Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
[cytuj]
Nie)stety, ale odrzuciłem te płytki, na których są anime z polska licencją ([klnie] AnimeStore mają tak cholernie drogie rzeczy, jednak nie chce się nikomu narażać , a i sam jestem [i]za kupowaniem[/quote]
Wyczuwam tu trochę ironi[kombinuje]
A tak serio, jak już jesteś taki uczciwy to nie ściagaj nigdy anime, nie oglądaj, kup raz na rok parę odcinków i sie ciesz[ukryty]
P.S. Jak każdy miałby oglądać tylko oryginalne anime to mnie by tu nie było[cenzura]
[cytuj]
Nie)stety, ale odrzuciłem te płytki, na których są anime z polska licencją ([klnie] AnimeStore mają tak cholernie drogie rzeczy, jednak nie chce się nikomu narażać , a i sam jestem [i]za kupowaniem
Wyczuwam tu trochę ironi[kombinuje]
A tak serio, jak już jesteś taki uczciwy to nie ściagaj nigdy anime, nie oglądaj, kup raz na rok parę odcinków i sie ciesz[ukryty]
P.S. Jak każdy miałby oglądać tylko oryginalne anime to mnie by tu nie było[cenzura]
O co ci chodzi!? Rozumiem takie pytanie rok-dwa lata temu, ale teraz!?
Jak anime będą mieć polską licencję to nie będę ściągał z Internetu - a jest to po to, żeby wspomóc nasz rodzimy rynek.
Nie chce mi się tłumaczyć... Kubik (w bardzo dużym skrócie) już odpowiedział.
I to jest właśnie to! Ofiarować komuś coś bezinteresownie to zawsze trafi się ktoś, kto skrytykuje - po co to?
Ano po to bo nie rozumiem jak można zutylizować ze 20 płytek tylko dlatego, że są licencjonowane:/ Polska licencja się liczy a angielska to już nie? Nie wspominam już nawet o japońskiej. Ciekawe co byś zrobił jakby każde anime posiadało polską licencje - za dużo byś sobie nie obejrzał...
Ano po to bo nie rozumiem jak można zutylizować ze 20 płytek tylko dlatego, że są licencjonowane:/ Polska licencja się liczy a angielska to już nie? Nie wspominam już nawet o japońskiej. Ciekawe co byś zrobił jakby każde anime posiadało polską licencje - za dużo byś sobie nie obejrzał...
Co żeś się mnie przyczepił!?
Przeszkadza ci, że kupuje oryginalne anime? To źle, że swoim zachowaniem zachęcam inne osoby do zakupu polskich wydań?
Z przeprowadzonej dość dawno rozmowy na naszym forum, dotyczącej licencji anime, wynikało, iż tytuły niezawierające polskiej licencji nie są łamaniem prawa - do czasu, gdy osoba je posiadająca nie czerpie na ich podstawie korzyści materialnych poprzez np. sprzedaż, wyświetlanie za opłatą lub wypożyczanie (również za opłatą).
Tak więc licencja angielska/japońska nie obowiązuje w naszym kraju dopóty, dopóki nie znajdzie się instytucja upoważniona do przestrzegania zasad licencji danego tytułu/wydawcy w Polsce; przynajmniej ja to tak widzę i rozumuję.
W domowym zaciszu mogę sobie ściągać anime wydane u nas w kraju... mogę oczywiście to robić i się nikomu nie chwalić, a tym bardziej dawać komuś innemu (tak jak w przypadku tejże akcji). Zawsze jednak, gdy będę miał zamiar ściągnąć jakiś film lub serię poszukam czy nie była ona przypadkiem wypuszczona siłami polskiego wydawcy na polski rynek - w przypadku pozytywnego rozpoznania - zdecyduje się na zakup.
BTW. Ty Tajkus pewnie żadnego anime nie kupiłeś legalnie, nawet GiTS'a skoro się tak przypierdzielasz .
Skąd wiedziałeś:P
Z tego co mi wiadomo to GITS wyszedł w Polsce całkiem niedawno i gdybym wcześniej nie obejrzał to bym z chęcią kupił. Tak samo jest z Akirą. Pozatym dzięki za wyjaśnienie.
BTW: I nie przypierdalam się, tylko się pytam
Jak ktoś ma jakieś ciekawe serie to mogę wziąć za cenę nośnika, oczywiście płytki DVD.
Walcie na gadu jak coś.
Walcie na gadu jak coś.
ale nie podałeś nr[baka]
edit:
juz nie aktualne:P
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-05-21 12:53:18)
Juz jest
Skapnąłem się przed chwilą, że nie podałem.
Skąd wiedziałeś:P
Z tego co mi wiadomo to GITS wyszedł w Polsce całkiem niedawno i gdybym wcześniej nie obejrzał to bym z chęcią kupił. Tak samo jest z Akirą. Pozatym dzięki za wyjaśnienie.
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś kupił serię, która jest wydawana na bieżąco... 20zł na 3-4 tygodnie to nie tak dużo .
przypierdzielasz
Literówka
Tak, czy inaczej, sprawa wyjaśniona .
Strony Poprzednia 1 2