Nie jesteś zalogowany.
A kto tu mówi o latach 50 czy 60? Ja mówię o "Powrocie Godzilli"(Godzilla 2000\Godzilla Millenium) z roku 2001. Piękny strój ma ten pan.. a jakie kartonowe budynki..mmm miodzio...
Ty chyba za grosz nie rozumiesz rynku
Jak coś ma oglądalność i się dobrze sprzedaje to po co to zmieniać? Wystarczy jedynie troche ulepszyć
seria Godzilla jest filmami typu B a więc nie można się spodziewać wodotrysków. a i nie jest to historia prawdziwa więc powinno się patrzyć na to z przymrużeniem oka więc po co ma być realistyczny?
pawel198804 napisał:A kto tu mówi o latach 50 czy 60? Ja mówię o "Powrocie Godzilli"(Godzilla 2000\Godzilla Millenium) z roku 2001. Piękny strój ma ten pan.. a jakie kartonowe budynki..mmm miodzio...
Ty chyba za grosz nie rozumiesz rynku
Jak coś ma oglądalność i się dobrze sprzedaje to po co to zmieniać? Wystarczy jedynie troche ulepszyćseria Godzilla jest filmami typu B a więc nie można się spodziewać wodotrysków. a i nie jest to historia prawdziwa więc powinno się patrzyć na to z przymrużeniem oka więc po co ma być realistyczny?
A ja od tego filmu nic nie wymagam, ja go po prostu nie lubię
B4RT3K napisał:Pewnie chodziło Ci o to
yeah, to TO
przypominają się stare czasy, kiedy wracało się biegiem ze szkoły żeby zdążyć na godzillę
już wiem XD to na cartoon network musiało lecieć
Mnie to się bardzo podobało:P Niewiem czy zauważyliście, ale kiedyś jakoś więcej bajek leciało... Dobrze, że urodziłem się wcześniej, a nie teraz:P
EDIT: A to coś co bardzo lubiłem gdy byłem mały:P
Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2006-08-23 23:29:44)
Też jak byłem nieco młodszy lubiłem oglądać serie Godzilla.:)Teraz wydaje mi się to trochę śmieszny film lecz wciąż ma to "cos" w sobie. Szczególnie w pamięci utknął mi rozdział kiedy Godzilla walczyła przeciwko Mechagodzilli(był tam chyba motyw z obcymi:)Podobała mi się również walka z jakąś wielką roślina ale nie pamiętam już tego dokładnie:( Oglądałem również wersje produkcji USA ale jednak bardziej mam sentyment do tej dobrej "starej" japońskiej Godzilli[okej]
noo, to to chyba każdy widział wojowniczo zmutowane żółwi ninja XD
hehe, na tym się wychowałem ^^
dobra koniec, bo się nam zrobi <- zawsze chciałem tego emota sieknąć
KDE4 ssie
OMG... To intro ... Pamiętam to, uwielbiałem Ĺťółwie Ninja
Co do godzilli... Ma ten klimacik, pamiętam, jak prawie codziennie latałem do wypożyczalni po jakiś film z tym gadem
To Ja stane po stronie zwolenników godzilli a moj ulubiony film to z mechagodzilla i bylo cos tam z kosmosu xD
ja dodam 2grosze od siebie... po dzisiejszym filmie ściągam wszystkie części GODZILA z serii SEIHEI - ten dzisiejszy był z roku 1991 i był 3 z kolei w serii SEIHEI
nie wiem jak wam ale mnie stara godzilla kojarzy się z powe rangers tam też jest tej tandety dużo chodź nie powiem ze jak miałem 6,7 lat to pamiętam ze wstawałem co łikend o 6 rano zeby ogladac;d,tak samo jest z godzilla kiedyś sie podobalo a teraz juz nie proste
Japońskie Godzille są super
Chociaż te starsze w których Godzilla występuje w roli dzielnego obrońcy świata były troszkę przesadzone (tam chyba nawet pomagał jej jakiś stworek ...nazywał się jakoś na A )
Japońskie Godzille to typowe kino klasy B (B movie).
Nein, nein, nein! Filmy klasy "B" to były hollywoodzkie produkcje, tworzone małym nakładem kosztów celem wyświetlania na seansach "większych" produkcji. Bywał sobie budżet i ten budżet dzielono następująco: lwia część na produkcję filmu klasy "A", który niekoniecznie miał być ambitny czy zachowany dla potomności, ale miał zarobić duże pieniądze, a znacznie mniejsza część budżetu szła na film "B", który był dodatkową atrakcją w czasach, gdy w kinie bywało się częściej i dłużej. Bywało tak, że twórcy filmów klasy "B" cieszyli się większą niezależnością artystyczną, bo nie oczekiwano od nich Bóg wie jakich kasowych sukcesów. Filmy klasy "B" produkowane w latach czterdziestych przez niejakiego Vala Lewtona ("Ludzie-koty", "Siódma ofiara" i takie tam) stanowią klasykę filmu grozy, nawiązywał do nich Hitchock i inni, z czasem doczekały się w opinii filmoznawców nobilitacji, która nie stała się udziałem takiej "Kleopatry" z Elizabeth Taylor.
Warto wiedzieć od czego to "B". Japońskie filmy o Godzilli nie powstawały w Hollywood, ani w systemie hollywoodzkim, więc termin 'film klasy "B"' nijak do nich nie pasuje. Fakt, triki były w nich prostsze, niż w pierwszym King Kongu, ale jak na ówczesne standardy były te filmy sporymi przedsięwzięciami realizacyjnymi. Należy sobie uświadomić, że na TV, czy na monitorze wywierają znacznie słabszy efekt, niż wywierały oglądane w kinie.
