Nie jesteś zalogowany.
lb333 napisał:Dobrze, że Francja wygrała. Portugalia będzie mieć łatwiejszego przeciwnika w półfinale.
Po za tym Portugalia wygrała z Anglią po beznadziejnym sędziowaniu sędziego. Za tyle błędów powinni go zwolnić z fifa
chodzi Ci tu o ta czerwona kartke dla Rooneya?
ide jakies anime na odstresowanie obejrzec bo nie wyrabiam.... nara wszystkim, milej nocy
AVE BRAZIL!!!!!
Ostatnio edytowany przez Tkaczu (2006-07-01 23:23:09)
Nie gadaj głupot. Nie możesz powiedzieć, że gdyby sędzia się nie mylił, Portugalia by nie wygrała. Poza tym gdzie się tak stasznie pomylił? Nie uznał Angli jakiegoś gola? Mecz Anglia przegrała w karnych, gdzie miała równe szanse.
Dokładnie chodziło mi o zagranie jednego z portugalczyków ręką na własnym polu karnym (nie pamiętam kto to był). Portugalia może tylko dziękować sędziemu, że miał klapki na oczach
lb333 napisał:Nie gadaj głupot. Nie możesz powiedzieć, że gdyby sędzia się nie mylił, Portugalia by nie wygrała. Poza tym gdzie się tak stasznie pomylił? Nie uznał Angli jakiegoś gola? Mecz Anglia przegrała w karnych, gdzie miała równe szanse.
Dokładnie chodziło mi o zagranie jednego z portugalczyków ręką na własnym polu karnym (nie pamiętam kto to był). Portugalia może tylko dziękować sędziemu, że miał klapki na oczach
I uważasz, że Anglia strzeliła by karnego? Bo później jej się nie udawało. A jeśli nawet, to skąd wiesz, że Portugalia by nie odrobiła tego gola? Poza tym w tej sytuacji wcale nie musiało być karnego. Beckham go nabił z bliskiej odległości.
no to porazka 100 w plecy na STS'ach:/ wrrr:/ ide odreagowac (
Beckham go nabił z bliskiej odległości.
Nabił? Nie ma czegoś takiego jak nabita piłka, ręka to ręka. Po za tym, zawodnik portugaliski wyraźnie trzymał rękę daleko od ciała. I uważam, że jeśli sędzi podyktowałby tego karnego, to odwróciłoby to losy meczu. I mam nadzieję, że Blatter zacznie wreszcie myśleć, i wprowadzi zmiany w sędziowaniu (mam tu na myśli chipy w piłkach i możliwość oglądania powtórek przez sędziów). Niech sprawiedliwości stanie się zadość, bo już za dużo błędów zdażyło się na tym mundialu.
pojebane te mistrzostwa sory za wyrazenie ^^ ale nie moge sie opanowac jak zwykle kibicuje 2 druzynom anglia i brazylia bo wiadomo na polske nie ma co liczyc ale do rzeczy beckham kopnal i jakis pilkarz Portugali dotknal w polu karnym reka i 11 powinna byc karkta dla rooneya i nie wiem czy pare fauli na Lennonie ale juz po meczu to nie ma zabardzo co gadac Francja dziwna sprawa z korea remis ze szwajcaria tez ledwo z grupy wyszli a tu prosze hiszpanie pokonali i brazylie moj faworyt bez angli i brazyli bedzie to francja pozdro ide spac
lb333 napisał:Beckham go nabił z bliskiej odległości.
Nabił? Nie ma czegoś takiego jak nabita piłka, ręka to ręka. Po za tym, zawodnik portugaliski wyraźnie trzymał rękę daleko od ciała. I uważam, że jeśli sędzi podyktowałby tego karnego, to odwróciłoby to losy meczu.
Nie, jest coś takiego jak nabita. Bo to sędzia interpretuje czy za zagranie ręką, które oczywiście było, można podyktowac rzut karny. Poza tym, może ci się to wyda głupie, ale sędzia interpretuje także, czy zawodnik dotknął piłki z premedytacją, i jeśli uzna, że nie, nie dyktuje karnego. Takie są przepisy. Miał prawo nie podyktować karnego.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-02 00:15:18)
To było ewidentne zagranie ręką, bo zawodnik trzymał ją wystarczająco daleko od ciała. I dlatego tutaj właśnie powinna się przydać powtórka dla sędziego, i konsultacja z bocznym. Za takie błędy podczas MĹ, FIFA powinna wieszać tych sędziów. I nie chodzi mi w tej chwili tylko o mecz Anglii z Portugalią.
To było ewidentne zagranie ręką, bo zawodnik trzymał ją wystarczająco daleko od ciała. I dlatego tutaj właśnie powinna się przydać powtórka dla sędziego, i konsultacja z bocznym. Za takie błędy podczas MŚ, FIFA powinna wieszać tych sędziów. I nie chodzi mi w tej chwili tylko o mecz Anglii z Portugalią.
