Nie jesteś zalogowany.
Witam, zawsze chciałem zrobić taki spory serwerek z dużą ilością anime w dobrej jakosci... ale zawsze jest problem finansowy... i dlatego zapytam sie was fanów czy byli byscie sklonni wplacac jakies skromne sumy na utrzymanie serwera? oczywiscie na serwa byly by wrzucane anime niezlicencjowane w polsce zeby nie bylo problemow z prawem z poczatku serwer ten wygladalby nastepujaco:
160GB pojemnosci i 2000GB transferu miesięcznego i jego koszt to ok 300-350pln za miesiac, albo
100GB przestrzeni i 2000GB transferu miesiecznego za 830pln za kwartał
może pojemność i spora ale downoad nieduzy z tym że na poczzątek istnienia uważam że by wystarczył... wkońcu kiedyś trzeba wgrać na serwer pliki, a to nie jest chwila moment
jezeli ten projekt by się przyjął to można by wykupić nieograniczony transfer miesięczny a wtedy to jest koszt ok 600pln... ale taka suma to chyba nie jest duża, bo wkońcu z tego co widze to dużo osób się wymienia anime, a zamiast tego można by wpłacić na serwer ok 20pln bo mniej wiecej taki koszt jest przecietnej wymiany... można by robić sondy jakie anime zarzucać o czym byscie sami decydowali...
Co wy o tym sądzicie?? Ja uważam że to dobry pomysł czekam na komentarze:D
jezeli taki temat kiedys juz byl to sorki za spam, jestem tu dosyc nowy a jak szukalem to nei znalazlem nic podobnego...
Ostatnio edytowany przez didlet (2006-07-08 21:31:41)
300-350zł miesiąc ?
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-07-08 21:09:44)
Pomysl nie jest zły, ale pewno nie wypali
~ard - jak pisałem szukałem i nie znalazlem nic konkretnego tylko ludzie chciali cos takiego zrobic nie majac serwera, chcieli by wrzucac anime na jakis serwer, nie mowiac jaki i skad go wziac... a ja bym pierwszy miesiac zasponsorowal, a dalej jak by poszlo to by sie zobaczylo...
~Zgrzyt - tak 300-350 pln za jeden miesiąc
przez jakis czas moze by ludzie placili, ale pozniej to watpie. I mysle ze po jakims czasie by padlo
nie tego serwera nie mam ale w kazdym momencie moge go wykupic... a te tematy co widzialem to pomysly byly na zasadzie "wrzuccie na serwer pliki ale nie wiem skad wziac taki serwer..."
ehhh ty to potrafisz czlowieka dobic ja tu chcem dobrze dla ludzi a ty tylko wbijasz mnie coraz glebiej a sciagac mam skad... z torrenta jakos idzie... przy moim marnym laczu ~30kb/s powolutku sie sciaga, 20h na dobe a przez te ok 4h daje odpoczac mojemu sprzetowi bo moze nie wytrzymac tych upałow
ja osobście uważam że pomysł dobry tylko że jest dużo stro z odcinkami a poztamy wszystko jest w torrenatch...
Tak jak wczesniej pisali na początku by to się utrzymało ale póxnije nikt już by nie płacił...
Lepszy jest ten pomysł "anime za free" (mi i tak nie potrzeab bo jesli chce to wchodze na stronke z torrentami i ściagm [mam łaczem 1mb/s])
No tak, ale anime przez torrenty czy też emula można ściągać i większość tytułów się znajdzie no i jest jeszcze IRC, więc po co wydawać pieniądze na serwer skoro to wszystko JEST w sieci.
Ludzie najczęściej nie mają problemu "skąd to ściągnąć" (a jak mają to się spytają ^^), a "ile jeszcze zostało do limitu" xP.
Już lepszym pomysłem byłoby zrobienie spisu grup udostępniających anime przez IRC z linkiem do listy botów, chociaż to wszystko można znaleźć tu - anidb.info
ehhh jak tak uwazacie to no problem, a co do tego ze wiekszosc to uczniowie i stidenci to wiem... ale nie wierze ze taki uczen nie bedzie mial 20pln, toc nie musial b placic niewiadomo jakiej sumy, to byla by dobrowolna kwota... no coz jak nie chcecie to nie <foh> ^^
no nikt sie nie zglosil ale trzeba zauwazyc ze temat powstal 30 min temu a na forum jest ok 20 osob... btw. tanie piwo pijesz specjal czarny?? ja tam zywiec... prawie jak złoto
Didlet, ale nawet gdybyśmy tak zrobili i w dodatku udałoby się zebrać te pieniądze (w co wątpie) to:
a)kto by tam wrzucał te anime?
b)kto by decydował co tam wrzucać?
c)co by się stało gdybyś np. uzbierał o 50 czy 100 złotych za mało? byś ze swoich dorzucił?
