Nie jesteś zalogowany.
Miło by było jakby ktoś przetłumaczył pozostałe odcinki.
Dobra, obejrzałem to anime i się wypowiem.
Czemu jest tak dobrze oceniane (pierwsze miejsca) to nie wiem. Do bardzo fajnych się zalicza, obejrzeć można z przyjemnością, ale nic takiego super wspaniałego na ocenę 10 to nie ma.
Seria zalicza się do komedii, ale zbyt często śmiać to się raczej nie miałem z czego. Nan siłę jest wciśnięte zmuszanie przez Suzumiyie do przebierania w cosplayowe kostiumy Asahiny. no ile mozna Jedyną żwawą osobą która stara się na siłe zrobić coś śmiesznego jest tytułowa bohaterka. Ale przy osobach takich jak Nagato i Kyon jest to trudne, ponieważ oni są ciągle powazni. Komentarze Kyona są świetne, ale nie jest to coś z czego można się aż tak uśmiać. Ogólnie cała jego postawa jest ciekawa i warta obejrzenia, taki typ gościa "niech się dzieje co ma się dziać, i tak wszystkie kłopoty spadną na mnie"
Dużym plusem są same dziewczyny. Bardzo ładnie narysowane i baaardzo od siebie rózne, chociaz standard występujacy w masie anime zachowany, jeden kujon, jedna nieśmiała ślicznotka, i ta jedna żywa i wojownicza.
Miło sobie popatrzeć na "interesującą" twarz Haruhi, która jest bardzo przyciągająca . Sam nie wiem któa mi się bardziej podoba: Ona, Asahina czy też Nagato.
Ogólnie Animacja jest znakomita.
Do denerwujących rzeczy nalezy to, że czasami akcja staje na statycznym tle z jedynie zmieniającymi się napisami. Jest jedna scena gdzie nieruchoma akcja trwa chyba z 3-4 minuty, w tym czasie sobie spokojnie mógłbym pizze w mikrofali przygotować i do coca-coli lodu nawrzucać. I Jak już robic jakieś zapychacze to niech coś się dzieje.
Kolejnym problemem jaki mi dokuczał buło to, ze napisy z wieloma dla mnie trudnymi wyrazami zapierdzielały jak szalone, i oglądałem film z palcem na pauzie w pilocie
Nie podobało mi się również pomieszanie odcinków.
Podsumowując, Anime jest ciekawe, ale brak w nim jakiś bardziej emocjonujących elementów, przydałoby się trochę więcej drama. Przykłądem może być Onegai Teacher. Komedia, która ma w sobie masę dramatyzmu.
Obejrzeć naprawdę warto, chociaż z ocenami się nie zgadzam.
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-18 20:09:56)
Onegai Teacher to raczej dramat, który ma w sobie masę komedii .
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-07-18 20:43:28)
Jedyną żwawą osobą która stara się na siłe zrobić coś śmiesznego jest tytułowa bohaterka. Ale przy osobach takich jak Nagato i Kyon jest to trudne, ponieważ oni są ciągle powazni.
I właśnie na tym polega specyficzny humor tego anime, to wg mnie lesze i ciekawsze niż momenty kiedy jakis idiota robi z siebie posmiewisko padając co rusz na biust kolejnych dziewczyn ze swojego haremu. I to napiecie: czy Nagato w ogóle zareaguje...
Jest jedna scena gdzie nieruchoma akcja trwa chyba z 3-4 minuty, w tym czasie sobie spokojnie mógłbym pizze w mikrofali przygotować i do coca-coli lodu nawrzucać.
wiem nawet o którą scenę ci chodzi, to scena w której Nagato a potem Kyon siedzą sami w pokoju klubowym, czekając aż coś sie wydarzy, nie wiem do końca ale sens tej sceny prawdopodobnie jest ukryty w odgłosach które dobiegają przytłumione z poza sali... prawdopodobnie.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
[cytuj]I właśnie na tym polega specyficzny humor tego anime, to wg mnie lesze i ciekawsze niż momenty kiedy jakis idiota robi z siebie posmiewisko padając co rusz na biust kolejnych dziewczyn ze swojego haremu. I to napiecie: czy Nagato w ogóle zareaguje...[/quote] No ale tutaj właśnie Suzumiya robi z siebie pośmiewisko non stop przebierając Asahinę, łapiąc ją za piersi, no i oczywiście momentem kulminacyjnym jest wyjście Kyona z sali. Pierwzy raz mogło byc, ale później to już nie było śmieszne.
