Nie jesteś zalogowany.
Forza Italia- nach Berlin.
Gwiazda mojego dzieciństwa trafiła gola. Kurczę, czekałem na występ Włochów w finale większej imprezy 6 lat. Nie tak dużo.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Gwiazda mojego dzieciństwa trafiła gola.
Del Piero był kiedyś idolem każdego dziecka, nie to co teraz, jakiś Ronaldinho.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-05 00:05:24)
Del Piero był kiedyś idolem każdego dziecka, nie to co teraz, jakiś Ronaldinho.
JAKIS??!! :|
lb333 napisał:Del Piero był kiedyś idolem każdego dziecka, nie to co teraz, jakiś Ronaldinho.
Oczywiście, Ronaldinho ma tylko genialny drybling, fantastyczną technikę, świetne podania, oczy z tyłu głowy... etc. etc.
Ale klasie Del Piero nie dorównuje (IMHO).:)
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-05 00:11:31)
lb333 napisał:Del Piero był kiedyś idolem każdego dziecka, nie to co teraz, jakiś Ronaldinho.
Ronaldinho umie tylko chrupać Leysy (to chyba się inaczej pisze0. Na tych mistrzostwach nie pokazał nic ciekawego.
Nie mogę się nacieszyć dzisiejszym tryumfem. Cały dom postawiłem na nogach po pierwszym golu. Później złapałem psa i jak na reklamie Coca-Coli całowałem go gdzie popadnie (pełno mam jego sierści w gębie). Co jeszcze mogę napisać. Marzy mi się finał z Francją i rewanż za 2000.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-07-05 00:11:56)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
zalezy o klasie ktorego Del Piero mowic? tego teraz czy sprzed kilku lat?
Ronaldinho umie tylko chrupaÄ Leysy (to chyba siÄ inaczej pisze0. Na tych mistrzostwach nie pokazaĹ nic ciekawego.
no ze na mistrzostwach nic nie pokazal to nie znaczy odrazu ze nie umie grac w pilke...
Oj sory ze 2 posty pod rzad. zapomnialem edytowac bo troche mnie ruszyla ta wypowiedz Winged'a
Ostatnio edytowany przez Tkaczu (2006-07-05 00:13:50)
Edytuj posty - to po pierwsze. Piłkarz klasy nie traci. Klasa piłkarska to to, co pokazał Del Piero strzelając drugiego gola. Mimo, że nie taki szybki, to zimna krew i opanowanie zawsze takie samo.
Z tym Ronaldinho to był żart. Stąd uśmiechnięta buźka z jęzorem.
Gdyby ktoś nigdy nie oglądał meczów piłki nożnej to by pomyślał, że nie wiadomo dlaczego ludzie się tak nim zachwycają. Swoją droga ja nigdy Brazylijczyków nie lubiłem i nigdy nie polubię.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-07-05 00:17:04)
zalezy o klasie ktorego Del Piero mowic? tego teraz czy sprzed kilku lat?
Tu się różni Del Piero od Ronaldinho. Del Piero nie ważne teraz czy kilka lat temu, cały czas jest piłkarzem z klasą. A Ronaldinho? Zero klasy na tym mundialu. Wiem, że jest dobrym piłkarzem, ale schrzanił ten mundial i tyle.
mowisz to na podstawie ze mial stu procentowa sytuacje i ja wykorzystal? zobacz jego pierwszy kontakt z pilka jak wszedl na boisko. Pozatym uwazasz ze Ronaldinho by tego nie wykorzystal? Po jednej akcji oceniasz czy ma klase czy nie. Gdyby byl taki dobry to by gral w podstawowej 11.
Eeeechh... nie będę ci tłumaczył. Dla mnie Del Piero ma klasę, ma to coś, czego Ronaldinho nie ma.
