Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy to anime jest zlicencjonowane w Polsce?
Czy to anime jest zlicencjonowane w Polsce?
A FAQ czytałeś? Tam wszystko jest czarno na białym
widziałem że na komikslandi można kupić więc pewnie jest zlicencjonowane ^_^
oczywiście, że jest --> już chyba 3 dvd jest w sklepach...ylko ceny są tak ekstremalne, że mało osób to kupuje
kto zapłaci 50 zł za 3 odcinki , ghost in the shell wychodzi za 20 zł to jeszcze zrozumiem, ale cała reszta
Akurat TT ma po 4 odcinki na plytach. I ja zaplace, juz pierwsza plytke mam i jestem z niej zadowolony (oprocz odcinkow, sa tez trailery Ninja Scroll TV, Saiyuki Requiem i GetBackers, oraz tapeta, naklejka i tatuaz)
A poza tym, GITS:SAC wychodzi jako wydanie specjalne czasopisma Kino Domowe, wiec logiczne jest ze cena jest nizsza (do tego w GITS:SAC sa reklamy sponsorow, ktorych w wydaniach A-V nie uswiadczysz).
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-05 11:55:08)
kto zapłaci 50 zł za 3 odcinki , ghost in the shell wychodzi za 20 zł to jeszcze zrozumiem, ale cała reszta
Ja. Na pierwszą płytkę już drugi miesiąc po trochu odkładam. W przyszłym kupię.
nie naśmiwam się z was, że to kupujecie... godne podziwu i w ogóle...ale
50//3 =17zł
17złx24 =408zł
24x20minut =480 minut
480 minut//408zł = 1,70 zł na minutę
dla mnie to jest zwyczajnie śmieszne. Kupiłem oryginalne sezony "smalwille" w cenie 150zł za cały sezon i tam miałem 1000 minut nie gorszej zabawy. Teraz wychodzi GITS który przezemnie jest uznawany za jedno z najlepszych anime jakie widziałem i gits całe 26 odcinków będzie kosztowało chyba 160zł ... i to jest cena do przyjęcia. Przyczym np. GundamSEED GTO i Tenjou Tenge mają ceny 3/4 razy większe... ja wymiękam i mówię NIE i powiem wam szczerze, że GITSA mam piraty (wszystko) a zarazem wszystko w oryginale co w polsce się ukazało i mimmo, że mam piraty to kupuje oryginały bo uważam, że cena jest uczciwa...ale GUNDAMSEEDa mam w RAWIE zpiraconego z netu i do póki ceny DVD nie zejdą poniżej 40 zł to nawet nie ma kto liczyć na to że wyłoże taką kasę na serię która ma 50 odcinkó... w przypadku Tenjou tenge i GTO będę złym złodziejskim bezczelnym piratem.
edit // aczkolwiek wiem co znaczy "licencja" ale tak wysokie ceny są dla mnie nie do przyjęcia i jeśli taki jest standart to ja chyba całkiem zrezygnuje z tego interesu... a po ile były dvd z dbz ?
Ostatnio edytowany przez kalamir (2006-05-05 12:06:05)
Też w życiu bym nie wyłożył tyle kasy na 3 czy nawet 4 odcinki :/
Ciekawe ile osób im to kupi :/
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
dobrze że wydaja to anime, ale żeby było tańsze 20 - 40 zł wtedy by może więcej ludzi to kupowało, i dla ludzi którzy to kupują nie zważając na cenę
Ja się nie dziwie że tak drogo, przecież to zachodnioeuropejska firma zdecydowała się wydawać u nas Anime. Wiem bo widziałem w Empiku te ich płyty.
A jak wiadomo oni chyba jeszcze nie zdaja sobie realnie sprawy, ze przeciez 70 latkowie kupowa tego nie będą. Może jakieś co młodzi duchem, ale to chyba jeden.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-05-05 13:17:47)
Im jest to bez różnicy. DVD zawierają też napisy w innych językach, więc jeśli będą "do tyłu" to po prostu przerzucą nośniki na inny rynek i tyle.
A poza tym, GITS:SAC wychodzi jako wydanie specjalne czasopisma Kino Domowe
woooow, nie wiedzialam =DDD trzeba do kiosku leciec :p no powaga loolz, fajnie miec tkaie cacko na dvd, tym bardizej jesli brkauje mi 1 epka, ktorego nie skompletuje juz raczej nigdy : pp, czasem kupuje to czasopismo, jak dadza jakis fajny filmosik, ale o GiTS to ja nie wiedzialam, a uwazam ze GITS jest naprawde wart jakiejkolwiek ceny, no moze gdyby dawali 4 odc. za 400 pare zl, to nie ;p , tak jak TT, z tego co tu czytam, to wooow,...... szok normalnie 0_o osobiscie nigdy bym nie wydala takiej forsy za te pare odcinkow, i jakies tam trainery, czy klipy ktore moge miec z neta za FREE.
Ale z drugiej strony, soro, ktos pracuje i ma ochote wydac ta forse wlasnie na TT, no to jego sprawa
Ja się nie dziwie że tak drogo, przecież to zachodnioeuropejska firma zdecydowała się wydawać u nas Anime..
woow, no ale niezle przesadzili, co oni mysla ze to Ameryka czy coo ? -.-
a ameryce nie ma jak dobrze jak ci sie wydaje ...ale ja nie wydam tyle kasy bo mi żal.
w Ameruce nie ale może w Japonii
no ta Ameryka czy Anglia to bylo przykladowo, rownie dobrze Niemcy badz wlasnie Japonia ale z tego co wiem, pracujesz tam, i stac cie na wszystko a nam...ehh...noo jeszcze troche brakuje do takiej sredniej pensji pana X, zarabiajacego chociazby w Niemczech bedacego na cieplusiej posadzce [a no i jeszcze trzeba wspomniec, ze nie chodzi mi o byly NRD bo tam taka lipa jak u nas tylko o stronie polnocnej, i bylym NRF]
Tutaj jak na razie niczego sie nie dorobisz tak latwo -.- mam tego kraju serdecznie dosc [...]
Ostatnio edytowany przez hunterx (2006-05-05 16:12:08)
Strony 1