Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem z napisami do pierwszego odcinka School Rumble 2.
Chodzi o to, ze zaden program nie czyta mi tych napisow, ktore sciagnalem z animesub.info
Moze mi ktos poradzic co zrobic?
Ewentualnie podeslac inne napisy?
Z tego co widzę napis są do kilku wersji zrobione w ssa i srt. Mi działają
Jednak jeśli tobie nadal się nie udaje ich uruchomić, użyj programu Naprawiacz - powinien pomóc (chociaż nie wiem czy działą z ssa/ass)
a w czym prubujesz to uruchomić? polecam MPC i Mplayer
Kubik - nie wyswietla mi ich. Lepiej? :>
kisiel - Co to za program ten naprawiacz? A MPC?
Uruchamialem Bestplayer'em i allplayer'em, jesli o to Ci chodzi. Zawsze te programy mi wystarczyly.
Kubik - nie wyswietla mi ich. Lepiej? :>
kisiel - Co to za program ten naprawiacz? A MPC?
Uruchamialem Bestplayer'em i allplayer'em, jesli o to Ci chodzi. Zawsze te programy mi wystarczyly.
Dobra.. te programy ci wystarczyły do uruchamiania filmów i napisów w jakich formatach? (juz o formaty filmów pal sześć bo jak opiera się na MP to i tak chodzi o kodeki.) Nie pomyślałeś o tym? Zresztą chyba VSfilter (tak to się pisze? ) obługuje ass/ssa
MPC - Media Player Classic
Naprawiacz - sama nazwa wskazuje
- umiesz korzystać z opcji szukaj?
EDIT:
kto jeszcze używam w tych czasach takich śmieci? jak vplaayer, allplayer, bestplayer. To już jest lamus i przeżytek!!
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-24 17:50:23)
Rzeczywiscie dziwna sytuacja
Moze powiedz jakiego playera uzywasz (nazwa + wersja). Czasem przytrafiała mi sie sytuacja ze dany odtwarzacz miał problemy z odczytaniem danego fragmentu wiec urywało napisy. Czasem z powodu zbyt starej wersji programu woglue sie nie włąnczały
Ard = to te napisy: School_Rumble_2nd_Term_ep01_vegeta_junior_AnimeSubInfo_id11107
Zainstalowalem tego MPC, odpalilem SR, ale jak wlaczylem napisy, wyskoczyl mi taki komunikat:
"To load subtitles you have change the video renderer type and reopen the file.
- DirectShow: VMR7/VMR9 renderles or Haali's.
- RealMedia: Special renderer for RealMedia , or open it through DirectShow.
- Quicktime: DX7 or DX9 renderen for Quicktime.
- Schock Wave: n/a
Ustawilem wszysto jak trzba, tyle ze nie moge znalezc tego: "Schock Wave: n/a"
No i jak chce odpalic napisiki, to dalej wyskakuje ten komunikat :/
Yaku - uzywam Allplayer ver. 2.2.8.0
Ajudo!!
Ostatnio edytowany przez Crinus (2006-07-24 19:07:17)
Ard, zrobilem wszystko jak zaleciles, ale dalej sie nie wyswietlaja...
Masz moze jeszcze jakies pomysly?
A co to tray?
sory za takie glupie pytanie, ale ja sie wogole na tym nie znam ;/
ard nie mam zielonej strzalki (ani zadnej innej ;p )
to moze inaczej, skonwerteruj ten ssa to mDVD lub jakiego innego chcesz.
allplayer je odtworzy. zielona strzalka to wlasnie DirectVobSub (chyba sie nie myle)
A subedit-player?? Próbowałeś??
jaki z tego moral??
po pierwsze: nalezy wywalic WSZYSTKIE kodeki i zainstalowac CCCP
po drugie: wywalic WSZYSTKIE playery i ogladac w SubeEditPlayer'ze albo w Media Player Classic
po trzecie: napisy nazywac tak jak sie nazywa video i trzymac je w tym samym katalogu.
po czwarte: w DirectVobSubie (zielona strzalka) w zakladce "General" na dole w "Loadig" zaznaczyc "Always load"
jesli czlowiek zastosuje sie do tych 4 punktow, to naprawde trzeba miec cos POWALONE z kompem zeby napisy nie poszly
czemu CCCP SubEditPlayer i DirectVobSub? mniej wiecej dlatego samego dlaczego ogladamy teraz KOLOROWE TELEWIZOY a nie czarnobiale.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
jaki z tego moral??
po pierwsze: nalezy wywalic WSZYSTKIE kodeki i zainstalowac CCCP
po drugie: wywalic WSZYSTKIE playery i ogladac w SubeEditPlayer'ze albo w Media Player Classic
po trzecie: napisy nazywac tak jak sie nazywa video i trzymac je w tym samym katalogu.
po czwarte: w DirectVobSubie (zielona strzalka) w zakladce "General" na dole w "Loadig" zaznaczyc "Always load"jesli czlowiek zastosuje sie do tych 4 punktow, to naprawde trzeba miec cos POWALONE z kompem zeby napisy nie poszly
czemu CCCP SubEditPlayer i DirectVobSub? mniej wiecej dlatego samego dlaczego ogladamy teraz KOLOROWE TELEWIZOY a nie czarnobiale.
CCCP wcale nie są takie najlepsze. Mnie przy nich wszystko sie sypie a w szczególności dźwiek 5.1. Moja niezawodna konfiguracja to: K-Lite Codec Pack (najnowsze) + Media Player Classic i wszystko śmiga aż miło. No a jakby nawet na tej konfiguracji nie chodziło, to musi być już nieźle system zasyfiony + rejestr do reanimacji.
Ja tez jade na K-Lite Codec Pack, ale odtwarzam w SubEdicie tez smiga 0 problemow :}
Yea!! Zainstalowalem SubEditPlayera i wszystko piknie smiga
Dzieki za pomoc ;D Arigato!!
Nie wiecie moze, czy mozna cos ustawic, by SubEditem mozna bylo otwierac filmy
w formacie RealMedia???
Strony 1