o tą drugą co podałem wyżej. Najlepsze jest w tym to że allegro na to nie reaguje.
Też zgłosiłam... ciekawe czy ona dojdzie do skutku mimo wszystko
tak czy siak to piractwo i chyba pominął ten artykuł wystawiając takową aukcję