Nie jesteś zalogowany.
to ty glupiejesz on powolal duka zeby zobaczyc w jakiej jest formie bo boruc i tak jest pewniakiem do gry w podstawowej na eliminacje i musi odpoczac dlatego go nie powolal po prostu ma kilku pewnych ktorych nie powolal bo chce zobaczyc a moze raczej sprawdzic w jakiej formie sa inni
to ty glupiejesz on powolal duka zeby zobaczyc w jakiej jest formie bo boruc i tak jest pewniakiem do gry w podstawowej na eliminacje i musi odpoczac dlatego go nie powolal po prostu ma kilku pewnych ktorych nie powolal bo chce zobaczyc a moze raczej sprawdzic w jakiej formie sa inni
Wiesz co? Jak chce kogoś sprawdzić na bramce, to ma idealną okazję, żeby sprawdzić Fabiańskiego, Cierzniaka etc etc. Trzydziestoparoletniego bramkarza, który nie gra w klubie NIE MOŻNA sprawdzać! On po prostu nie powinien być powołany (nie napisałem, że Boruc musi być powołany na mecz towarzyski). To samo tyczy się Bąka, którego kariera kona w straszliwych męczarniach, w jakimś katarskim klubie. Dostaje za to duże pieniądze, co nie zmienia faktu, że jest coraz gorszy, na ME będzie miał 35 lat, a na MŚ 37. W obronie może grać Golański, czy nawet Fojut, który pokazał w ME juniorów, że ma serce do gry, walczy z poświęceniem i można by było go ogrywać, choćby w takich meczach.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-02 14:53:01)
po pierwsze bedzie mial tyle lat jak tam sie dostaniemy czytaj awansujemy i tutaj Dudek moze sie przydaj zgda jest nieco leciwy ale po pierwsze to wybor selekcjonera a po drugie skad masz pewnosc w jakiej jest formie skoro nie gra w klubie a poza tym lepiej miec 2 -3 dobrych bramkarzy niz potem w eliminacjach spotkac sie z sytuacja gdzie selekcjoner stawial na 2 lub 1 i on ciagle gral a ten wpusci jakas szmate ala kolumbia i sie zablokuje i trene nie bedzie mial wyboru sluszne wybory dokonal trener a fabianski jest bardzo dobry ale jeszcze nie na kadre
po pierwsze bedzie mial tyle lat jak tam sie dostaniemy czytaj awansujemy i tutaj Dudek moze sie przydaj zgda jest nieco leciwy ale po pierwsze to wybor selekcjonera a po drugie skad masz pewnosc w jakiej jest formie skoro nie gra w klubie a poza tym lepiej miec 2 -3 dobrych bramkarzy niz potem w eliminacjach spotkac sie z sytuacja gdzie selekcjoner stawial na 2 lub 1 i on ciagle gral a ten wpusci jakas szmate ala kolumbia i sie zablokuje i trene nie bedzie mial wyboru sluszne wybory dokonal trener a fabianski jest bardzo dobry ale jeszcze nie na kadre
O Fabiańskim rok temu myślałem, że nie jest na kadrę. Teraz już jest. W Legii broni świetnie, lepiej niż nie jeden bramkarz. A że może się denerwować w reprezentacji, to jest wina takiego Janasa, który nie dał mu zagrać w meczu z Kostaryką, ani we wcześniejszych meczach towarzyskich. Jak nie będą mu dawać grać, to w wieku 28 lat będzie "nie na kadrę". I nie wiem czy rozumiesz sytuację z Dudkiem. Piłkarz, który nie gra w klubie, nie ma prawa grać w reprezentacji. Po co go sprawdzać? Jest za słaby na klub, to na reprezentację będzie dobry? Będzie tylko miejsce w kadrze zajmował młodszym zawodnikom. Poza tym, uważasz, że w eliminacjach mamy grać Dudkiem, "bo starszy, bardziej doświadczony", bo trzeba się dostać na Mistrzostwa? A jak się dostaniemy, co? Nagle damy bronić Fabiańskiemu, który w kadrze zagrał kilkanascie minut?