No właśnie, Nagato. Świetna z tymi swoimi krótkimi zwięzłymi odpowiedziami i "wyalienowanym" sposobem bycia
[cytuj]nie wiem do końca ale sens tej sceny prawdopodobnie jest ukryty w odgłosach które dobiegają przytłumione z poza sali... prawdopodobnie.[/quote] Ja tu nie widzę sensu. Napisy lecą, o czymś sobie gadają, ale pawda jest taka że przynudzają.
A wogóle ktoś mógłby podaćm mi jakiśmoment gdzie można boki zrywac ze śmiechu w tej serii ? Bo ja jakos na taki moment nie natrafiłem.
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-18 22:39:17)
Bo to nie jest wg mnie seria przy której masz się zataczać ze śmiechu, od tego jest Exel Saga albo FLCL, tu masz się uśmiechać podczas oglądania anime, nie jestem żadnym psychoanalitykiem ale sądzę w tym anime jest, że tak powiem pewne przesłanie, hociażby powód dlaczego Haruhii zachowuje si.ę tak jak się zachowuje, i czy lepiej być takim jak Haruhii, czy przyjmować świat tak jak Kyon.
Zresztą to zależy od gustu kto co uwaza za śmieszne, mi bardzo podobały się komentarze Kyona, bo lubie tego rodzaju wysublinowany humor.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Ja również lubię ten typ humoru, dlatego tak bardzo podobają mi się Kyon oraz Nagato, ale mimo wszystko są tu równiez głupie akcje w stylu nieśmiała ślicznotka molestowana i trzęsąca biustem (tylko w tym przypadku przez dziewczyne). To taki chwyt typowo komediowy, i niestety według mnie niepotrzebny.
imo te motywy dali tylko po to zeby Kyon mogl to niezle podsumowac w swoich myslach ;f
ale to tylko moja opinia
to przez konfidentów i zadrosnych yourichistów czy jak to sie tam pisze
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-19 12:30:05)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
http://rapidshare.de/files/26042923/mugen_yuki.rar.html
Pograjcie sobie w tą grę
[URL=http://img223.imageshack.us/my.php?image=1151841477947pr3.jpg][/URL]
Jak na Mugen to nawet niezła grafa, ale jak tu podwyższyć rozdzielczość? W starych wersjach wystarczyło zmodyfikować plik konfiguracji a tu coś nie mogę go znaleźć.
Mozecie podac jakiegos screena z tego mugena? Bo jestem u kuzyna i nie wiem czy sie oplaca sciagac to na tym laczu. Dzieki.
Kat screena masz w moim poście z linkiem
Do Yoruichistów i Haruhistów:
Wy z tymi wyznaniami to tak na serio?<lol> Jak mógłby mi ktoś wytłumaczyć, to proszę o odpowiedź na pytanie: o co chodzi w byciu Yoruichistą i Haruhistą? Czy wy czcicie te anime? I co o tym świadczy?:P
BTW. Mój post nie ma na celu obrażenie żadnego z obecnych na tym forum. Do napisania mojej odpowiedzi przyczyniła się ciekawość
Moge prosic o jakies argumenty bo sie niedopatrzylem nic genialnego (moze mam szkla za chude, pora odwiedzic okuliste ), poza zaburzona chronologia wydarzen - ciekawy zabieg ale chyba nie on jest zrodlem tego geniuszu. Cos zrzedliwy dzisiaj jestem .
STFU a potem przeczytaj książkę. Polacy flame`ują Haruhi bo owej nie czytali (czyt. nie rozumieją za bardzo co się dzieje). A to tylko dlatego że nie jest ona dostępna po polsku... (żałosne, naprawdę) Nie można SHNY oceniać tylko po anime, do tego trzeba przeczytać nowelkę lub chociażby episode guide`a... Bo w końcu anime to tylko ułamek nowelki...
A,m i czy TY podałeś jakieś argumenty czemu to anime nie jest wyjątkowe?
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-07-20 16:56:55)
Musze przyznać że jest to seria naprawde oryginalna i nawet nie wciągneła, ale jak na komedie mogła by być śmieszniejsza. Po 7 odcinkach oceniam na 8+/10.