Nie jesteś zalogowany.
Ludzią się nudzi albo naprawdę są debilami!!!!!!!!!!!!
Przed chwilą jakiś śmieć napisał do mnie i mówił zebym zerknął na jego fotke a wtedy sobie przypomnę kim jest. Włączyłem i jakieś wirusy zaczeły mi się pojawiać. (Miałem szczęście że szybko zresetowałem kompa bo ten idiota jeszcze by mi pousówał moje teledyski z anime a co wazniajsze moje kilkanaście gb anime).
Niektórzy ludzie poprostu maja nie pokolei w głowie!!!
Takiego delikwenta z chęcią bym zbucował[zly]
A wam ktoś się kiedys włamał do komp[a i cos wam pousuwał??
sluchaj mi ten sam typ zrobil dokladnie to samo
Ja miałem tak samo, ale nie wiem czy przez tego samego kolesia.
wiem ze ten koleś ma taki nr. gg 7889939
obrażajcie się na bota ;P
~Ard temat tak samo dobry jak każdy inny , z twojej wypowiedzi wnioskuje że nigdy nie miałeś takiej sytuacji. Ja miałem. Pare lat temu , dał sie nabrać z tą fotką i musiałem formatować dysk. teraz jak nieznajoma osoba przesyłą mi taki link + jakiś tekst, to szybko pisze bluzgi , żeby zdążyła przeczytać zanim sie wyłączy .
widzicie po co klikacie ja nigdy nie klikam bo zanim miałem kompa to mnie nauczono że nie wolno a pozatym wystarczy logicznie pomyślec. i popatrzeć na treść linka co w nim jest.
EDIT
tak jak dżibril ale nie zawsze robię zawsze staram się podchwycic i mu zadaję chamskie pytania. a tak to bluzgam
wiem ze normalnie to bot wysyła jakiś. ale raz miałem motyw że prawdziwa osoba była i chwile z nią pogadałem po tym jak mi dała linka (dziewczyna) i spytałem się "czy myśli że jestem taki głupi" i powiedziałem że wiem że to jakiś wirus i nie uda jej sie ze mną ale pogadać może i powiedziałem że też jej moge wysłąc jak chce. i sie już nie odezwała.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-04-18 18:34:15)
Ja poaptrzyłem , głupi nie jestem , ale na zwykły link wyglądało i wszedłem .
Jak dobrze ze tego typu rzeczy od paru lat mnie nie dotycza }:>
~ard o pieczeniu ciasta? czemu nie Hydepark ma swój cel i mógłbyś wreszcie zrozumieć, że tutaj można pisać o czym się chce bez łamania regulaminu i takie tam.... jeżeli ci to nie pasuje WYSTARCZY nie odwiedzadź tego podforum lub napisać PM czy nie wiem co w tej sprawie do admina/moderatora, bo to nie twój pierwszy raz kiedy czytam jak piszesz w jakimś topicu, że to temat niezwiązany z Anime&Manga...
Co do tych virusów, jesteście sami sobie winni... Wpierw taką osobę trzeba sprawdzić, coś pokombinować, pomyśleć, a nie czytasz i już tajemnica Cię wciąga. No i nie rozumiem jak taka strona może od razu mieć dostęp do kompa, tak po prostu po wejściu na nią :C Jest kilka możliwych wariantów:
1. Nie aktualizuujecie windowsa i łatek do niego.
2. Wykorzystuje luki w systemie, do których nie ma jeszcze łatek etc.
3. Sami klikacie na tej stronce w coś, w co nie powinniście :/
4. Macie źle skonfigurowaną przeglądarke lub nie łatacie jej i strona to wykorzystuje, wystarczy pogrzebać trochę i poczytać.
5. Lub jeszcze co innego, czego zakres mojej wiedzy i myślenia nie sięga (lub o czym momentalnie zapomniałem)
Ard napisał co ma i nie oznacza to, że każdy musi to mieć, ale powinien, ponieważ zwiększa to bezpieczeństwo.
Co do wypowiedzianego EOT przez Arda, muszę chyba przypomnieć, że tylko Admin/Moderator może takie coś oznajmiać :]
Mi kiedyś ktoś podał stronkę a że nie pomyślałem i odrazu ją otworzyłem to gościu po paru sekundach zaczął mi usuwać z kompa wszystkie filmy, gry itp. Od tamtego czasu już nie odbieram takich plików a jak gościu mnie wkórzy to wtedy zaczynam mu bluzgać:)
Uważam, tak samo jak Ard.
Wystarczy przestrzegać tych kilku na prawde prostych i podstawowych zasad używania internetu. Zwłąszcza tej, któa mówi, by nigdy nic nie otwierać, odbierać itd, od osób nieznajomych (a zwłąszca od botów ).