Ludzie spokojnie, to tylko mecz towarzyski, a nie finał MĹ Do składu nie mam zatrzeżeń, przynajmniej do czasu po meczu. Wynik spotkania z Danią pokaże, czy Leo miał rację wybierając taki skład, czy też nie.
~lb333 Dudek nie jest słaby by grać w Liverpoolu, tylko Benitez za bardzo faworyzuje Reinę, to wszystko. A czemu Dudkowi nie pozwolił odejść? Bo jest za dobry.
ogi
dokladnie zgadzam sie z toba dlatego powinni mu dac szanse ( dudkowi ) w kadrze bo jest nowy sezon w liverpoorze , reina tez zaczal wpuszczac gole , a jak dudek zagara bardzo dobry mecz w kadrze to moze benitez sie opanuje i da mu choc szanse aby sie sprawdzic w premiership , a fabianski nie jest gotowy na kadre ( na podstawowa jedenastke ) i nie zapominjmy ze bramkarze duzo pozniej koncza kariere zazwyczaj niz zawodnicy z powa wiec nie ma co sie spieszyc z fabianskim w kadrze poza tym mamy tez bardzo dobrego kuszczaka i boruca wiec na razie fabianski niech zapomni o kadrze
Ludzie spokojnie, to tylko mecz towarzyski, a nie finał MŚ Do składu nie mam zatrzeżeń, przynajmniej do czasu po meczu. Wynik spotkania z Danią pokaże, czy Leo miał rację wybierając taki skład, czy też nie.
~lb333 Dudek nie jest słaby by grać w Liverpoolu, tylko Benitez za bardzo faworyzuje Reinę, to wszystko. A czemu Dudkowi nie pozwolił odejść? Bo jest za dobry.
Nie, Dudek jest słaby, tylko, co dziwne, ma dobre mecze. Niektóre nawet świetne. Ale zasłużył sobie na ławkę licznymi błędami, które ośmieszają po prostu bramkarza. Według mnie nie odkupił swoich win tym jednym finałowym meczem. Reina jest dobrym bramkarzem, lepszym niż Dudek, solidnym i, mimo, że Reina jest faworyzowany z racji swojej narodowości, to zasługuje na miejsce w pierwszym składzie bardziej niż Dudek.
A co do meczu, to nie jestem optymistą. Jak selekcjoner chce się wkupić w łaski kibiców, to niech nie zaczyna od meczu z Danią lub Szwecją. To jest samobójstwo.
ogi
dokladnie zgadzam sie z toba dlatego powinni mu dac szanse ( dudkowi ) w kadrze bo jest nowy sezon w liverpoorze , reina tez zaczal wpuszczac gole , a jak dudek zagara bardzo dobry mecz w kadrze to moze benitez sie opanuje i da mu choc szanse aby sie sprawdzic w premiership , a fabianski nie jest gotowy na kadre ( na podstawowa jedenastke ) i nie zapominjmy ze bramkarze duzo pozniej koncza kariere zazwyczaj niz zawodnicy z powa wiec nie ma co sie spieszyc z fabianskim w kadrze poza tym mamy tez bardzo dobrego kuszczaka i boruca wiec na razie fabianski niech zapomni o kadrze
Dlaczego Fabiański ma zapomnieć o kadrze? Przecież pod względem bramkarski jest razem z Borucem i Kuszczakiem na równi (jeśli ich nie przewyższa). Dlaczego ma być gorszy? Z powodu wieku? Dlaczego w tym kraju piłkarz jest uważany za młodego w wieku 26 lat, a młodszy nie ma szans?
