#621 2006-07-05 09:13:17

lb333
Użytkownik

Odp: Piłka nożna

Wg mnie Niemcy zasłużyli na finał. Włosi może byli lepsi w tym meczu, ale Niemcy przynajmniej grali fair. A Włosi? Przewracali się, wili na ziemi jakby nie wiadomo co im się stało. Szczególnie Tottiiego co moment coś bolało. Kawał z niego chama:P i go nie lubię (chociaż to podanie przewrotką było piękne). Albo Camoranesi. Niemiec (nie pamiętam który) odebrał mu czysto piłkę, ale Camoranesi przy okazji wleciał w bandę reklamową. Niemiec do niego wyciąga rękę, a ten jak ostatni cham, odwraca się i biegnie. Jak tak mają wyglądać mistrzowie to ja dziękuję.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-05 09:14:31)

#622 2006-07-05 09:26:29

Ikari Shingi kun
Użytkownik

O czym ty mówisz>?? wymieniłeś nieładne zachowania włochów... a sam balack miał z 10 symulacji plus podolak jeszcze dołożył swoje, a zachowanie Lehmana jak w locie po wybiciu specjalnie przyłożył peroccie albo jak Klose z kolanka Materazziemu przywalił??[ostrzezenie][ostrzezenie]... a poza tym niemcy w życiu na nic nie zasłużyli, powinni odpaśc juz z argentyną, a najlepiej żeby wogóle ich nie było...

#623 2006-07-05 09:34:47

lb333
Użytkownik

Balack to się z nieporadności wywracał, a Tottiego na pewno nie przebije (m. in. wywalił się, wije się na boisku "z bólu", a kiedy dowiedział się, że sędzia przyznał wolnego Niemcom wstał jakby nic i jakies wonty do sędziego)
Klose z kolanka: uważasz, że to było specjalne? nie wydaje mi się.
A Włosi powinni odpaść już w 1/8 z Australią, bo tam to wspaniale grali. Nie ruszali się praktycznie na boisku i wygrali dzięki kolejnej symulacji, tym razem w polu karnym.

#624 2006-07-05 09:45:00

phenix
Użytkownik

Akurat w tym meczu Włosi zagrali zupełnie nie w swoim stylu.:) Całkiem przyjemnie się oglądało ich akcje, czego nie można powiedzieć o Niemcach, którzy odbijali się tuż za połową od przeciwników. Włosi dominowali w całym meczu i (sam nie wierzę, że to piszę) wygrali zasłużenie.
BTW: Niemcy zdecydowanie bardziej kombinowali w tym meczu niż Włosi.;) Włosi naprawdę zagrali w miarę czysto, aż byłem zdziwiony, że w paru sytuacjach nie nadepnęli "przypadkiem" na jakiegoś Niemca,a parę dogodnych okazji mieli.:-D

#625 2006-07-05 10:36:20

tomxxx
Zbanowany

Wg sondażu największy procent polaków kibicuje Francji.
Ciekawe czy wygrają dzisiaj.

#626 2006-07-05 12:35:41

n0need
Użytkownik

Ja bym z chęcią zobaczył finał Francja - Niemcy, co już jest nierealne.
Nie zgadzam się też z opinią m.in. phenixa i Ikari Shingi kun, według mnie Niemcy w tym meczu pokazali to, czego Włosi nie pokazali. To, że dużo kombinowali, to w ogóle nie wiem po co zostało tutaj wymienione jako Negatywna cecha, mi to w niczym nie wadzi, a to że kombinowali, to znaczy że kreatywni smile_big
Ikari widać, że za włochami bo nie wie co mówi chyba. Balack jest według mnie najbardziej fair playerem z ronaldinho, bo póki co nie widziałem z ich strony jakiejś symulacji oczkod Lehman specjalnie go walnął? No chyba cię z deczka :C Klose z kolanka? Człowieku, pograj w piłę, to zobaczysz ile takich wypadków jest.
Gram w lidze od 3 lat i wiem coś o takich wypadkach, symulacjach etc.
I dlaczego na nic nie zasłużyli? W ogóle jakieś myślenie masz dziwne jak dla mnie jesteś przeciwnikiem i tyle :]
Ja kończe bo kurcze spadam na wakacje smile_big Narka wszystkim wracam kolo 12-14 jakoś tak smile

#627 2006-07-05 12:54:41

Logan
Użytkownik

n0need napisał:

Ja bym z chęcią zobaczył finał Francja - Niemcy, co już jest nierealne.

