#1 2005-04-04 15:18:13

Naruto9
Użytkownik

Nauczcie mnie obsługiwać emula.

Witam:)
Jeśli ktoś z was umie obsługiwać emula to prosiłbym o jakies instrukcje do niego bo chciałbym sobie anime pościągać, a niestety do tego jest potrzebny ten program.

#2 2005-04-04 16:29:34

Kane
Administrator

Odp: Nauczcie mnie obsługiwać emula.

Zarejestruj się na osłoskopie i poczytaj FAQ (Forum).
BTW do wszystkiego jest potrzebny jakiś program...

Imperare sibi maximum est imperium

#3 2005-04-04 18:00:36

kalamir
Użytkownik

to nie jest trudne wchodzisz w "serwery" klikasz 2 razy na jakiś serwer na którym jest dużo ludzi ... polecam RAZORBACK 2 po chwili cię połączy wskakuj w zakładkę "szukaj" zdefiniować plik jaki chcesz sciągnąć i kliknąć dwa razy na tym co ci znajdze i co sobie wybierzesz ....to wszstko...im więcej ludzi posiada jakiś plik tym szybciej się go ściąga....np FULL METALL ALCHEMIST 170 mega(skończone 210 ) ściąga mi się w eMule około 10 godz. a ninja scroll 170 mega (skończone 34) ściąga mi się juz około 24-30 godz. reszte sam zakumasz

#4 2005-04-04 19:18:41

Placuszek
Użytkownik

Do tego programu potrzebny jest stale podłączony komp do sieci - na początku można wyszukać coś i "zacząć ściągać", ale potrzebne jest 1-3 dni aby mieć stały i dobry download. Bo: promowany jest czas podłączenia: nieważne czy coś ściągasz czy wysyłasz. Mniej ważne promocje: bezpośrednie podłączenie do sieci (bez firewall i routera), wysyłanie stuffu (tylko u odbiorcy - jeżeli od gościa nie będziesz nic ściągał to na nic twoje wysyłanie). Jeżeli ściągasz coś rzadkiego i niepotrzebne ci wyrabianie u kogoś kredytu to nie trzeba się trzymać serwera najpopulaniejszego - najlepszy jest ten najbliższy w sieci terytorialnie np. niemiecki. Najważniejsze jest jeżeli serwer trzyma cię długo zmienić go np. raz na 24 godz, aby wymienić czas wysiedziany na wyższy ID. Do ssania najpopularniejszych plików polecam najpopularniejszy serwer i udostępnianie popularnych plików.
P:)

#5 2005-04-04 19:53:35

Naruto9
Użytkownik

Dzięki za wskazówki, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Jeśli już się podłącze do sieci i znajdę już ten plik co mnie interesuje to obok wyskakuje mi że szuka źródeł, szuka, szuka źródeł i znalazło parę, ale ciągle mi nie rusza ściąganie. Trzeba tak czekać, i ile trzeba czekać.
PS
Jeśli ściągacie anime np. Full metal alchemist to ściągnijcie sobie program o nazwie Bear share ze stronki www.programs.pl .

#6 2005-04-04 20:30:47

amarthar
Użytkownik

Jak znalazl zrodla i nie sciaga to pewnie znaczy ze czekasz w kolejce na pobranie. A bear share sux jezor

#7 2005-04-04 20:45:06

Placuszek
Użytkownik

Napisałem poprzednio wszystko bardzo wyraźnie - i dziwi mnie pytanie ile trzeba czekać?
Zwykle 1-3 dni i przez ten czas nie gap się na muła BO on tego nie lubi. Pamiętaj tylko żeby zmienić co jakiś czas serwer. Po pierwszym uruchomieniu najgorsze jest odczekanie tej doby ale potem jak nie będziesz wyłączał kompa to samo chodzi, lepiej niż BT, choć gorzej niż na IRC. Ważne jest też podłączenie się do KAD - polecam. P.

#8 2005-04-04 20:47:09

Yang
Użytkownik

Klikasz dwa razy na plik co ma się ściągać (już w oknie ściągania) i tam rozwija ci się lista osób do których jesteś podłączony. W jednej rubryczce masz podaną swoje orientacyjne miejsce w kolejce.

BTW Przeczytanie FAQ nie zaszkodzi, a ludziska nie będą musieli tyle pisać. W końcu nie wszyscy mogą dostać wszystko na srebrnej tacy.

#9 2007-01-25 22:56:24

Bakura
Użytkownik

Placuszek napisał:

Do tego programu potrzebny jest stale podłączony komp do sieci - na początku można wyszukać coś i "zacząć ściągać", ale potrzebne jest 1-3 dni aby mieć stały i dobry download. Bo: promowany jest czas podłączenia: nieważne czy coś ściągasz czy wysyłasz. Mniej ważne promocje: bezpośrednie podłączenie do sieci (bez firewall i routera), wysyłanie stuffu (tylko u odbiorcy - jeżeli od gościa nie będziesz nic ściągał to na nic twoje wysyłanie). Jeżeli ściągasz coś rzadkiego i niepotrzebne ci wyrabianie u kogoś kredytu to nie trzeba się trzymać serwera najpopulaniejszego - najlepszy jest ten najbliższy w sieci terytorialnie np. niemiecki. Najważniejsze jest jeżeli serwer trzyma cię długo zmienić go np. raz na 24 godz, aby wymienić czas wysiedziany na wyższy ID. Do ssania najpopularniejszych plików polecam najpopularniejszy serwer i udostępnianie popularnych plików.
P:)

Zgadzam się z tobą, żeby dobrze ciągło trzeba kilka dni, a teraz to już e-mula sobie odpuściłem po tym jak sobie ściągłem fushigi yuugi po hiszpańsku bo po japońsku z angielskimi tam nie znalazłem a z resztą to większość jest francuskie, hiszpańskie, włoskie, niemieckie itd. dla mnie oprócz 2 filmów tenchi muyo to była strata czasu.
smile:):):):):):):):):):):):):):):):)Zdecydowanie bardziej lubię direct download i megaupload[cool]

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#10 2007-01-25 23:08:47

Koczko
Użytkownik

Żeby dobrze ściągać z eMula, trzeba mieć dokładnie zrobioną konfiguracje programu... Kredyty swoją drogą, ale nie będzie ci ściągało dobrze jeśli na odpieprz zrobisz konfiguracje eMula. Wejdź na google i wisz "Konfiguracja eMula". Tam radze poczytać...

Stopka forum

© Animesub.info 2024