Nie jesteś zalogowany.
Witam,
zapraszam wszystkich fanów Berserka na moją stronke
Ostatnio edytowany przez Wolfram (2007-05-16 16:53:50)
Oj, trzeba mocno popracować nad językiem polskim. Jeśli na stronce jest podobny poziom merytoryczny co teksu powyżej, to kiepsko to widzę. :/
Oj, trzeba mocno popracować nad językiem polskim. Jeśli na stronce jest podobny poziom merytoryczny co teksu powyżej, to kiepsko to widzę. :/
Ja nie jestem twórcą tej strony, ja ją tylko polecam. Btw strona może chwilowo nie działać z powodu aktualizacji.
Ostatnio edytowany przez Wolfram (2006-08-10 16:46:50)
Satanael wykrakał to poprawiają błędy ortograficzne na stronie
Satanael wykrakał to poprawiają błędy ortograficzne na stronie
Hehe jasne...
Ostatnio edytowany przez Wolfram (2006-08-10 16:59:02)
Chociaż dajcie szanse tej stronce
Forum na serwerze http://www.mojeforum.net/ to drobna przesada Oo
Rezor - forum zostało założone na darmowej stronie jakich wiele... oczywiście!
przyznam ci że to nienajlepszy pomysł jednak chciał bym podkreślić że mogło być o wiele gorzej...
dlaczego? na to pytanie możesz samemu sobie odpowiedzieć.
Dla mnie najważniejszą rzeczą jest by byli użytkownicy, jednak jeżeli wykupie serwer na którym zainstaluje
phpbb to na co mi to, skoro dopiero wszystko rozkwita i nikogo tu nie będzie ?
Satanael - Był bym bardzo zadowolony gdyby takich ludzi jak ty było więcej,
bardzo mnie cieszy kiedy ktoś poprawia najmniejsze szczegóły na stronie.
Wiem że Berserk Page wymaga jeszcze wielu poprawek,
a przecież jeżeli ktoś bierze się do takiej roboty
musi to zrobić porządnie.
Jednak mam nadzieję że przekonają was moje starania i wiara, bo w końcu to czyni cuda.
Pozdrawiam...
Zabuza ^_^
Jak na początek strona nie jest, aż tak zła. Mi osobiście się podoba
Ostatnio edytowany przez Gather (2006-08-11 18:32:27)
Ja opisze moje wrazenia.
Na poczatku wita nas baaardzo kanciasto wyciety i rownie kanciasto przeskalowany z jakiegos powodu obrazek (btw mialem taka tapetke ) - trzeba to zmienic.
Druga sprawa, majac do dyspozycji php po cholere uzywasz zabytku jakim sa ramki? Nie widzialem storny z ramkami od lat a tu taka niespodzianka . Az mi sie lezka w oku zakrecila .
Trzecia sprawa tabelki . Toz to rowniez przezytek , moze nie az taki jak ramki ale jednak. Tez uzywalem tabelek do momentu gdy nie zaczalem wrzucac wszystkiego w divy i pozycjonowac przy pomocy css. Bardzo wygodne, zajmuje o wiele mniej miejsca przez co strona jest lzejsza i latwiej ogarnac co i gdzie .
Kolejna sprawa: kodowanie znakow. Zastanawia mnie naprzyklad czemu w tym samym dokumencie masz dwa razy zdefiniowane rozne kodowania (iso i windows - stosowanie tego drugiego nie jest mile widziane, zreszta najlepiej uzyc jakiegos unicoda np UTF8 bedziesz mogl uzywac swobodnie japonskich znakow itd) w efekcie czego w menu mam polskie znaki a juz w tekstach nie .
Menu moglo by byc lepiej przemyslane bo jest troche chaotyczne - gdy beda strzeszczenia wszystkich epkow to strasznie sie wydluzy.
Od strony graficznej to poza wymieninym przeze mnie kanciastym obrazkiem wyglada bardzo fajnie . Pozdrawiam autorow zycze im zeby ich sajt sie rozwinal i takie tam .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-08-11 18:55:09)
"pozdrawiam autorow zycze im zeby ich sajt sie rozwinal i takie tam " bardzo mnie to rozbawiło ponieważ całą robote odwala 14 letni chłopak o nicku Zabuza, czyli ja xD
"pozdrawiam autorow zycze im zeby ich sajt sie rozwinal i takie tam " bardzo mnie to rozbawiło ponieważ całą robote odwala 14 letni chłopak o nicku Zabuza, czyli ja xD
No wiec pozdrawiam autora . W stopce byly dwa nicki wiec uzylem liczby mnogiej. Stronka naprawde fajna tylko troche chaotyczna, daje o sobie znac brak doswiadczenia ktore zpewnoscia zdobedziesz. Ogolnie radzil bym sie zainteresowac XHTML i CSS.
EDIT: znalazlem kolejna anomalie - dzial tapety . W takich sytuacjach stosuje sie miniaturki a nie ustawianie rozmiarow w HTML. Moze obrazek ma wtedy mniejsza powierzchnie ale jego rozmiar (waga w bajtach) sie nie zmienia, przez co zaladowalo mi sie niepotrzebnie grubo ponad 1MB i zajelo to az 7 sekund. Ciekawe co by bylo przy wiekszej galerii . Pozatym miniaturka przeskalowana w programie graficznym bedzie ladniejsza od skalowania przez przegladarke - bedzie bardziej gladka i mniej kanciasta.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-08-11 19:37:44)
skoro juz robicie to w iframe to moglibyscie zrobic to tak aby po kliknieciu na link nie otwieralo sie nowe okno, ale poprostu zmieniala zawartosc ramki. Przy okazji przetestujcie strone pod operą bo pare znaczkow zle sie wyswietla
"po kliknieciu na link nie otwieralo sie nowe okno" to dość krępujące, ale wiesz... połączyłem include z ramkami xD
"po kliknieciu na link nie otwieralo sie nowe okno" to dość krępujące, ale wiesz... połączyłem include z ramkami xD
Cuz za umysl mogl wymyslic tak szalona koncepcje .
EDIT: Po co w dluzszym tekscie umieszcasz ciagle te nieszczesne <br> (np streszczenia odcinkow)? Przeciez przegladarka sama zacznie wyswietlac nowa linie zgodnie ze zdefiniowanym ustawieniem tekstu (left, right, justify) i zareczam ze efekt bedzie znacznie ladniejszy niz robienie tego samodzielnie. Teraz niektore teksty wygladaja jakby byly pisane wierszem .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-08-12 10:39:33)
Oo widzę, że pojawiła się nowa wersja
Nie wiem jak inni, ale ja spadłem z krzesła jak zobaczyłem w dziale "manga" gatunek: horror, SF[roftl].
SF[roftl].
Jak to się tam znalazło [wstyd]już poprawiam..
[cytuj]Za dodanie 1 newsa dostajesz dostajesz 3 punkty,[/quote]
O dzięki Nevar. Już poprawiłem
Ostatnio edytowany przez Wolfram (2007-05-16 18:32:48)