Nie jesteś zalogowany.
Też pomysł xP.
Anime to po prostu japońska animacja, nic więcej, nic mniej ^^.
Ale w sumie jakie to ma znaczenie dla tematu?
Tytuł już jest znany, każdy wie, że nie jest to anime i wystarczy.
Teraz macie nową zagadkę do rozwikłania - pytanie Kisiela xP.
każde anime jest kreskówką, ale nie każda kreskówka jest anime - WSIO
Kisiel może MASK, ale swoją drogą raczej nie, bo to właśnie leci
Kisiel wiem o co ci chodzi
niestety nie moge skojarzyć dokładnie tytułu
To było zdaje się United States Space Forces czy jakos tak, nie wiem czy to tytuł orginału ale napewno tłumaczyli tytuł na Siły Kosmiczne Stanów Zjednoczonych, a własnie "ci dobrzy" byli w United States Space Forces więc może tpo to, niestety to nie anime, jednak z tego co pamietam poziom tej kreskówki był taki ze anime z ówczesnych lat się przy tym chowało. Z klocków lego te pojazdy budowałem
BTW: to było wiecej niż 7 lat temu (9-10) i chyba jeszcze na dwójce, albo Polsacie
Ja mam inne pytanie i też niedotyczące anime (chyba), pamietam kiedyś była kreskówka w której główni bohaterowie (zbieranina kosmicznych wyrzutków plus facet szukający ojca) jeździli samochodami (z odpowiednim tuningiem w postaci świdrów działek laserowych itd i walczyli z innymi samochodami... które wykluwały się z roliny kóra opasała galaktykę... wiem że to dziwnie brzmi, ale tak było na poszczególne planety spadały zarodniki z których to "wykluwały" się maszyny (zawsze tych samych typów z czego boss miał piłetarczową na wysięgniku)... przydałaby się encyklopedia wszystkich kreskuwek które leciały na polskich programach
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-07-06 23:44:16)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
nie stety nie pamietam tej bajki ale za to przypomniales mi inna bajke , w ktorej tez byle rozne pojazdy i kierowal nimi 1 czlowiek . Kazdy pojazd sie inaczej nazywal , pamietam tylko jedna nazwe : Kopaka . To dosyc stare anime .
Pamietam ze było kilku bohaterów ale wiem że ten główny miał coś co pozwalało... na coś tam i dlatego mogli urzywać tych samochodów przeciw tym złym samochodom
Buhahah!!! Znalazłem !
Dobry pomysł z tym szukaniem na wikipedii[respekt]
Kisiel, normalnie eureka!!! Starcom
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-07-07 00:25:46)
Pamietam ze było kilku bohaterów ale wiem że ten główny miał coś co pozwalało... na coś tam i dlatego mogli urzywać tych samochodów przeciw tym złym samochodom
Buhahah!!! Znalazłem !
Nawet mam w domu z tym jedną VHS:D chyba lektor PL jeśli dobrze kojarzę Całkiem przyjemnie się to kiedyś oglądało
Kisiel, normalnie eureka!!! Starcom
Normalnie kocham cię Już 2 raz mi pomagasz Jestem twoim dłużnikiem.
EDIT: buahaha - jest to nawet jeszcze na torrencie
EDIT 2: Wcześniej opisywałem o dużym myśliwcu do którego przyczepiony jest mniejszy na jego kadłubie. Oto one:
ten większy: (mały był przyczepiony za głównym działem laserowym - widać nawet specjalny "przyczep"
ten mniejszy:
Jeśli dobrze pamiętam to one jeszcze jakoś się składały
Buhahah!!! Znalazłem !
Dobry pomysł z tym szukaniem na wikipedii[respekt]
Brzmi ciekawie, na pewno sie zapoznam z tym tytułem
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-07 01:12:40)
Gdyby nie karoleq114 to w zyciu bym nie wpadł by [oszukac tego na wikipedii, swoją drogą to Starcoma nie znajduje na emulcu, jak zdecydujesz sie sciągnac to daj znać, zrobimy wymianę
Gdyby nie karoleq114 to w zyciu bym nie wpadł by [oszukac tego na wikipedii, swoją drogą to Starcoma nie znajduje na emulcu, jak zdecydujesz sie sciągnac to daj znać, zrobimy wymianę
Jedyne co znalazłem to ISO płytki DVD numer 2 lub 3. Na płytce niestety są tylko 3 odcinki. Oczywiście już ją mam
Ci którzy nie pamiętają tego to wrzucę opening i ending na server Wyciąłem w VDM i mam nadzieję, że nie straciło na jakości dużo. (bo było w MPEG-2) pliki wrzucone są w Divx 5 i AC3 - z dźwiękiem nie chciałem się już bawić. Nie zabijecie mnie za to?
opening już do pobrania z RS. Aktywny LINK
ending juz do pobrania z uploading.com Aktywny LINK
ending to tak na potwierdzenie moich wcześniejszych słów o dużym myśliwcu i mniejszym przyczepionym do niego
Jak pomyśleć, że to było emitowane w równym czasie co np. Daimos to widać, że się twórcy postarali.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-23 16:51:50)
A pamięta, ktoś takie anime w którym była jakaś dziewczynak z magiczną puderniczką czy coś takiego? Chodziło na Polonii 1 równocześnie z Daimosem i innymi anime
Ostatnio edytowany przez Marcin X (2006-07-23 17:10:45)
A pamięta, ktoś takie anime w którym była jakaś dziewczynak z magiczną puderniczką czy coś takiego? Chodziło na Polonii 1 równocześnie z Daimosem i innymi anime
Sally czarodziejka - prawie na pewno to
Jubei napisał:No i co? Jest to anime, tylko amerykańskie.
Dodam że to anime mi się kiedyś bardzo podobało.jak może być amerykańskie anime ?! niema czegoś takiego...jedynie amerykańska kreskówka...
śmiem wątpić w taką argumentacje; równie dobrze można powiedzieć, że katana nie wykuta w japonii, to nie katana, bo przecież to japoński miecz.
Ĺťadna Sally.
To było magiczne zwierciadełko.
A pamieta ktos może anime które juz sporo lat temu puszczane było na Polsacie. Chodziło w nim o to że jakis koleś brał udział w rużnych wyścigach samochodowych. Jeśli mnie pamięć niemyli to jego ojciec nieżył a syn chcial go pomścić . Pamięta ktos to ??
To chyba nazywało się Grand Prix - więcej info na http://anime.info.pl/
Mam prośbę. Czy może mi ktoś podać tytuł anime lecącego swego czasu na RTL2, o 3 dziewczynach-wojowniczkach, które najpierw zamieniały się w panny młode (białe suknie i bukiet kwiatów w rękach), a po następnej ich transformacji to były już wojowniczkami jak w Sailor Moon.
Wedding Peach (Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach)
Mam problem od pewnego czasu próbuje sobie przypomnieć tytuł kreskówki lecącej parę lat temu bodajże na RTL 7. Ktoś złapał dinozaury na statek kosmiczny i zrobił z nich myślące istoty. Podzieliły się one na dobre i złe. Dobre: 4 - Stego (reszty nie pamiętam) , złe 3 Pluj, Żyleta i ktoś jeszcze.
Jeśli ktoś kojarzy proszę o odpowiedź z góry dziękuję!