Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś zna może jakieś anime dziejace się w czasie II wojny światowej(inne niż "Grobowiec Świetlików " bo to już oglądałem). Proszę zapodajcie jakieś tytuły.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Coż ja znalazłem serie która wciąż wychodzi o nazwie: Zipang
Mimo iż jakoś się nie cieszy zbyt dużą popularnością to mnie bardzo zaciekawiła.
Ja polecam Hadashi no Gen (Berefoot Gen) jest to anime o losach rodziny tytułowego Gena po zrzuceniu bomby na Hiroshimę, gdzie mieszkali. Ekranizacja mangi wydanej w Polsce nakłedem wydawnictwa Waneko "Hiroshima 1945". Aha jest to film kinowy.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Proponuje Jin-Roh, The Wolfsbrigade. Akcja co prawda dzieje sie w powojennej Japonii ale film jest świetny (jest to w końcu dzieło twórcy Ghost in THe Shell... )
W,iem że Jin Roh jest swietny, nie pozwoliłbym sobie na opuszczenie tej pozycji ale chodzi mi ściśle o okres II wojny światowej a nie historie alternatywne, wlasciwie poza Jin Roh wiekszość z nich nie ma rak i nóg (np Oddzialy Kierowane)
Jak narazie znalazłem tylko cos takiego :
The Cockpit : Kamikaze Stories
i dostepne jest via Bittorent ze strony http://www.boxtorrents.com. Tam tesz znajdziesz krutki opis tej serji skladajacej sie z 3 odcinkow OVA.
Jakby kogoś interesowała tematyka z tytułu, to znalazłem to animeniestety nikt jeszcze nie pokusił się o przetłumaczenie na żaden z ludzkich języków*, mimo wszystko ściągne, spróbuje rozszyfrować, a przynajmniej ocenie grafike (bo ta zapowiada się pięknie)
----
* "Języki ludzkie" - polski, angielski
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-05-21 20:06:06)
Urda II wojna światowa
HardSub PL:
http://www.anime-people.org/projekt.php?p=6
Nic ci się nie pomyliło z linkami? Bo tego anime to jeszcze nie ma?
Oglądałeś Urdę - jest polski fansub.
???
Title: Kyokujitsu no Kantai
...
...
...
Year: 1997-2002 (21.02.1997 till ?)
Hmm... data jest taka jakby już było, a co do releasu... Chińczycy mają wszystko
Tak w ogóle to Urda juz się ściąga (dzięki[okej])
Edit: Anime powstałe na podstawie tego samego cyklu powieści co podane przezemnie wyżej: Deep Blue Fleet
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-05-21 20:15:32)
Ej , a jaka jest orginalna nazwa anime"Grobowiec Ĺwietlików" bo nie oglądałem ,a chciałbym obejrzeć. Albo podajcie mi jakiegoś torrenta.
Bana na google masz, czy co?
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-21 20:40:03)
Ej, a słyszałeś o animenewsnetwork albo http://anidb.info/?
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Grave Of The Fireflies - Grobowiec Ĺwietlików
Ja polecam Hadashi no Gen (Berefoot Gen) jest to anime o losach rodziny tytułowego Gena po zrzuceniu bomby na Hiroshimę, gdzie mieszkali. Ekranizacja mangi wydanej w Polsce nakłedem wydawnictwa Waneko "Hiroshima 1945". Aha jest to film kinowy.
jest też film kinowy/telewizyjny [jedna trąbka] aktorski
http://www.boxtorrents.com/details.php?id=128806
Ja polecam Hadashi no Gen (Berefoot Gen) jest to anime o losach rodziny tytuĹowego Gena po zrzuceniu bomby na HiroshimÄ, gdzie mieszkali. Ekranizacja mangi wydanej w Polsce nakĹedem wydawnictwa Waneko "Hiroshima 1945". Aha jest to film kinowy.
Tego sÄ dwie czÄĹci i obie sÄ dostÄpne u nas na DVD (jako wydanie dwudyskowe) pod tytuĹem 'Boso przez HiroshimÄ'.
Winged napisał:Ja polecam Hadashi no Gen (Berefoot Gen) jest to anime o losach rodziny tytułowego Gena po zrzuceniu bomby na Hiroshimę, gdzie mieszkali. Ekranizacja mangi wydanej w Polsce nakłedem wydawnictwa Waneko "Hiroshima 1945". Aha jest to film kinowy.
Tego są dwie części i obie są dostępne u nas na DVD (jako wydanie dwudyskowe) pod tytułem 'Boso przez Hiroshimę'.
Jak pisałem tamtego posta w 2005, to o tym nie wiedziałem.
[EDIT] Bardzo zgrabnie im ten tytuł wyszedł.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-05-21 22:11:10)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
A rzeczywiście, dopiero teraz zauważyłem, że opcy to górnik
E tam zaraz górnik , ja tylko kopać lubie[rip]... a co wykopie to odgrzeje
Cała seria Zipang została już przetłumaczona na angielski trochę to trwało, ale w końcu efekt się liczy...
Strony 1