Jakbym na to nie patrzył to torrenty wydają się dużo lepszym i tańszym rozwiązaniem
Ard - tak jak w profilu czyli w olsztynie... zywiec ok 3,5 stoi ale za to jaki smak hehe specjal mi sie przepil... :d
Smoczek - na serwer wrzucal bym ja i napewno ktos by sie znalaz kto by pomogł mało to mamy dobrych duszyczek uznajacych zasade od fana dla fana? jakby pomysl sie przyjal to powstala by strona na ktorej byloby wszystko, czyli linki sonda na temat co zarzucic itp.... dorzucic zawsze pare pln mozna ale jak by sie powtorzylo ktorys raz z kolei to fakt serwer upada...
Nie ma takiej potrzeby, więc sądzę że nikt nie będzie płacił za coś co może łatwo namierzyć za darmo. No chyba, że na takim serwerze znajdą się anime z polskim hardsubem, to sam bym się pisał na tę zabawę
Nie ma takiej potrzeby, więc sądzę że nikt nie będzie płacił za coś co może łatwo namierzyć za darmo. No chyba, że na takim serwerze znajdą się anime z polskim hardsubem, to sam bym się pisał na tę zabawę
fillip75 napisał:No chyba, że na takim serwerze znajdą się anime z polskim hardsubem, to sam bym się pisał na tę zabawę
Polskie fansuby są na MU i RS. Listę znajdziesz na anfo.
EDIT: No tak, zaspałem...
A połowa nie działa ;], a tak swoją drogą to co z tematem "ftp od utsukushii"?
Hatake - poślij mu PM też chcę wiedzieć
Swoją drogą szkoda, że nasz "forumowy przedszkolak" (hehe, nie mogę z tego oszuście) nie będzie aktualizowal tej listy - mowa do ciebie grejpfrut przecież twoja była lepsza niż ta na anfo a i nawet teraz po tych zmianach wydaje mi się lepsza
aha i coś mi link przestal działać tam link na pewno ludzie korzystali z niej... prawda?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-09 01:36:53)
Swoją drogą szkoda, że nasz "forumowy przedszkolak" (hehe, nie mogę z tego oszuście) nie będzie aktualizowal tej listy - mowa do ciebie grejpfrut przecież twoja była lepsza niż ta na anfo a i nawet teraz po tych zmianach wydaje mi się lepsza
no znowu muszę się tłumaczyć :/ nie jestem z 97 tylko 99, ale 99 to głupio wygląda i się ludzie ze mnie śmieją ;(
co do listy - nie chce mi się robić 2gi raz tego samego... do tego lista była dosyć nieaktualna (czasami nawet 3 tygodnie, do miesiąca...) nie chce mi się tym bawić, jak ktoś chce to mogę oddać listę w dobre ręce mam na dysku wszystko, co potrzebne.
[cytuj]aha i coś mi link przestal działać tam link na pewno ludzie korzystali z niej... prawda?
korzystać korzystali - miało to cudo 200 odwiedzin dziennie ;P czemu nie działa - nie wiem - ale to chyba nie mojawina, ja z tym nic nie robiłem ;p jak ruszy to ok, jak nie to nie ;p
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2006-07-09 09:50:19)
Grejpfrut ile ty masz lotek?
SORRY ZA SPAM!
Nie wygląda mi grejpfrut na ośmiolatka. Przynajmniej z pisowni to nie wynika, natomiast z używanego słownictwa jak najbardziej ma umysł ośmioletniego dziecka, które cieszy każde użyte przekleństwo w swej prezentacji, bo przecież to takie "kur..." dorosłe. No, cóż skusiłem się, by zajrzeć na bloga. Wniosek jest jeden do Centrum Kształcenia Praktycznego ośmiolatkom wstęp wzbroniony, przynajmniej wiekiem, a nie jak w przypadku grejpfruta umysłem.
Mam jeszcze jedną hipotezę, że pod nickiem grejpfruta kryje się Michel Jackson. On lubi chłopców zwłaszcza ośmioletnich, to i szuka sobie "sparing partnerów".
By the way... jako ośmiolatek to dopiero powinieneś uczyć się składać wyrazy z literek, a nie budować całe zdania, skądinąd nawet całkiem stylistycznych, no chyba że mamy doczynienia z geniuszem pokroju młodego Mozarta[los]
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-07-09 12:52:30)