Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
romans to zbyt ogólnie..........Zobaczcie moją liste anime i powiedzcie co jeszcze mógłbym obejrzeć z tego typu anime które większości mam czyli romanse,komedie,dramaty itp. tylko podajcie tytuły po 2000 roku i takich których niemam na liście licze na was bo niewiem jakie "romansidło" mógłbym jeszcze obejrzeć
Honey & Clover ... komedia polaczona z opowiescia milosna ... jest na top10 anidb.info wiec warto polecic sam obejrzalem do 15 odcinka i dobre jest xD
Eureka seveN
Recenzja na stronie Tanuki:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/693/rec/702
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-19 22:49:51)
Ale w Eureka seven tytulowa bohaterka to taki pasztet ze szkoda gadac
Widzialem tylko zdjecie z miss sierpnia, jesli sie myle to mnie przekonajcie, ze nie mam racji...
Kare kano - absolutny nr jeden w takiej kategori
Honey and Clover - od czasów Kare Kano nie było nic równie dobrego.
Maria-sama ga Miteru - rewelacyjne, a własnie pojawiają sie napisy.
Paradise Kiss, Nana - warto zobaczyć, niezłe , współczesne.
Rahxephon - w/g mnie cudowna opowieść o miłości.
A potem radzę jeszce zobaczyc Tsukihime i Whitch Hunter Robin.
Anime będące klasą same dla siebie.
Pozdrawiam.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
a Koi Kaze ? <--- nazwa mowi sama za siebie ? "Milosny wiatr" albo "wiatr milosci" czy ktos to ogladal o moglby sie wypowiedziec ?:>
Video girl Ai - OBOWIÄZKOWO!!!
Ah! My goddess - OBOWIÄZKOWO!!!
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - Poprostu Musisz to zobaczyć
Ajimu Kaigan Monogatari
Shingetsutan Tsukihime
D.N.Angel
Memories Off
Memories off 2nd
Memories off 3,5
Arigatou mina-san ! już wiem co ściągać dawno nieoglądałem żadnej histori miłosnej ale przeczytałem troche w reckach tych anime i chyba niebęde wiedział co najpierw obejrzeć..................dzięks
No i prosze jak to gusta mogą się różnić, Nuito. Bo z wymienionych przez ciebie anime tylko co do Tsukihime i Hanbun się zgadzam, (D.N.Angel nie oglądąłem) pozostałe może i są o miłości ale są w/g koszmarne i człowiek raczej może się zrazić do romansów i anime w ogóle po takim czymś. Fatalnie tez przedstawia sie Ah! My Goddess, moja ukochana manga została wybrana z całego swojego czaru i uroku. Do tej pory zgrzytam zębami na samą myśł co oni z nią zrobili.
Koi Kaze - owszem, ale to niezwykle smutna opowieść.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Ale w Eureka seven tytulowa bohaterka to taki pasztet ze szkoda gadac
Widzialem tylko zdjecie z miss sierpnia, jesli sie myle to mnie przekonajcie, ze nie mam racji...
Tamte screenshoty byly ch?jowo dobrane, chyba ktoś się spieszył, albo źle życzył swojej kandydatce. Poza tym ja osobiście gustuję w dorosłych. Anime jest w pytkę i są w nim też bohaterki bardziej "dla panów".
Główną atrakcją Eureki wcale nie jest bohaterka tytułowa, która zasadniczo nie wygląda tak biednie, jak na tamtych grafikach.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-19 23:48:26)
Polecam zwrócić uwagę na Simoun... tam są same panienki, ale anime klimatem bardziej przypomina "Lewą rękę ciemności " Le Guin niż "ecchi".
Ambitnie sciągam mając nadzieje że kiedyś obejżę.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
"Lewa ręka ciemności", "Jądro ciemności", "Lewe jądro ciemności"... Niestety, z całym szacunkiem dla pani Le Guin, ta space opera haińska to kiszka. "Słowo las znaczy świat" miało swój urok (nawet w tym megalitycznym przekładzie), może jakieś opowiadanka nadają się do czytania, ale ogólnie rzecz biorąc to się urodziło martwe.
I''s Pure (6 odcinków)
Po prostu rewelacja, a manga jeszcze lepsza, i dlatego jesli byś się na to zdecydował to polecam zapoznać się najpierw z mangą. Na raazie z napisami wydali tylko 5 odcinków, ale 6 powinien byc lada chwila.
Koi Kaze - druga rewelacja, jednak jak napisał mbell to bardzo smutna opowieść. I chyba koniec ostatniego odcinka to jedyny wesoły moment.
No i Kare Kano też powinineś koniecznie obejrzeć.
hahaha może anime to nie jest:P ale włącz sobie na tvn leci wspaniały romans xD Mały nicky komedia wypasiona już będe oglądał ją poraz n-ty xD
No i prosze jak to gusta mogą się różnić, Nuito. Bo z wymienionych przez ciebie anime tylko co do Tsukihime i Hanbun się zgadzam, (D.N.Angel nie oglądąłem) pozostałe może i są o miłości ale są w/g koszmarne i człowiek raczej może się zrazić do romansów i anime w ogóle po takim czymś. Fatalnie tez przedstawia sie Ah! My Goddess, moja ukochana manga została wybrana z całego swojego czaru i uroku. Do tej pory zgrzytam zębami na samą myśł co oni z nią zrobili.
Wiadomo że gusta się różnią, nie mam o to do ciebie żalu.
Jeśli chodzi o Ah! My Goddess to miałem na myśli OVA - jak dla mnie Ah! My Goddess coś w sobie ma, coś co może się komuś spodobać. Mangi nie posiadam, więc żadnego porównania nie mam.
Zastanawiając się teraz nie wiem po jakiego diabła dałem\poleciłem Memories Off
Przy reszcie pozostaję:D
Koi Kaze - coz moze zdecydowanie zbulwersowac - chyba ze za normalnr uwazasz uczucie milosci starszego brata do siostry
Jeśli chodzi o bohaterów Koi Kaze, to poznali się nie wiedząc że są bratem i siostrą. Trzeba spojrzeć na ten film dokładniej , a pozna się pewne szczegóły które powodują że jest on tak dobry.
Można go oglądać jako bulwersujące anime o zakazanym związku, albo też jako wspaniały film o wielkiej miłości która jest wystawiona na najcięższą próbę.
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-08-20 14:34:51)
to nie jest bulwersujace anime - raczej srednie anime starajace sie zdobyc rozglos/sprzedawalnosc ze pomoca kontrowersyjnego tematu
Strony 1