Nie jesteś zalogowany.
Śmieszy mnie za to sprawa upgrade`owania sprzętu.(...)Komputer przegania konsolę.
A mnie nie śmieszy. Bo te superekstra, drogie jak ze złota komputery pozostają niewykorzystane. Na taką PS2 można było robić coraz ładniejsze gry przez kilka lat (czego ukoronowaniem był, jak dla mnie, MGS3) - tu oczywiście decyduje rynek, bo nikt nie wyprodukuje czegoś tak drogiego i dopracowanego, jak MGS3 specjalnie na PC z obsługą najwyżej DX 7 (bo wszyscy by grymasili: "gdzie moje shadery?").
Choćbym w tej chwili sprawił sobie bardzo mocny komputer, na którym F.E.A.R. palnie w 1600x1200 ze wszystkim na maxa, on za rok już taki mocny nie będzie. Dla mnie to nie jest śmieszne.
Emulatory? W obecnej chwili nawet w emulacji psx są błędy graficzne i dźwiękowe, a gry na PS2 jedne działają, a drugie nie, a błędów jest jeszcze więcej. Właściwie w obecnej chwili jedynie gry 2D działają na emulatorach w miarę porządnie. Zapomniałeś jeszcze o tym że jeszcze nie ma żadnego emulatora Xboxa 360, a nawet emulatory Xboxa jak narazie odpalają tylko tytuły robocze.
No, ale jak można emulować konsole 128 bitową na przeciętnym komputerze 32 bitowym?? Przecież to z góry jest niemożliwe. Dlatego respekt dla ludzi, którym się to prawie udało
BTW. Spróbujcie odpalić Shadow of the Colossus na PC. Nie ma mowy, żeby wyciągnąć takie efekty na komputerze za ok. 400zł (aktualna cena PS2). Wiadomo do czego są konsole i do czego jest PC, nie ma się po co kłucić co jest lepsze. Bo bez PC nie ma gdzie ściągać anime, bez konsoli nie ma gdzie pograć w dobre gry (i nie chwalcie się teraz PCtowymi Falloutami itp, bo gry na konsolach są o wiele lepsze! Zresztą jak kto woli...).
Bo bez PC nie ma gdzie ściągać anime, bez konsoli nie ma gdzie pograć w dobre gry (i nie chwalcie się teraz PCtowymi Falloutami itp, bo gry na konsolach są o wiele lepsze! Zresztą jak kto woli...).
Grzesznik . "Fallouty" i gry konsolowe to dwa rozne typy gier wiec nie mozna ich tak ze soba powrownywac stawiajac jednoznacznie jedne nad drugimi
.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-07-15 18:39:18)
nie chwalcie się teraz PCtowymi Falloutami itp, bo gry na konsolach są o wiele lepsze!
Takich gier na konsole akurat nie ma. Na PC prawie ich nie ma, ale na konsole - w ogóle. No, jeden z drugim Xboxowe KOTORy podskakiwały, ale były też na PC.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-15 18:51:12)
Ja mam radka 9800 pro i gierka w 1280x1024 max detalach zasuwa swietnie, mam pada podlaczonego z PSX ale jak dlamnie sterowanie jest cholernie dziwne, ciezko sie w to gra. Pewnie trzeba sie przyzwyczaic ale ja wole PGR3 ;].
U mnie na 2GHz Celeron, 512MB, GF FX 5600, też pyka płynnie.
Ja trochę wyjdę z tego OT co poprzednicy zrobili i podsumuję grę, którą wczoraj przeszedłem (Dante).
Jak dla mnie pod względem graficznym, muza itd. to nie odbiega, nawet niezle wypada na tle innych pozycji tego typu. Natomiast minusem jest niewatpliwie sterowanie Jak dla mnie lipa, poza tym nie mozna zmienic klawiszy na wszystkie jakie sie chce (shit).