Nie wiem ale jakoś nie trawie niemców.

n0need napisał:

Lehman specjalnie go walnął?

Oczywiście, że specjalnie. sam byłem przez 5 lat bramkarzem i wiem, że bramkarz w polu 5 metrów jest bezkarny, a to że wykorzytuje się tą bezkarność to już inna sprawa. Sam pare razy odesłałem po rzucie rożnym zawodnika do szatni, bo sobie już nie pograł[hehe]

n0need napisał:

Gram w lidze od 3 lat i wiem coś o takich wypadkach, symulacjach etc. )

No tak w lidze podwórkowej to mozna sobie na takie coś pozwolić[hehe]

#628 2006-07-05 22:55:29

wariacik
Użytkownik

Noi mamy Viva la France.

#629 2006-07-05 22:56:05

ogi
Użytkownik

Francja wygrała zasłużenie, po przeciętnym meczu z Portugalią. Wiedziałem, że Francja wygra, marzył mi się finał, z Włochami, i udało się jezor. Dobrze że Portugalia przegrała, nie lubię ich, zwłaszcza C. Ronaldo (cyrkowiec jeden, i oszust w dodatku blee). Teraz Francja pokona Włochy, i zdobędą drugi tytuł MŚ yahoo

Ostatnio edytowany przez ogi (2006-07-05 22:56:35)

#630 2006-07-05 22:58:03

pa3cja
Użytkownik

ogi napisał:

Francja wygrała zasłużenie, po przeciętnym meczu z Portugalią. Wiedziałem, że Francja wygra, marzył mi się finał, z Włochami, i udało się jezor. Dobrze że Portugalia przegrała, nie lubię ich, zwłaszcza C. Ronaldo (cyrkowiec jeden, i oszust w dodatku blee). Teraz Francja pokona Włochy, i zdobędą drugi tytuł MŚ yahoo

Włosi pokonaja Francje jezor:P

#631 2006-07-05 22:58:19

lb333
Użytkownik

placze
Why?!

Powiem tak: Włosi mistrzami świata. O ile oni pokazali, że są świetną drużyną, szczególnie w ostatnich meczach, o tyle Francja zagrała właściwie jeden dobry mecz. Niestety wygrała z Portugalią, niezasłużenie, po wątpliwym karnym, nie zagrażając praktycznie bramce Ricardo. Było wiele lepszych drużyn na tym mundialu, które odpadły. Niemcy - Włochy to był wg finał. Trudno.

[edit] Jak Fracja tak zagra w finale, to Włosi nie będą mieć ŻADNYCH problemów z nimi.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-05 23:00:01)

#632 2006-07-05 23:00:59

skrzynia
Użytkownik

ogi nie grzesz...
To że Franca wykorzystała karny i szczęśliwie utrzymała wynik spotkania nie świadczy o tym że jest w stanie pokonać fenomenalnie grających włochów.
Tylko Italia forza Italia yahoo

#633 2006-07-05 23:03:15

shinnek
Użytkownik

Viva la France jezor tylko Francja i ona wygra^^

#634 2006-07-05 23:03:56

ogi
Użytkownik

lb333 napisał:

Niestety wygrała z Portugalią, niezasłużenie, po wątpliwym karnym, nie zagrażając praktycznie bramce Ricardo.

Karny był w 100% słuszny, i należał się Francji. Bo zacznijmy od tego, że przy wślizgu należy atakować piłkę, a nie nogi rywala.

skrzynia napisał:

To że Franca wykorzystała karny i szczęśliwie utrzymała wynik spotkania nie świadczy o tym że jest w stanie pokonać fenomenalnie grających włochów.

