Nie jesteś zalogowany.
Mnie tam zawsze Godzilla fabularna smieszyla, wolalem ta animowana, z USA bodajze, ogladac jako dziecko.
"...Dzieśięć największych metropolii zostało zaatakowanych przez gigantyczne potwory. Najeźdźców próbują powstrzymać walczące pod egidą ONZ armie całego świata. Bez skutku. Z pomocą nieoczekiwanie przybywają Xilianie. Kosmici wybijają rozszalałe monstra, rychło okazuje się jednak, że są dużo gorsi od ziemskich potworów. Kiedy wydaje się, że dla ludzkości nie ma już ratunku, ze snu budzi się Godzilla zażywający odpoczynku pod lodami Arktyki i robi z ufoludkami porządek.
Tak można streścić fabułę filmu 'Godzilla: Ostatnie wojny'(2004). 29 odcinek kinowych przygód najsłynniejszego potwora świata jest pierwszym, który ukazał się na DVD w Polsce..."
cytat z Dziennika 23.08
widzieliście coś takiego
ale motyw
nie no jak Gojira na DVD jest, to nie ma bata - musze nabyć
KDE4 ssie
PS Kisiel jak cię interesuje Godzilla mogę ci nagrać dróga i trzecią serię (oprócz filmu 24. bo go nie posiadam) jak masz jakieś anime które mnie zainteresują.
Bardzo mnie interesuje widziałem większość i wiem sporo o nim.
wymiana wchodzi tylko w grę jeśli jestes z Wrocławia
"...Dzieśięć największych metropolii zostało zaatakowanych przez gigantyczne potwory. Najeźdźców próbują powstrzymać walczące pod egidą ONZ armie całego świata. Bez skutku. Z pomocą nieoczekiwanie przybywają Xilianie. Kosmici wybijają rozszalałe monstra, rychło okazuje się jednak, że są dużo gorsi od ziemskich potworów. Kiedy wydaje się, że dla ludzkości nie ma już ratunku, ze snu budzi się Godzilla zażywający odpoczynku pod lodami Arktyki i robi z ufoludkami porządek.
Waaa
już to chcę !!! Jak da się nabyć to nawet kupię
Nie warto kupywać bo to jest wersja z ang dubbingiem. Lepiej sobie ściagnąć z netu wersję oryginalną. przynajmniej ja za schrzaniony ang dubbingiem złamanego grosza nie dam.
PS Kisiel nie jestem z Wrocławia tylko ze Sławna (na pomorzu)
Nie warto kupywać bo to jest wersja z ang dubbingiem. (...) przynajmniej ja za schrzaniony ang dubbingiem złamanego grosza nie dam.
nie no kurrr..czę
no to kiepawa sprawa, w takie cus z ang dubem to mi tez sie nie chce inwestowac
Lepiej sobie ściagnąć z netu wersję oryginalną.
i tak trzeba zrobić żeby nie kalać ang dubem dobrego imienia króla Godzilli
KDE4 ssie
Czyli to jacyś idoci.
Po licho mi film z jakimś dubbingiem angielskim.
Wiele Godzilli było po japońsku więc niewiem czemu ta nie była.
Jak tylko usłyszałem ten wstrętny głos to od razu to przełączyłem i nie oglądałem.Niech oni sobie zostawią dubbing dla siebie a nie jeszcze dla innych.
Ale to chyba i tak wina tvp.
Jak ci się nie podoba to nie oglądaj
A dlaczego akurat wersja z angielskim (amerykańskim?) dubbingiem? Myślę, że to nadzwyczaj proste. Polskie stacje telewizyjne rzadko kiedy same tłumaczą filmy - zlecają to innym firmom lub skupują już przetłumaczone produkcje. Dalej to już czysty marketing, mianowicie... 99% filmów zagranicznych jest anglojęzycznych, dlatego też pracują tam ludzie odpowiedzialni za przekład angielski (jak myślisz ilu Azjatów zatrudnionych jest w tego typu miejscach?). Ponieważ jest duża konkurencja, odbija się to na kosztach. Po drugie - Polacy nie mają bezpośrednich kontraktów z wytwórniami Azji Wschodniej, więc zmuszeni są do zaangażowania pośredników (lwia część zanim trafi na rynek europejski przewija się przez USA), a dalej to jak pisałem wcześniej.