Druga wada jak dla mnie jest troche za wysoki poziom (gralem na normalu), Dante jest jakis za cienki mimo tych upgradów, ktore mu zrobilem. W sumie przeszedlem gre, ale musialem sie wspomoc na ostatniej walce z Virgilem kodami na nieskończone "rubiny" zeby pokupywac sobie w pip zielonych gwiazdek (czy ktos to w ogole przeszedl np. z 5 tylko gwiazdami i jak goscia zatrzymac zeby w trybie demona nie odnawial sobie zycia - moze wtedy bez kodow by mi sie udalo).
Podsumowujac gra mi sie podoba choc nie porwala Pomysl super, niestety jak dla mnie troche miodnosc średnia, no i to krecenie sie po tych samych lokacjach
.
Spodziewalem sie troche wiecej po tej grze. Poza tym tryb kamer. Nie wiem, ale ja sto razy wole TPP, niz zastanawoiac sie co sie dzieje przede mna, gdy bohatera widze od przodu .
Btw Teraz akurat gram Virginem, jestem na 10 misji a gram dopiero 2 godz., tym gosciem to sie zupelnie inaczj gra. Porusza sie leciutko i zdecydpowanie widac, ze jest to syn samego diabla, a nie tam jakis zwykly demon. O wiele lepiej mi sie gra ta postacia, no i wyglad tez ma lepszy (te wlosy uczesane do gor jednak lepiej wygladaja, niz u Dantego )
Dla fanow bijatyki jak najbardziem polecam, choc bardziej podobal mi sie Chaos Legion.
Natomiast minusem jest niewatpliwie sterowanie(...)Nie wiem, ale ja sto razy wole TPP, niz zastanawoiac sie co sie dzieje przede mna, gdy bohatera widze od przodu
W to nie należy grać z klawiatury. Granie w takie rzeczy z klawiatury - to pomyłka, ale - jak widać - nie dość jeszcze wody wylano na ten temat. Dawanie minusów za sterowanie na klawiaturze, to nieporozumienie.
To właśnie jest TPP (third person perspective).
Mnie chodzilo o widok za plecow bohatera. Nie lubie, gdy widze siebie zamiast to co sie dzieje przede mna.
Co do pada, to nie wiem, ale ja z tych co maja PC nie znam nikogo co go posiadaja, wiec pozostaje na klawiaturze grac, malo pykam w gierki, ktore go potrzebuja. Natomiast jesli sie wypuszcza juz gre na PC to powinno sie dograc kwestie sterowania na klawiaturze, w tej grze tego nie ma wiec jest to minus i tyle (na konsoli nie bierze nikt pod uwage klawiatury, ale jak chce sie tez kase zrobic na blaszakach, to warto by o tym pomyslec, zgodzisz sie?
jak chce sie tez kase zrobic na blaszakach, to warto by o tym pomyslec, zgodzisz sie?
Zgodzę się, że jak się chce zrobić kasę na wersji PC, to wypada się postarać - ale w wypadku DMC trzebaby wymyślić i zrobić całą grę od nowa. Na PC zdarzają się, powiedzmy, samochodowe symulatory, w które nie ma sensu grać inaczej, niż na kierownicy - tu sytuacja jest analogiczna i z tym się trzeba pogodzić.
A po konwersjach gier Capcomu spodziewać się można wszystkiego, tylko nie przyzwoitości.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-15 19:25:08)
No, ale jak można emulować konsole 128 bitową na przeciętnym komputerze 32 bitowym?
A co ma piernik do wiatraka? To tak, jakby porównywać dwa procesory li i jedynie na podstawie liczby MHz. Ja tam NIE czekam na emulator PS2, który palnie na moim PC, ale pragnę zauważyć, że emulator N64 (Project64) ma mniejsze wymagania rzeczywiste i sprawia mniej rozmaitych problemów, niż ePSXe - najzaawansowańszy emulator 32-bitowej GrajStacji. Wcale takich wielkich wymagań nie ma Chankast - emulator Dreamcasta.
W ogóle nie jestem napalony na technologiczne nowinki, PS3 nie jest obiektem moich marzeń erotycznych - owszem, wyśmienitych gier na ten system prawie na pewno nie zabraknie, ale pogadamy, kiedy już będą (a konsola stanieje).
