Nie jesteś zalogowany.
Witam. Konchuu Subs ma zaszczyt przedstawić mangę Bleach w polskiej wersji językowej! Zapraszam na stronkę ;]
Nie widzę żadnego sensu w tłumaczeniu Bleacha na polski, skoro już dużo grup skanlacyjnych wzięło na swoje barki ten projekt To niektóre z nich:
- Osuwari Team
- Yakusoku Scans
- Bleach Flame (chyba upadli, ale mam nadzieję, że się podniosą)
BTW A w ogóle to link do strony nie działa
Yakusoku powiesili projekt.
Bleachflame padli.
Osuwari - link nie działa ;]
A nasz już działa - były małe problemy z servem
A pozatym to każdy robi to co lubi ;] My lubimy Bleacha i będziemy go tłumaczyć ;]
Ostatnio edytowany przez Konchuu Subs (2006-04-15 21:47:44)
Jednak uważam że powinniście zacząć tłumaczyć od 2giej serii
a początkiem zająć się pomiędzy nowymi chapterami
Jeżeli pojawi się więcej takich głosów to weźmiemy to rozważymy i taką możliwość.
Leee lipa, ja z 2 innymi osobami tłumaczymy mangę bleach na stronie shinigami power. Oto i adres: http://www.bizard.webd.pl/goku/SP/index.php
Ostatnio edytowany przez Eragon (2006-04-15 23:16:31)
Nie macie tego za wiele ;] Praktycznie pierwsze trzy i kilka ostatnio wydanych. A reszta?
A ja tam się cieszę, że tyle grup jest - można wybierać Ĺťyczę owocnej pracy, napewno skrobnę jakąś ocenę
A kiedyśmu zaczeli tlumaczyć? Rapem z 2 tygodnie temu tak na serio siezabraliśmy(ja narazie przestałem robić bo niedlugo egzaminy). reszta będzie jak przetłumaczymy:)
No to życze powodzenia i miłej pracy przy translacji ;] Mimo wszystko jak zobaczyłem translacje z Yakusoku "W chwili gdy chłopiec wzioł..." to uznałem że warto to tłumaczyć po swojemu. Mamy zamiar zrobić wszystko i porządnie ;] I jeżeli chodzi o nowe chaptery... też się nimi zajmiemy i bynajmniej nie na końcu.
Ostatnio edytowany przez Konchuu Subs (2006-04-15 23:35:33)
Yakusoku powiesili projekt.
Bleachflame padli.
Osuwari - link nie działa ;]A nasz już działa - były małe problemy z servem
A pozatym to każdy robi to co lubi ;] My lubimy Bleacha i będziemy go tłumaczyć ;]
Wczoraj mi działał, nie wiem co się stało Oni chyba już 5 tom wydali, a z tego co wiem robią bardzo dobrze skanlacje Popieram Cię gracol im więcej będzie wydań, to będzie z czego wybierać Choć pewnie niektóre ekipy będą się powoli wycofywać (patrz konflikt o Naruto grupy Fuko i Asg-Across).
(patrz konflikt o Naruto grupy Fuko i Asg-Across).
ale żadna z nich nie wydała nawet 10 odcinków (wydali po 3...) ehhh jak dzieci w piaskownicy
Aaron napisał:(patrz konflikt o Naruto grupy Fuko i Asg-Across).
ale żadna z nich nie wydała nawet 10 odcinków (wydali po 3...) ehhh jak dzieci w piaskownicy
Gdybyś wiedział jak się sprawa ma, to byś nie psioczył.
Osuwari mieli chyba kłopoty z servem bo wszechbiblia mnie poinformowała że dalej wydają Bleacha. Pozostaje mi tylko życzyć im samych sukcesów. Ale nie damy im mieć monopolu ;] Postaramy się ich dogonić w ciągu najbliższych kilku miesięcy (a w wakacje powinno się to raczej udać).
Pozdrawiam wszystkich miłośników Bleacha !
Konchuu Subs strona Osuwari już działa, więc jak chcesz możesz już tam zajrzeć
BTW Widzę, że Wy kończycie już 1 tom, tylko dlaczego u Was tak trudno znależć na stronie linki do ściągania
hmm ale skoro robicie mange Pl to po co w nazwie "Subs"? to tylko taka moja mała sugestia
Aaron - trudno? Wszystkie są w dziale Releasy - co jest wspomniane w każdym newsie, ale teraz będziemy dawać do niego link. Inną sprawą jest że trzeba się zarejestrować aby mieć tam wgląd. To po to żebyśmy wiedzieli ile osób czyta nasze tłumaczenia bo mijałoby się z celem tłumaczenie dla 3 osób. A tak to nikt by się nie zarejestrował.
Hatake - To tak jakbyś zapytał dlaczego Osuwari Team mają w nazwie Team. Przecież też tłumaczą na polski. Po prostu przyjęło się że grupy fansubberskie mają w nazwie coś takiego jak Subs (nie wszystkie) ale nam się to akurat podobało. Z resztą robimy suby. O_o niewiarygodne że takie uwagi się jeszcze zdarzają ;]
aha to jak robicie suby to co innego i spoko kazdy ma swoje upodobania.
Złożyło się, że chciałem zerknąć czy takowy topic wogole tutaj jest i go znalazłem
przeczytałem powyższe newsy i postanowiłem wygrzebać ten stary temacik i zrobić małą aktualkę... ;]
Grupa obecnie rozszerzyła swój wybór mang do 3. Bleach, Tokko i Tenjou Tenge.
Nowy link do strony
http://ssomia.net/
Link do "nowego" forum
http://www.ssomia.net/forum/index.php?c=11
Zainteresowanych zapraszam
Ostatnio edytowany przez Belraist (2006-09-02 13:47:46)
to ja też cos dopowiem;)
jakis czas temu(z pół roku bedzie...)
doszeł ELfen Lied
a adres taki
www.konchuu.glt.pl
Ale ci co odwiedzaja wbm to wiedza