Nie jesteś zalogowany.
Wanderer, po przeczytaniu twojego posta przyszło mi do głowy: "Fate/Stay Night" ... ie wiem czemu[los][szalony]
Jestem w stanie zrozumieć dlaczego ludzie lubią Fate/Stay Night. Ja sam też lubię to anime. Choć postacie są tam strasznie plastykowe i rozmemłane, to samo anime wciąga. Chyba dlatego, że posiada schematyczność Naruto. Moce, różne style walki, czary, różni przeciwnicy i każdy odcinek trzyma w napięciu do końca. Poza tym bardzo ładna muzyka i ta kolorowa pikna kreska Nawet szczególnie nie drażni, że wokół bohatera zbiera się harem dziewczyn (chyba dlatego, że nie towarzyszą temu głupie zboczone żarty i namolne lepienie się dziewcząt do tegoż bohatera). No i nic nie jest zbytnio przesadzone. Wszystko jest na swoim miejscu. Jest trochę komedii, trochę poważnych scen, troszkę więcej walk (ale to logiczne przy takim gatunku). Ogólnie rzecz biorąc, osobom lubiącym wszelakiego rodzaju bijatyki, jak na przykład mnie , ta pozycja się spodoba. Tym, którzy gustują raczej w czymś innym, raczej to nie podejdzie.
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-07-07 12:44:00)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Mówiąc szczerze nie jest wiele anime, które oceniłbym na 10.
Chyba jak do tej pory jedynym takim anime jest Air (TV bo kinówkę oceniłbym już na 6).
Jest jeszcze pare anime, któe bym ocenił dosc wysoko ale to na palcach jednej ręki zliczyć można i pozatym zadnemu nie dałbym 10
jak dla mnie 10 to CB (za zakończenie) i jak na razie Noein (poczekamy na zakończenie, jak będzie smuuutne to 10 się utrzyma, jak nie to spadnie o oczko lub 2 w dół ) co do Haruhi - liczyć, że spadnie jeszcze na anidb ;P a pewno spadnie - znajdzie się jeszcze grupka ludzi, którzy nie są jakimiś fanatykami Haruhi i zagłosuje z 'normalnymi ocenami'... nie pozwalam temu przebić Kenshina (dla mnie 9) ;P
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2006-07-07 12:49:06)
I po co to? Ma to jakiś cel?
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
JA porzuciłem to po ogladnięciu (niecałego ) pierwszego epka...
no i to Twoj blad, bo to byla produkcja SOS Brigade , dowiedzialbys sie o tym w późniejszych odcinkach. Ten film niejako nakrecila Haruhi
ten epek powinien bych gdzies chronologicznie w okolicach 10 epka
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-07 13:13:18)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Arry napisał:JA porzuciłem to po ogladnięciu (niecałego ) pierwszego epka...
no i to Twoj blad, bo to byla produkcja SOS Brigade , dowiedzialbys sie o tym w późniejszych odcinkach. Ten film niejako nakrecila Haruhi
ten epek powinien bych gdzies chronologicznie w okolicach 10 epka
A moglbyś nie spojlerować, proszę cię bardzo
Bo może kiedyś ktoś będzie chciał to obejrzeć (ja?) i mimo wszystko wolałbym nie wiedzieć co będzie w 10 epku
hmm trudno mówic o spoilerowaniu w przypadku tej serii, pisze ze to tylko wprowadzenie, i napisalem gdzie mniej wiecej to powinno byc. wystarczy 3 kliknięcia myszką zeby znalezc chronologicznie ułożone odcinki. przeciez nie napisałem co sie w nich dzieje wiec to nie spoiler
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-07 13:22:42)
lista z opisem kolejnosci
image spoilers:
zaobczcie sobie jeszcze to
to
to
i to
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-07 13:45:46)
#-----Chrono
1-------11
2-------1
3-------2
4-------7
5-------3
6-------9
7-------8
8-------10
9-------14
10-----4
11-----13
12-----12
13-----5
14-----6
Ponadto wystarczy sobie obejrzec zapowiec, Suzumiya mowi wlasciwy numer odcinka (chronologicznie), natomast Kyon leci w/g kolejnosci emisji.
Czyli jesli chcecie obejrzec w/g chronologi to ogladacie 2,3,5,10 itp w/g schematu u gory.
Nie no, przyznam, żeby zrobić anime dziejące się w prawdziwym mieście, i przy okazji autentycznie przerysowując prawdziwe miejsca... całkiem ciekawe i oryginalne
W Onegai Teacher też tak było maiłem nawet fotki miejsc i pokazany obrazek z anime....to nie jedyne takie anime są też inne.....