Owszem nie wiem co ludziom daje tworzenie takich botów poza pewną ilością naiwnej satysfakcji jacy to oni "chakierzy". Nie mniej pretensje możecie mieć przede wszystkim do siebie.
Miałem to info na GG/Tlen nie raz i nigdy nie otwieram.
P.S.
A co do sposobu to b. możliwe, że użyto exploit (też mi hacker, heh) wykorzystujący błąd związany z wyświetlaniem plików JPG
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-04-18 19:16:42)
No cóż ja także dostaję takie pierdoły. Przykład:
Cześć jestem monika mam 16 lat, widziałam twoje zdjęcie na fotka.pl (żadnego nie umieszczałem), jesteś zajebisty tu masz moje. Sprawdzam w bazie danych: Mateusz 25 lat... Wiadomo o co chodzi.
No ale kiedyś kolega przesłał mi plik zatytuowany Goku. Otworzyłem. I co? Od tego czasu ciągle się odgraża. Np. Powiem mu coś nie tak to: Sformatować ci dysk? Podsunąć ci wirus czy trojana? Na szczęście zmieniam system więc będzie mógł mi co najwyżej...
To takim ludziem się formatuje zęby łopatą
^^
ale beka
to ten sam koles wyslal to samo mojemu mlodszemu bracholowi na gg .. .12 lat ...
ten jelop w to kliknol i zawolal mnie po 5 minutach ... mysallem ze go rozsztrzelam .. .znaczy brata ... ;/ musialem czyscic kompa przez cale pol godziny !!! ... a i tak wszystkiego niewywalilem ... bo te jego skrypciki pomieszaly mi rejestrze i teraz mi sie co nieco niepowlowanego przy uruchumieniu wlacza ... brachol dostal niezlo zjebke ...
a tak wogule niemoge zrozimiec czemu ludzie so tacy naiwni i wchodzo w te linki ... ;/ ja osobiscie dostawalem juz rozne "podobne" propozycje z poznaniem, fotakami itd od "dziewczyn"... ;/ ... a i tak niewlazielem w te strony bo to same trojanki są ...
ano dostep do kompa z stronki wcale nie jest taki trudny jak sie wydaje ...
Ostatnio edytowany przez Belraist (2006-04-18 19:28:00)
W podejściu do komputera mającego połączenie z netem paranoja jest czymś wskazanym, wszystkie maile od osób których nie znam odrazu idą do kosza, te od tych których znam też idą do kosza jeśli tylko mają jakiś nieposko brzmiący, lub dziwny tytuł,większośc spraw ze znajomymi załatwiam przez gg lub tlena. Na zaczepki z gg nieodpowiadam, łańcuszków nie przekazuje (nawet jesli to na pomoc dziecku, czy inne takie), wtedy mam spokój przez dłuższy czas. Procesy jakie powinien wykonywać mój komp po uruchomieniu systemu ipodstwowych programów znam na pamięć.
Mój młodszy brat jest troche straszy niż 12 lat ale tez kilka razy złapał coś na naszego kompa przez wchodzenie na te strony (na takie co nieletni i tak nie powinni), a potem zostawiał mnie z tym problemem.
Po drugim razie przy okazji reinstalki(wirus nie był złośliwy, nie musiałem robić reinstalki, ale chciałem miec pewność), pokasowałem wszystkie jego pliki i zdjęcia mowiąc mu że sam jest sobie winny, od tamtego czasu brat nie stwarza zagrożenia dla kompa.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Do mnie to nawet żaden wirus na pocztę nie dotrze bo jest od razu usuwany przez antywirusa.
Jeśli masz najnowsze poprawki i aktualnego antywirusa to raczej jesteś bezpieczny.
Tak a ja jestem SUPERMAN.
To, że posiadasz nowego antywirusa i ciągle go aktualizujesz nie znaczy, że twój komp jest bezpieczny! Jeżeli do tej pory nic Ci się złego z kompem nie działo tzn. że masz albo dużego <ogromnego> farta, albo jesteś ślepy.
Po zatym nie wszystkie wirusy zawsze antywirus jest w stanie wykryć, a jęzeli nawet to przeważnie to są tylko złośliwe kody.
Specem nie jestem, ale mogę mieć racje.
aha...jakiego AW używasz? <ja mam na płytce 5 AW i nigdy nie mogę wszystkich usunąć>
Nie dawno pojawiły się 2 pardzo groźne pocztowe wirusy: Kamasutra i Agamemnon<czy jakoś tak> o ile tego pierwszego łatwo usunąć, tak ten drógi jest o wiele cięższy i groźny.
Ostatnio edytowany przez yunik (2006-04-18 20:57:55)
Pogadam sobie z tym kolem i powiem mu coi o nim mysle:P Ja raz kliknąłem na taki link ale nie wiem czy mi cos zrobil złego... A średnio co tydzien kots zagaduje do mnie z tekstem " tu ma twoje zdjecie o ktor mnie prosiles[klnie]