A Dudek może odzyskać miejsce w składzie Liverpoolu jak Reina zacznie popełniać takie błędy jak kiedyś Polak. A to mu się raczej nie zdarzy.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-02 15:30:50)
po wczorajszyej porazce liverpoolu z grasshoppers widac ze liverpool przezywa kryzys (imo).obydwie bramki Reina mogl wyciagnac (no moze ta 1 byla zbyt zaskakujaca) ale 2 mogl cos zrobic (choc te podanie bylo genialne )
jedno co moge powiedziec na + Liverpoolu to to ze maja zaj***ste prostopadle podania ...ale co z tego jak ani razu nie wykorzystane?
EDIT. ja na prawde nei wiem czeu po tak piekny meczu jaki pokazan nam Jezy w finale LM z Milanem, nie jest on w 1st skladzie ...ech...to wie tylko Benitez...
Ostatnio edytowany przez Pawa (2006-08-02 15:30:17)
Dla mnie Dudek to dobry bramkarz, bo dużo zrobił dla reprezentacji, jak i klubów w których grał. I skoro uważasz, że ma tylko dobre mecze, a jest słaby, to chyba każdy bramkarz tak ma .
Moim zdaniem mecz z Danią to dobry początek, nie jest to ani silny, ani słaby zespół. Taki po środku. Bo chyba lepiej grać z kimś z wyższej półki, niż z San Marino, czy Estonią. Przynajmniej Leo będzie mógł sprawdzić kto jak gra z silnym rywalem
Ostatnio edytowany przez ogi (2006-08-02 15:31:37)
Moim zdaniem mecz z Danią to dobry początek, nie jest to ani silny, ani słaby zespół. Taki po środku. Bo chyba lepiej grać z kimś z wyższej półki, niż z San Marino, czy Estonią. Przynajmniej Loe będzie mógł sprawdzić kto jak gra z silnym rywalem
Już wolę Brazylię. Z Danią i Szwecją nam nie idzie nigdy (mam nadzieję, że tym razem się to zmieni).
Dla mnie Dudek to dobry bramkarz, bo dużo zrobił dla reprezentacji, jak i klubów w których grał. I skoro uważasz, że ma tylko dobre mecze, a jest słaby, to chyba każdy bramkarz tak ma .
No ale inni bramkarze nie schodza poniżej jakiegoś poziomu, a to co Dudek czasem wyprawiał, to się nie powinno zdarzyć.
No ale inni bramkarze nie schodza poniżej jakiegoś poziomu, a to co Dudek czasem wyprawiał, to się nie powinno zdarzyć.
Khem, chciałem tylko przypomnieć tak na uboczu, interwencję Kuszczaka (uważanego za bardzo dobrego bramkarza) w meczu z Kolumbią.
Hmmm... Bartzeh, to też świetny bramkarz, ale zdarzają mu się wpadki.
Casillas też święty nie jest.
Dobrych bramkarzy popełniając błędy jest mnóstwo
bartheza dobra interwecja ostatnio to widzialem ... na MS 1998? od tamtej pory jakos same wpadki (nie mowiac juz o tym dumnym wyjsciu na polowe boiska po nic...pochwalic sie)
Kuszczak poprostu za puznosie zorientowal ze ta pilka jednak zmierza w swiatlo bramki...:P
wracajac do Dudka: moze to on nie chce grac :S ?(watpie:P)
Barthez jest, może nieco szalony na bramce, ale bardzo dobry (nawet jak na swoje lata). Nikt przecież nie będzie grał wiecznie. A Barthez miał dobre interwencje (nawet bardzo dobre) na tych MĹ. W końcu francuzi nie znaleźli się przypadkiem w finale
no mozna je porownac do Dudka na LM z milanem i co dalej? lipa .tyle ze dudek dalej bronil wysmieniciew.Cenie bartheza za to ile lat juz jest bramkarzem Francji (francuzi chyba beda mieli kryzys z bramkarzami jak odejdzie na emeryture )Nie moge sie przywalic ze popelnia bledy bo kto nie popelnia? ale to wygladalo tak: barthezMS 1998 super zdyscyplinowany bramkarz ,swietnie broniacy.....x czasu potem.....Barthez niezrownowazony "pelny sil"(chyba chce byc stoperem) coraz czestsze wpadki...podsumowanie: spoczal na laurach i zaczal sie bawic??
niewiem to moja opinia ja takto widze
Francuzi po odejściu Bartheza kłopotu z następcą nie będą mieli. W dobrej dyspozycji jest bramkaż Lyonu G. Coupet.
