#3781 2024-11-11 03:45:02

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

kostek00 napisał:

Co trzeci post powtarzasz jak to nie lubisz skrajności, a tu właśnie wypisujesz jak to je bardzo uwielbiasz (głównie chodzi mi o aborcję, resztę to pies lizał). Legalna aborcja jest skrajnie lewicowym tworem.

To jest właśnie fałszywa narracja, bo aborcja (do 12 tygodnia bez warunków) to obecnie centrowe podejście, a nawet umiarkowanej prawicy.
W Polsce niestety nadal wmawia się ludziom ten bełkot, że legalna aborcja to wymysł lewicowy i najlepsze jest to, że wielu naiwnych w to naprawdę wierzy, nie mając pojęcia o innych krajach, w których nie rządzi żadna lewica.
Wiesz czego chce lewica odnośnie aborcji? Żeby była legalna przez całą ciążę bez warunków. Takie są postulaty feministek, a 12 tygodni to ogromny kompromis i jeśli ktoś to (12 tygodni) uważa za skrajność, to po prostu nie wie o czym mówi.

kostek00 napisał:

A powiedz mi czym się różnią? I jedni, i drudzy okradają Polaków i robią wszystkich dookoła w chuja.

Podejście płytkie jak kałuża, czyli że ludzie po to chcą iść do władzy/do polityki żeby okradać obywateli. No po prostu żenujące.
A jeśli ktoś tak na serio twierdzi to dlaczego uważa że partia która nie rządziła czyli Konfederacja będzie działać inaczej? Co powoduje takie domysły, bo sensu w nich nie ma?

kostek00 napisał:

Przywróćmy monarchię. W razie potrzeby łatwiej jest się pozbyć jednego debila z tronu niż kilkuset darmozjadów z sejmu.

To dlaczego nie mogą się pozbyć jednego Putina czy innego dyktatora z jakiegoś kraju?

#3782 2024-11-11 04:09:09

kostek00
Użytkownik

Kenshiro napisał:
kostek00 napisał:

Co trzeci post powtarzasz jak to nie lubisz skrajności, a tu właśnie wypisujesz jak to je bardzo uwielbiasz (głównie chodzi mi o aborcję, resztę to pies lizał). Legalna aborcja jest skrajnie lewicowym tworem.

To jest właśnie fałszywa narracja, bo aborcja (do 12 tygodnia bez warunków) to obecnie centrowe podejście, a nawet umiarkowanej prawicy.

Aha, tak sobie wmawiaj. To jest lewackie myślenie. Nawet centro-prawaki się na to nie zgodzą, a jeśli się godzą to nie są nawet centro-prawicą.

Kenshiro napisał:

W Polsce niestety nadal wmawia się ludziom ten bełkot, że legalna aborcja to wymysł lewicowy i najlepsze jest to, że wielu naiwnych w to naprawdę wierzy, nie mając pojęcia o innych krajach, w których nie rządzi żadna lewica.

Napisałeś „legalna aborcja” bez żadnego wyjaśnienia, więc założyłem po tamtej wypowiedzi, że chodzi ci o postulaty skrajnej lewicy, czyli aborcja aż do samych narodzin.

Kenshiro napisał:

Wiesz czego chce lewica odnośnie aborcji? Żeby była legalna przez całą ciążę bez warunków. Takie są postulaty feministek, a 12 tygodni to ogromny kompromis i jeśli ktoś to (12 tygodni) uważa za skrajność, to po prostu nie wie o czym mówi.

Nie, normalna lewica chce jej złagodzenia, ale nie pełnego bezprawia. To o czym piszesz to jest skrajna lewica.

Kenshiro napisał:
kostek00 napisał:

A powiedz mi czym się różnią? I jedni, i drudzy okradają Polaków i robią wszystkich dookoła w chuja.

Podejście płytkie jak kałuża, czyli że ludzie po to chcą iść do władzy/do polityki żeby okradać obywateli. No po prostu żenujące.
A jeśli ktoś tak na serio twierdzi to dlaczego uważa że partia która nie rządziła czyli Konfederacja będzie działać inaczej? Co powoduje takie domysły, bo sensu w nich nie ma?

A jaki ma sens twoje myślenie? Konfa rządziła? Nie, więc nie wiesz jak ich rządy by wyglądały i mam nadzieję, że prędko się nie dowiemy.

Kenshiro napisał:
kostek00 napisał:

Przywróćmy monarchię. W razie potrzeby łatwiej jest się pozbyć jednego debila z tronu niż kilkuset darmozjadów z sejmu.