Jestem zdania, że nawet ktoś, kto na PC nie grywa, powinien szanować tę platformę, choćby przez wzgląd na emulację nie, wcale nie current-genów, ale różnych staroci. Gdyby nie PC - mocno wątpliwe, czy zagrałbym w SNESowy Chrono Trigger, a byłaby szkoda, bo to wciąż jedna z najlepszych gier (nie tylko konsolowych). To znaczy - gracze konsolowi wspominają z rozrzewnienieniem rozmaite nobliwe starocie, ale to gracze PCtowi w nie grają (wiem, są konsolowe emulatory, ale dotychczas emulacja pozostaje domeną PC). I choćby za to wypada PC szanować.
Kody? Znam człowieka, który przeszedł całe DMC na wszystkich poziomach trudności bez żadnych cheatów
Ja już prawie na Dante Must Die skończyłem, ale na PS2.
Ja już prawie na Dante Must Die skończyłem, ale na PS2.
W zapowiedzi konsolowej edycji specjalnej (na niej, o ile wiem, wzorowana jest wersja PC) czytałem, że obniżono w niej poziom trudności (wcześniej wersja PAL była ponoć łatwiejsza niż NTSC, ale tylko na niskich poziomach trudności).
Czy ktoś, kto najpierw grał na PS2 w wersję podstawową, a potem (rzecz jasna - na padzie) w PCtową może potwierdzić, że ta ostatnia jest łatwiejsza (albo - łatwiejsza na niskich poziomach trudności) niż stary konsolowy DMC3?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-15 22:34:21)
Ja grałem tylko w podstawową PAL ale słyszałem że w Special Edition dodano Gold Orby dzięki którym można save'ować grę w każdym momencie, a to bardzo obniża poziom trudności. Co więcej, podobno Vergil to taki killer że gra nim staje się prosta jak drut. Jeżeli jest ci jednak za łatwo - podobno ma opcję dzięki której można podkręcić prędkość gry o 1.5 raza, a granie przy czymś na Dante Must Die, to dopiero będzie Hardcore.
Ja grałem tylko w podstawową PAL
Podobno podstawowa PAL i tak była bardzo trudna, a dopiero specjalna jest łatwa.
a ja mam little problemo dzisiaj mi sie sciagnela ta gierka wszystko niby jest tak jak napisali w pliczku instal ALE:
kod ktory tam podali nie dziala:/ no i sie troszke zdenerwowalem poratuje ktos jakims kodem??
ja aktualnie posiadam ten: du67120631759495 (taki bym napisany w pliku instal.txt) prosze poratujcie, szukalem na necie troszke tych kodow ale prawie kazdy ktory udalo mi sie sciagnac na dysk okazal sie wirusem wrrr....[cholera]
edit: oka juz sobie poradzilem z tym problemem
Wielkie dzieki Zeus urtowales mi zycie
Ostatnio edytowany przez skrzynia (2006-07-16 23:30:07)
bez gałek ne pograsz
Potrzebny do tego jest program JoyToKey.
Można prosić o szczegóły? Bo u mnie Psychonauts najwyraźniej nie lubią się z cyfrowym padem.
Gierka, nawiasem mówiąc, byłaby może nawet genialna, gdyby nie ohydny (dla osłuchanego z japońszczyzną gracza), amerykański dubbing niektórych postaci (nie wszystkich, na szczęście - trep daje radę).
wystarczyło wpisać w google
Wystarczyło, ale komu przeszkadza poruszanie zagadnienia emulacji analogów w wątku o DMC3 na PC?
kubik może się mylę ale z doświadczenia wiem że celerony są marne bo używają zaledwie 60% swojej mocy natomiast pentiumy 100% powyżej 3 ja sam mam celerona 600 mhz (tak wiem stary ) ale jak patrzyłem kilka lat temu na takiej gierce jak kumpel grał na pentiumie 3 700 to mu zaje***** chodziła a u mnie tragicznie więc sam wiesz.