Ile tak naprawdę filmów czy anime mamy okazję oglądać w polskiej telewizji? Śmiem twierdzić, że śladowe ilości - przykładem niech będzie Księżniczka Mononoke czy Metropolis albo filmy japońskie, na czele z Godzillą, która wywołała całe to zamieszanie . Oczywiście wszystkie te produkcje zostały wyprodukowane w Japonii i posiadają oryginalną, japońską wersję dźwiękową.
Po trzecie... mam wielu znajomych, dla których mowa ludów skośnookich brzmi śmiesznie, co wynika, za pewne, z ograniczenia dostępu do filmów innych niż "amerykanckie". Wolą zatem słuchać czegoś, co jest im znane - ehhh szkoda, szkoda
No i właśnie bo Księżniczka Mononoke czy Metropolis też były z angielskim dub i jedynie dla kompletnie zacofanych osób język japoński moze być śmieszny bo dla mnie akurat jest lepszy w odbiorze niż angielski,przyjemniej się słucha.
A zauważ że np ostatnio "klątwa" na tvp 2 była z oryginalną ścieżką dźwiękową.
A zauważ że np ostatnio "klątwa" na tvp 2 była z oryginalną ścieżką dźwiękową.
Zauważyłem , dlatego też zawarłem w swojej wypowiedzi, że są to śladowe ilości.
Poza tym... używasz zbyt mocnych słów - dla Ciebie albo coś jest białe albo czarne; to TV głupie bo nie dają filmów z oryginalną ścieżką, to ludzie, których język japoński śmieszy są zacofani... .
Mnie nie obchodzi w tym filmie j.angielski skoro jest lektor i zagłusza połowę
A tutaj dubbing był bardzo dobrze zrobiony. Jeśli tak samo jest na płycie to kupuję i tyle.
Co do muzyki to znalazłem jeden kawałek:
05 - 1955 Suite (Godzilla, Akira lfukube)
jak ktoś ma więcej lub podobny utwór to udostępnijcie proszę
No pięknie japonski potwór powraca
Musze sie przyznać że Godzilla to był i jest jeden z moich najlepszych japońskich filmów prawie każdy odcinek ale osobiście wolałem dobrą Godzille która pomagała ludzkości a nie ta złą yhyh może powrócą jeszcze do tego motywu ale jesli w Final Wars Godzilla pokonała wszystkie potwory nawet tego jaszczura z USA (amerykanśką Godzille) yes[yahoo]to nie wiem z kim się teraz spotka hmm co o tym myslicie ??? może Godzilla VS Bracia K.[szpan]
Mnie nie obchodzi w tym filmie j.angielski skoro jest lektor i zagłusza połowę
![]()
A tutaj dubbing był bardzo dobrze zrobiony. Jeśli tak samo jest na płycie to kupuję i tyle.Co do muzyki to znalazłem jeden kawałek:
05 - 1955 Suite (Godzilla, Akira lfukube)jak ktoś ma więcej lub podobny utwór to udostępnijcie proszę
wielkie dzieki tego szukalem ;] [respekt]
Ostatnio obejrzałem Godzilla Final Wars (2004) - wersje oryginalnie.. zripowaną
Widać, że to jest 3 seria, nie posiada aż tak dobrego klimatu jak 2 ale wielu osobom co uważają starszą serie za zbyt dziecinną na pewno bardziej ta przypadnie do gustu (ot, mojemu bratu np).
Film jest niezły, występuje w nim większośc znanych nam potwrów. Na nieszczęście ominęli moje ulubione ale to szczegół
Mogę polecić ten filom każdemu - dużemu i małemu.
na dodatek zacytuję jedną wypowiedź z końcówki filmu:
"- Czy to już koniec? -Nie, to dopiero początek"
a więc te finałowe wojny nie są tak naprawdę końcem i możemy się spodziewać więcej (jak bozia da) za jakiś czas.
PS: Nadal proszę (jeśli ktoś ma) o podzielenie sie muzyką z godzilli.
EDIT: Jeśli poprzedni link z utworem nie działa skorzystajcie z TEGO lub TEGO
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-10-04 01:29:24)
Godzilla żądzi xO
Obejrzałem Godzilla Final Wars i maskara walka z amerykańskim ścierwem nie trwała nawet 10s xD i dobrze podróbce tak >.>
Ogólnie mimo że te filmy o Godzilli były robione przy niskim budżecie, mimo że były dłygieeeeee a aktorzy nie zawsze (zazwyczaj nigdy) nie zachwycali swą grą. Zawsze została królowa potworów Godzilla, i rozwałka... Teraz tylko czekać na Godzilla 3D to the Max
A i szkoda ze nie było Mecha King Ghidorah'a lub czemu do chlerny korpus obrony nie stożył kolejnej wersji Moguery lub Mechagodzilli z seri Heisei >.> buuuuu
Odświeżę temat po 2 latach
Kiedyś, widząc te nowe produkcje (mowa wyłącznie o tych japońskich) obiecałem sobie, że obejrzę "całą" GOJIRE. Zawsze wiedziałem, że całośc mozna powiedzilić na 3 ery.