A Barthez, ma swoje lata, i jego świetność już minęła. Ale dla mnie i tak, będzie to najlepszy bramkarz w historii.
A schodząc nieco z tego tematu. Dunga podał skład Brazylii na mecz towarzyski. Zabraknie w nim Ronaldinho, Kaki, Ronaldo, Adriano, Cafu i wieeelu innych. To chyba dobra decyzja, przynajmniej narazie
dobrze ze da pograc innym :)wiedomo ze te gwiazdy nie stracily formy od ms
Jak dla mnie Brazylia powinna przemieszać gwiazdy, z nieco mniej znanymi graczami. Bo jeśli jest za dużo indywidualności w zespole to jest kicha. Tak było na tych MĹ, Brazylia grała jak potłuczona
Dudek odchodzi z Liverpoolu, i wraca do Holandii, co wy na to? Ja się cieszę, w Feyenordzie, Dudek znowu będzie bronił regularnie, i może jeszcze wróci do dobrej dyspozycji (mam wielką nadzieję ). Moim zdaniem, dobrze, że odszedł, bo w Anglii, tylko się marnował
Już niedługo kolejny sezon Ligi Mistrzów. A dzisiaj w Monako, zostały wylosowane grupy:
Grupa A
FC Barcelona
Chelsea Londyn
Werder Brema
Lewski Sofia
Grupa B
Inter Mediolan
Bayern Monachium
Sporting Lizbona
Spartak Moskwa
Grupa C
Liverpool FC
PSV Eindhoven
Girondins Bordeaux
Galatasaray Stambuł
Grupa D
Valencia CF
AS Roma
Olympiakos Pireus
Szachtar Donieck
Grupa E
Real Madryt
Olympique Lyon
Steaua Bukareszt
Dynamo Kijów
Grupa F
Manchester United
Celtic Glasgow
Benfica Lizbona
FC Kopenhaga
Grupa G
Arsenal Londyn
FC Porto
CSKA Moskwa
Hamburger SV
Grupa H
AC Milan
OSC Lille
AEK Ateny
Anderlecht Bruksela.
Oczywiście, puchar obroni Barca
raziel4ever napisał:ogi
dokladnie zgadzam sie z toba dlatego powinni mu dac szanse ( dudkowi ) w kadrze bo jest nowy sezon w liverpoorze , reina tez zaczal wpuszczac gole , a jak dudek zagara bardzo dobry mecz w kadrze to moze benitez sie opanuje i da mu choc szanse aby sie sprawdzic w premiership , a fabianski nie jest gotowy na kadre ( na podstawowa jedenastke ) i nie zapominjmy ze bramkarze duzo pozniej koncza kariere zazwyczaj niz zawodnicy z powa wiec nie ma co sie spieszyc z fabianskim w kadrze poza tym mamy tez bardzo dobrego kuszczaka i boruca wiec na razie fabianski niech zapomni o kadrzeDlaczego Fabiański ma zapomnieć o kadrze? Przecież pod względem bramkarski jest razem z Borucem i Kuszczakiem na równi (jeśli ich nie przewyższa). Dlaczego ma być gorszy? Z powodu wieku? Dlaczego w tym kraju piłkarz jest uważany za młodego w wieku 26 lat, a młodszy nie ma szans?
A Dudek może odzyskać miejsce w składzie Liverpoolu jak Reina zacznie popełniać takie błędy jak kiedyś Polak. A to mu się raczej nie zdarzy.
Taa ciekawe, wogule mistrz świata, cudak nad cudaki
Pozatym inni bramkarze są nie lepsi, chyba finezji Kuszczaka nie muszę przypominać!
A LM Wygra ARSENAL ARSENAL