Jasne, takie rozwiązanie na pewno by się przydało. Ale ręka nie była tak daleko od ciała. Może ci się wydaje, bo byłeś za Anglią (a może to mi się wydaje, bo byłem za Portugalią). Trzeba by zobaczyć tę sytuację jeszcze raz. Ale mnie się wydawało, że ręka była dość blisko ciała w momencie dotknięcia piłki. Ale jeszcze raz mówię, karny nie oznaczałby wygranej Anglii.
Idę spać. Dobranoc.[papa]
Jeszcze ja wtrące swoje 3 grosze. Masz rację, ja byłem bardziej za Anglią, ty za Portugalią. Ale nawet jeśli Ricardo obroniłby tego karnego, i Portugalia wygrała, to sędzia powinien jedenastkę pokazać. Ale Portugalia jest w półfinale, i szkoda że trafiła na Francję, bo będę kibicował tym drugim. Mam nadzieję, że "Stara Gwardia" pokaże na co ją stać, i drugi raz sięgną po Mistrzostwo Świata. Obawiam się jednak, że jeśli sędziowie dalej tak będą postępować, to puchar wygrają Niemcy, wiadomo dlaczego
Nawet z przychylnością 3 sędziów , i publiczności , czyli nawet jak Niemcy (Szfaby,łajzy) będą miały 15 zawodników to i tak nie uda im sie powalczyć z WŁOCHAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , Włochy nie straciły żadnej ale to żadnej bramki po akcji przeciwnika (nieszczęsny błąd obrońcy i samobójcza) ponadto , włochy od 12 lat nie odpadły po meczu FER lub NIE po karnych daje przykłady dla patalachów:
1994 - Karne vs Brazylia w Finale
1998 - Karne vs Francja w półfinale
2000 - Karne vs Francja w finale Mistrzostw Europy
2002 - Przegranie z KOREĄ po wałkach sędziów i oczywiście karny w 118minucie niesłuszny Włochy dodomu
2004 - Spisek 2 ciotecznych krajów Szwecji i Danii w mistrzostwach Europy , grali na remis 2:2 Włochy do domu
jak widzicie , włochy nigdy ale to nigdy nie odpadly po meczu a teraz też nie odpadna , zmiotą te łajzy z niemiec i tyle będzie z (Sędziów i publiczności) Good Game no Replay
Nawet z przychylnością 3 sędziów , i publiczności , czyli nawet jak Niemcy (Szfaby,łajzy)
Może wstrzymałbyś się, choć na forum, z obrażaniem Niemców.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-02 10:52:42)
Ja przewiduję że w finale będą Niemcy i Francja.
Toć te przykłady są z błędami. ~Tion nie obrażaj innych narodowości i nie przysparzaj złej opinii fanom Włoch.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
W tej sytuacji idealny finał dla mnie to Włochy - Francja ,ech nie spodziewałem się że będę Włochom kibicować ale już lepsi oni niż pupilkowie sędziów Niemcy
co mam nie obrażać ?oO wolny kraj moge mówić co chce , nie trawie niemców i dobrze wiemy , że już tych patałachów nie powinno być na MŚ --;;' ale sędziowie to ich dodatkowi gracze pzdr! ,
Winged błędy ?oO jakie błędy, bo napewno nie rzeczowe, raczej ortograficzne ?xD ale wszystko co napisałem sie zgadza
i nie robie złej opinii Fanom Włoch tylko sobie --;;' ale zawsze to okazuje,jak bardzo nie znosze tych ... <cenzura>
_
nie zawsze jestem taki zły ale to emoCje wywołują u mnie tak gorzkie słowa ^^ , i działam pod ich wpływem z Całego serca za Włochami ^^ pzdr!
Ostatnio edytowany przez Tion (2006-07-02 13:03:24)
co mam nie obrażać ?oO wolny kraj moge mówić co chce , nie trawie niemców i dobrze wiemy , że już tych patałachów nie powinno być na MŚ --;;' ale sędziowie to ich dodatkowi gracze pzdr! ,
Winged błędy ?oO jakie błędy, bo napewno nie rzeczowe, raczej ortograficzne ?xD ale wszystko co napisałem sie zgadza
i nie robie złej opinii Fanom Włoch tylko sobie --;;' ale zawsze to okazuje,jak bardzo nie znosze tych ... <cenzura>
_
nie zawsze jestem taki zły ale to emoCje wywołują u mnie tak gorzkie słowa ^^ , i działam pod ich wpływem z Całego serca za Włochami ^^ pzdr!
Oki, oki. Teraz błędy rzeczowe, co do tamtych przykładów.
"1998 - Karne vs Francja w półfinale" - karne były, ale to był ćwierćfinał
"2000 - Karne vs Francja w finale Mistrzostw Europy" - było 2:1, po dogrywce, chyba "złoty gol" obowiązywał.
To wszystko, co mi się rzuciło w oczy.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
masz racje WingeD ; ) moja pamięć szfankuje trezeguet strzelil w dogrywce pamiętam Qle , ale i tak wydaje mi sie , ze zawsze byli jakos rolowani ^^ xD
Na pewno zostali też wyrolowani w 93 minucie meczu z Astralią. Tak mnie ten karny wkurzył, że Niemcom będę kibicował w tym meczu.
_
To samo czuję do Portugalii:D