Shōwa 1954-1975 (15 filmów)
Heisei 1984-1995 (7 filmów)
Shinsei 1999-2004 (6 filmów)
Kilka dni temu przypomniało mi się, że mam na dysku Heisei - chyba najbardziej spopularyzowaną z serii. Nie pamietam zbyt wiele z lat '90 gdy filmy te ciągle leciały w naszej telewizji więc szybko zabrałem się do oglądania.
# 1984: Godzilla
# 1989: Godzilla vs. Biollante
# 1991: Godzilla vs. Król Ghidorah
Trzeci z filmów właśnie skończyłem oglądać. Jestem w szoku. Nie dość, że wkręciłem się za sprawą klimatu to muszę przyznać, że sama fabuła również mnie porwała. Spodziewałem się przygłupiego kiczu a dostałem na serio kawał porządnego kina. Pierwsza część mnie wprowadziła do typowej historii, w której ludzie usiłują pokonać Godzillę. Druga część zaskoczyła mnie przymrocznawym klimatem oraz dość interesującym powstaniem przeciwnika. Ale to co zrobiła ze mną trzecia część....YOU WA SHOCK! Nie dość, że porządna historia o Godzilli (również jej geneza powstania) to jeszcze świetnie poprowadzony wątek Sci-fic. Całe to cofanie się w czasie i robienie Ghidorah a później MechaGhidorah stworzyło na serio dobry horrorek-sci-fic z unikalnym klimatem. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w tych filmach wcale dużo nie ma Godzilli. Zazwyczaj pojawia się ona kilka razy w filmie (na krótko) by w finale zrobić rozpierduchę. Bohaterowie ludzcy wcale nie są wybiegiem do eksponowania tego jak fajnie niszczy miasto (patrz. Godzilla USA 1998)
That's a lot of fish - nawiązując do nostalgiacritic xD
Na dniach (może tygodniach) obejrzę pozostałe części
Ma ktoś może linki do tych filmów? Chodzi o wersje z polskim lektorem ewentualnie jakby ktoś miał dobre polskie napisy do tych filmów
Poproś w Empiku, mają wszystko w takim fajnym boxie...
Filmy po prostu lubię. Mało co wywołuje u mnie taki śmiech jak Godzilla vs Destroyer
O nie wiedziałem że to jeszcze sprzedają, w empiku jakoś nigdy tego nie widziałem trzeba będzie sprawdzić ich stronę. Dzięki za info
Broń boże nie kupuj boxa w empiku. Jacyś kretyni połączyli filmy z Heisei i Shinsei w dodatku niektóre filmy są z amerykańskim dubbingiem a niektóre z japońskim oryginałem. Ogólnie ktoś zrobił robotę na odwal się. Zresztą i tak produkty są niedostępne - wiem bo sam chciałem kupić nim zacząłem ściągać xD
Szukaj w google paczki od Toho a napisy dostaniesz przez napiprojekt
dostaniesz przez napiprojekt
Nie cierpię napiprojektu dlatego mam prośbę możesz upnąć te napisy na jakiś serwer (np. megaupload) i wysłać mi na PW linka? Skoro też ściągasz te filmy to chyba nie będzie duży problem co?
Mogę, tylko po co? Nie wiem jaką sobie wersję załatwisz a napiprojekt dostosował soby do tej mojej. Możliwe, że subki nie będą działać.
http://torrenty.org/torrent/232772
osobiście ściągałem stąd. Jak na razie mogę powiedzieć tak:
1. Godzilla
-wersja oryginalna w panoramie i z angielskimi napisami - ładny obraz
2. Godzilla vs biollante
- wersja oryginalna bez napisów w panoramie - ładny obraz
3 Godzilla vs King Ghidorah
- po japońsku, obraz spoko i w panoramie ale zripowany z kaszetami do 4:3
4. Godzilla vs Mothra
- po angielsku ale w miarę dobrze zrobione - ładny obraz ale 4:3
5. Godzilla vs Mechagodzilla II
- po japońsku w panoramie bardzo ładny obraz