A, że Ronaldinho ma świetną technikę, to pewnie by to wykorzystał. A ty znasz Del Piero od godziny, że tak mówisz?
według mnie Ronaldinho to tylko potrafi się popisywać podczas meczu swoimi dryblingami a jak przyjdzie co do czego i straci piłke to nie wróci się aby ją odzyskać
Właśnie, dobrze, że zauważyłeś, Ronaldihno nie walczy. Nie pobiegnie za piłką, kiedy jest zagrana za mocno (mam takie wrażenie z ligi hiszpańskiej), nie spróbuje odzyskać piłki po stracie...
~Tkaczu, to nie jest już chłopak, a piłkarski dziadek. A wykorzystać stuprocentową sytuację nie każdy potrafi. "Gdyby był taki dobry..." - nie wiem czy wiesz, ale wiek ma swoje prawa. Nie można cały czas utrzymywać tej samej kondycji. Del Piero nie ma tyle sił, co Ronaldinho, by biegać 90 minut na pełnych obrotach. I po jakiej jednej akcji? Ja mecze oglądam od ośmiu lat. Pamiętam Baggio, który nie wykorzystywał karnych, pamiętam Raula, który też tego nie robił. Brakło im zimnej krwi, doświadczenia, może nawet klasy. Pamiętam Del Piero z Juve, pamiętam z reprezentacji Italii. Lippi zawsze go wyciąga jako asa z rękawa. To o czymś świadczy, bo na ławce Włochów roi się od gwiazd, jednak idzie Del Piero. Doświadczenie, opanowanie, gra z głową. Reasumując Del Piero umie zachować się w każdej sytuacji. Potrafi przetrzymać piłkę, dośrodkować, wymusić faul. Ronaldinho potrzebuje do tego kilku lat. Dlatego uważam go za klasowego piłkarza. Czy ma formę, czy nie, potrafi cokolwiek robić, potrafi się zmobilizować. A Ronaldinho nie umie nawet zagrać na imprezie takiego kalibru.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-07-05 00:36:10)
Uff wreszcie odpadli. Teraz tylko Francja pokona Portugalię, Włochy i wygra Mistrzostwa Ĺwiata. Musimy trzymać za nich kciuki. Francja GOLA!!! Wiadomo komu kibicuję
Uff wreszcie odpadli. Teraz tylko Francja pokona Portugalię, Włochy i wygra Mistrzostwa Ĺwiata. Musimy trzymać za nich kciuki. Francja GOLA!!! Wiadomo komu kibicuję
No nie, Francja nie pokona Portugalii (mam nadzieję). Portugalia zdobędzie mistrzostwo. Musi, bo ma Scolariego.
Heh, zle zinterpretowalem na poczatku Twoja wypowiedz. Bo wyszlo tak ze oceniacie Del Piero za ta akcje i mowicie ze ma klase, a Ronaldinho za mundial (no nie poszlo mu) i mowicie ze Del Piero jest lepsz Ja nie zaprzeczam ze Del Piero jest dobry I tez troche juz siedze w tym sporcie:) Mimo ze Ronaldinho nie pokazal klasy na tym mundialu to i tak dla mnie jest pilkarzem z klasa. A o Del Piero nie powiem ze pokazal klase na mundialu(bo gral malo), ale za to moge powiedziec ze w tej akcji klase pokazal, a to sie ceni. W ogole Ronaldinho a Del Piero to inny styl gry i nie porownujmy ich tu Dobra leece cos obejrzec mam nadzieje ze jutro Portugalia wygra
Wielkie brawa dla Italii [respekt]za ten mecz , jeszcze tylko Francja do ogrania (liczę na to że to bedzie Francja , Figo i jego bandyckie zachowanie na meczu z Holandią jakoś zraził mnie do Portugalii[blee]) no i złoto dla Włochów [yahoo]
Narazie wszystko po mojej myśli[szpan]
teraz Francja do finału, w finale wygrają Francuzi,
a Niemcy dostaną III miejsce - wg. mnie zasłużyli sobie na brązowy medal:P
Ostatnio edytowany przez karoleq114 (2006-07-05 09:01:24)