Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam Was. Otóż ostatnio oglądałem bajkę na dvd i zauważyłem paski na krawędziach postaci (wtedy kiedy się ruszają). Sprawdzałem na MPC i takiego problemu już nie było.
Czego to może być wina? Czy darmowy program jest już lepszy od płatnego Powerdvd (ver. 6.0)??????
Może to wina kodeków, ale w to wątpię (Powerdvd ma chyba własne)
Te paski, o które pytasz to najprawdopodbniej tzw przeplot.
Jedne programy lepiej sobie z nim radza inne gorzej.
Nie ma zasady, że płatny program jest lepszy od darmowego więc twoje wątpliwości są raczej nietrafione.
W przypadku MPC jest bardzo prawdopodbne, że jest on lepszy od PowerDVD. Choć w najnowszej wersji PowerDVD czyli w 7 dodali sprzętowe dekodowanie obrazu. Nie mniej w ogólnym rozrachunku MPC jest IMHO zdecydowanie lepszy.
jak kupiłem napęd DVD to zainstalowałem PowerDVD, a po 15 minutach
jak mi się przypomniało, że MPC odtwarza DVD i porównałem oba...
to PowerDVD wyleciał szybciej niż się instalował
Człowieku! Daj sobie spokój z tym kiczem! WinDVD 7 rządzi! CHodzi mi o zarówno obraz jaki i przede wszystkim dźwięk. Wywal Power DVD do ...Kosza! natychmiast! 777777WINDVD777
WinDVD?
no taaa...
w najtańszej wersji kosztuje tylko 40$, cóż za okazja!
w tym porównaniu to słabo ten WinDVD wypada,
bo PowerDVD jest często dodawany do napędów, a MPC kosztuje aż 0$
MPC rządzi!!! Power DVD kiepsko sobie radzi z DD5.1 a o DTS nie wspomne :/ Porażka.
Obraz jest dla mnie ważny, ale dźwięk jeszcze bardziej.
[cytuj] Power DVD kiepsko sobie radzi z DD5.1 a o DTS nie wspomne :/ Porażka. [/quote]
Na jakiej podstawie Satanael twierdzisz, że Powerdvd słabo sobie radzi z dźwiękiem????? Słychać różnicę?
Obraz jest dla mnie ważny, ale dźwięk jeszcze bardziej.
[cytuj] Power DVD kiepsko sobie radzi z DD5.1 a o DTS nie wspomne :/ Porażka.
Na jakiej podstawie Satanael twierdzisz, że Powerdvd słabo sobie radzi z dźwiękiem????? Słychać różnicę?
Na takiej podstawie twierdze, bo zawsze jak próbuje odtwarzać film DVD w PowerDVD są kłopoty z dźwiękiem. Praktycznie za każdym razem jest stereo, tak jakby nie dekodował DD5.1. Kombinowałem już z różnymi ustawieniami i chyba już zmieniałem wszystko co sie dało i dalej . PowerDVD nie dotkne teraz nawet kijem.[ej]
Aha, używałem PowerDVD w pełnej wersji, bo jakby ktoś nie był świadom wersje dodawane do sprzętu to nie jest pełna wersja. Brakuje np. dekodera dts.
Po zainstalowaniu MPC wszystkie moje problemy z odtwarzaniem DVD zniknęły.
Tajkus napisał:Obraz jest dla mnie ważny, ale dźwięk jeszcze bardziej.
[cytuj] Power DVD kiepsko sobie radzi z DD5.1 a o DTS nie wspomne :/ Porażka.
Na takiej podstawie twierdze, bo zawsze jak próbuje odtwarzać film DVD w PowerDVD są kłopoty z dźwiękiem. Praktycznie za każdym razem jest stereo, tak jakby nie dekodował DD5.1. Kombinowałem już z różnymi ustawieniami i chyba już zmieniałem wszystko co sie dało i dalej . PowerDVD nie dotkne teraz nawet kijem.[ej]
Aha, używałem PowerDVD w pełnej wersji, bo jakby ktoś nie był świadom wersje dodawane do sprzętu to nie jest pełna wersja. Brakuje np. dekodera dts.
Po zainstalowaniu MPC wszystkie moje problemy z odtwarzaniem DVD zniknęły.
oczywiscie masz zestaw glosnikowy 5.1, bo jak nie to roznicy zadnej nie uslyszysz pomiedzy stereo a dd5.1 lub dts no chyba ze czasem na plycie dvd jest slabszej jakosci stereo
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-05-30 14:03:22)
ara ara...
oczywiscie masz zestaw glosnikowy 5.1, bo jak nie to roznicy zadnej nie uslyszysz pomiedzy stereo a dd5.1 lub dts no chyba ze czasem na plycie dvd jest slabszej jakosci stereo
Jaja se robisz? Jakbym nie miał głośników 5.1 to bym, nawet nie wiedział, że taki problem występuje.
Strony 1