Wiele osób popełnia błędy jeśli idzie o najnowsze filmy z Godzillą. po Amerykańskim gnocie powstało aż 6 filmów (trzecia seria Godzilli). Japońskie godzille dzielą się na trzy serię.
Pierwsza seria:
01. Godzilla king of the monster (1954)
02. Godzilla Raids Agein (1955)
03. King Kong VS Godzilla (1962)
04. Godzilla VS Mothra (1964)
05. Ghidora the Three Head Monster (1964)
06. Godzilla VS Monster Zero (1965)
07. Godzilla VS The See monster (1966)
08. Son of Godzilla (1967)
09. Destroy All Monsters (1968)
10. Godzilla's Revenge (1969)
11. Godzilla VS Hedorah (1971)
12. Godzilla VS Gigan (1972)
13. Godzilla VS Megalon (1973)
14. Godzilla VS Mechagodzilla (1974)
15. Terron Of Mechagodzilla (1975)
Druga seria
16. Return of Godzilla (1984)
17. Godzilla VS Biolante (1989)
18. Godzilla VS King Ghidora (1991)
19: Godzilla VS Mothra: Battle for Earth (1992)
20. Godzilla VS Mechagodzilla 2 (1993)
21. Godzilla VS Space Godzilla (1994)
22. Godzilla VS Destroyer (1995)
W 22. filmie godzilla zginąl w walce finałowej i tak miały się zakończyć filmy z Godzilla. Ale poniewarz Amerykanie zrobili swojego gniota na co japończycy dali swoją odpowiedź w postaci trzciej serii.
Trzecia seria:
23. Godzilla 2000 (1999)
24. Godzilla VS Megagiras (2000)
25. Godzilla, Motha, King Ghidora: Giant Monster All Out Attack (2001)
26. Godzilla VS Mechagodzilla (2002)
27. Godzilla VS Mothra VS Mechagodzilla: Tokyo SOS (2003)
28. Godzilla Final Wars (2004)
I to by było na tyle. Final Wars jest ostatnim filmem jak na razie, a wytwórnia Tokyo zapowiada czwartą serii dopiero za kilkanaście lat.
PS Najlepsza pod względem klimatu jest seria druga a pod względem akcji i efektów specjalnych to seria trzecia. Mam nagrane całą serię 2. i 3. (oprócz filmu 24.)
A co z głosem.
Czemu gadali po angielsku ?
Cy to był oryginalny głos bo niby to produkcja czysto japońska.
Ja widziałem kilka japońskich filmów z ang dubbingiem. A o jaki film Ci chodzi???
eme - dzieki za spis wychodzi na to, że 3 ostanich nie widziałem.
który zrobił na tobie największe wrażenie?
ja niezmiennie powtarzam: Godzilla tai Destroyah
A co z głosem.
Czemu gadali po angielsku ?
Cy to był oryginalny głos bo niby to produkcja czysto japońska.
A myślisz, żę puścili by ci w polsce zakupiony bezpośrednio u Japończyków?
Godzilla cieszy się wielką popularnością poza Japonią i filmy był puszczane w wielu światowych kinach ( u nas teeeż !! ) a więc dubbing był podstawową sprawą.
UWAGA
Pomożę ktoś w szukanie soundtracków z Godzilli? DC odpada - przetrząsnąłem kilka chubów ( w tym 7 zaufanych) a w google wyskakują tylko odpowiedniki do amerykańskiej produkcji.
24. Godzilla VS Megagiras (2000)
Inaczej 'Godzilla vs Megalodan' i to był mój ostatni dlatego wcześnej napisałem 25. (o all mosnters wtedy wiedziałem że ma być) SORRY za to
PS: a gra się podoba? filmki są w dechę, następna pozycja która będzie mnie zmuszała do zakupienia ps2
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-08-24 12:39:11)
Mi się anjbardziej podobały te filmy: Godzilla VS Mothra: Battle for Earth, Godzilla VS Mechagodzilla 2, Godzilla VS Destroyer, Godzilla, Motha, King Ghidora: Giant Monster All Out Attack, Godzilla VS Mothra VS Mechagodzilla: Tokyo SOS (tylko że jest to ciąg dalszy poprzedniego filmu więc radzę obejrzeć obydwa). I podoba mi się Godzilla Final Wars, chociaż znacznie różni się od pozostałych (masa efektów specjalnych i dużo zdziałali ludzie chociaż zad dużo kozactwa jest w tym filmie) ale ten nowy klimat mi odpowiada, fajnie się ogląda chociaż ma wiele braków. Pierwsza seria nie bardzo mi się podoba, szanuję ją bo to prekursor i niepodwarzalna klasyka ale te filmy nie przypadły mi do gustu.
PS Kisiel jak cię interesuje Godzilla mogę ci nagrać dróga i trzecią serię (oprócz filmu 24. bo go nie posiadam) jak masz jakieś anime które mnie zainteresują.
A myślisz, żę puścili by ci w polsce zakupiony bezpośrednio u Japończyków?
Godzilla cieszy się wielką popularnością poza Japonią i filmy był puszczane w wielu światowych kinach ( u nas teeeż !! ) a więc dubbing był podstawową sprawą.
Czyli to jacyś idoci.
Po licho mi film z jakimś dubbingiem angielskim.
Wiele Godzilli było po japońsku więc niewiem czemu ta nie była.
Jak tylko usłyszałem ten wstrętny głos to od razu to przełączyłem i nie oglądałem.
Niech oni sobie zostawią dubbing dla siebie a nie jeszcze dla innych.
Ale to chyba i tak wina tvp.
Do niektórych filmów trudno jest dotrzeć w wersji jap. Ja mam niestety 3 filmy drugiej serii w wersji ang bo nie mogłem ich znaleść w wersji jap.
a dla mnie najlepsza to..... Tata Kazika kontra Hedora XDDDD