Zacznijmy od tego, że Włochy też zagrały tylko jeden bardzo dobry mecz na tych MŚ (a sam byłem za nimi w meczu z Niemcami jezor). Więc finał to sprawa otwarta

#635 2006-07-05 23:06:27

liia
Użytkownik

z taką grą francja nie ma szans na mistrzostwo. i moi ukochani włosi po raz 4 zdobedą tytuł mistrza świata. smile

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#636 2006-07-05 23:10:07

ogi
Użytkownik

W 1998, Brazylia też (niby) była faworytem, a jednak francuzi wygrali. Z resztą, cieszę się z tego że Francja i Włochy zagrają w finale, bo taki finał właśnie chciałem obejrzeć. Co do Niemiec i Portugalii, to szkoda mi niemców, zwłaszcza po świetnym meczu z Włochami. Z tej czwórki, na pewnio nie zasłużyła na finał Portugalia. To tyle jezor

#637 2006-07-05 23:13:06

lb333
Użytkownik

ogi napisał:
lb333 napisał:

Niestety wygrała z Portugalią, niezasłużenie, po wątpliwym karnym, nie zagrażając praktycznie bramce Ricardo.

Karny był w 100% słuszny, i należał się Francji. Bo zacznijmy od tego, że przy wślizgu należy atakować piłkę, a nie nogi rywala.

No niestety, dotknął jego nóg, choć na pewno nie tak mocno, żeby się wywalił. Wykorzystał to, a sędzia miał prawo podyktować jedenastkę. Choć dotknął go przypadkowo, kiedy upadał. smutny

ogi napisał:
skrzynia napisał:

Zacznijmy od tego, że Włochy też zagrały tylko jeden bardzo dobry mecz na tych MŚ (a sam byłem za nimi w meczu z Niemcami jezor). Więc finał to sprawa otwarta

Włosi zagrali dwa mecze, w których pokazali, że są jedną z najlepszych drużyn na tym mundialu (z Niemcami i wcześniej z Ukrainą). To wygląda tak, jakby olewali wcześniejszych przeciwników. W każdym razie są rozpędzeni i wątpię, żeby zwolnili w finale. A Francja już zwolniła.

ogi napisał:

Z tej czwórki, na pewnio nie zasłużyła na finał Portugalia.

Za to Francja na pewno zasłużyła.

#638 2006-07-05 23:14:25

Winged
Użytkownik

ogi napisał:

A tu bym się nie zgodził. smile
Niezłe mecze z Ghaną i Czechami w grupie. Wysokie zwycięstwo bez większych męczarni z Ukrainą i pokonanie Niemiec. Nikt przy zdrowych zmysłach nie szarżuje od początku na turnieju, bo musi trzymać formę na wszystkie mecze grane w niewielkich odstępach czasowych. Tak, jak wcześniej pisałem Włosi rozkręcają się podczas turnieju, jednak finał to sprawa otwarta. W końcu Francja naprawdę fatalnie zaczęła, a nie tak dawno wyeliminowała Brazylię. Taki urok piłki nożnej. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#639 2006-07-05 23:16:22

liia
Użytkownik

brazylia jak by nie patrzył prawie zawsze jest faworytem. nie spodziewałam się finału francja-włochy, ale na pewno będzie ciekawie. jednak w półfinale obstawiałam niemców:( przy całej mojej sympatii dla włochów. a tu takie piękne zwycięstwo.
forza italia!!!

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#640 2006-07-05 23:18:56

ogi
Użytkownik

lb333 napisał:

Za to Francja na pewno zasłużyła.

W końcu Francja wyeliminowała po fantastycznym meczu Brazylię. Portugalia takiego super meczu na MŚ nie zagrała.

Winged  napisał:

Niezłe mecze z Ghaną i Czechami w grupie. Wysokie zwycięstwo bez większych męczarni z Ukrainą i pokonanie Niemiec.

Ja Włoch nie skreślam (broń Boże), ani francuzów. Ukraina to był worek treningowy dla włochów, a w grupie zagrali fatalny mecz z USA. Francja beznadziejnie grała w swojej grupie, przyznaję. Ale nie znaleźli się w finale przez przypadek. Chciałbym, żeby Francja wygrała, ale jeśli wygrają włosi, to będzie oznaczać, że na to zasłużyli smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024