To dlaczego nie mogą się pozbyć jednego Putina czy innego dyktatora z jakiegoś kraju?

Proste, bo nie chcę i są oni im na rękę. Jak pozbędziesz się wszystkich dyktatorów, to kim będziesz straszył obywateli? W jaki sposób usprawiedliwisz zmniejszenie praw obywatelskich pod pretekstem „bezpieczeństwa”?

Ostatnio edytowany przez kostek00 (2024-11-11 04:10:20)

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#3783 2024-11-11 04:55:58

Kenshiro
Użytkownik

kostek00 napisał:

Aha, tak sobie wmawiaj. To jest lewackie myślenie. Nawet centro-prawaki się na to nie zgodzą, a jeśli się godzą to nie są nawet centro-prawicą.

Takie jest prawo nie tylko w Europie, ale w większości cywilizowanych krajów świata. Tylko kraje którymi rządzą klechy lub mają duży wpływ na polityków (silny kościół) zakazują aborcji.

kostek00 napisał:

Napisałeś „legalna aborcja” bez żadnego wyjaśnienia, więc założyłem po tamtej wypowiedzi, że chodzi ci o postulaty skrajnej lewicy, czyli aborcja aż do samych narodzin.

Pisałem już że nie lubię skrajności (Platforma nawet rok temu wyrzuciła z list posłankę, która przeginała na temat aborcji). Lewica ją natomiast przygarnęła. Zresztą nawet Trump obecnie nie ma zamiaru zakazywać aborcji, bo mu chodziło tylko o to żeby poszczególne stany decydowały na ten temat. W wywiadzie kilka miesięcy temu sam powiedział że według niego aborcja do 15 tygodnia może być legalna.

kostek00 napisał:

Nie, normalna lewica chce jej złagodzenia, ale nie pełnego bezprawia. To o czym piszesz to jest skrajna lewica.

Tylko że ja napisałem o aktywistkach feministycznych, czyli do jakiego stopnia mogłyby się posunąć w sprawie aborcji, a gdyby rządziła sama lewica (mając większość) to mogłaby ich posłuchać.

kostek00 napisał:

A jaki ma sens twoje myślenie? Konfa rządziła? Nie, więc nie wiesz jak ich rządy by wyglądały i mam nadzieję, że prędko się nie dowiemy.

Tylko czy eksperymenty z partią, która nie ukrywa że jest skrajnie prawicowo-nacjonalistyczna jest dobrym pomysłem? To fundamentaliści religijni nienawidzący Europy. Są bardzo dziwnym tworem. Nawet jeśli Bosak czy Mentzen (poza ich skrajnością światopoglądową) próbują udawać normalnych, to już Konfederacja Korony Polskiej to świry totalne.

kostek00 napisał:

Proste, bo nie chcę i są oni im na rękę.

Mówisz że obywatele Rosji chcą być rządzeni przez szaleńca, mimo że sami ludzie są normalni i podobni do Polaków?
Niestety oni są poddani praniu mózgów przez media, które ciągle wtłaczają im do głów nienawiść do świata zachodniego, więc uważają ich prezydenta za tego dobrego.

#3784 2024-11-11 06:25:21

kostek00
Użytkownik

Kenshiro napisał:
kostek00 napisał:

Proste, bo nie chcę i są oni im na rękę.

Mówisz że obywatele Rosji chcą być rządzeni przez szaleńca, mimo że sami ludzie są normalni i podobni do Polaków?
Niestety oni są poddani praniu mózgów przez media, które ciągle wtłaczają im do głów nienawiść do świata zachodniego, więc uważają ich prezydenta za tego dobrego.

Wskaż zdanie, w którym napisałem, że są normalni i podobni do Polaków?

#3785 2024-11-11 06:52:30

Kenshiro
Użytkownik

kostek00 napisał:

w którym napisałem, że są normalni i podobni do Polaków?

Ja to napisałem, a nie ty, bo tak właśnie uważam. To politycy rosyjscy są idiotami, a nie obywatele Rosji. Oni są po prostu ofiarami przebrzydłej propagandy.

#3786 2024-11-11 10:31:07

iva
Użytkownik

Kenshiro, ja do ciebie wycieczek osobistych nie robiłam, ale widocznie "uderz w dzwon, a nożyce się odezwą" i prawda cię zabolała :-) Nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji, tylko od razu byś rozszarpał każdego, kto ma inne zdanie niż ty. Może masz problem psychologiczny lub osobowościowy, ale na pewno powinieneś nad tym popracować. Skoro ja nie darzę nienawiścią z miejsca każdego, kto ma inne zdanie niż ja, to i ty mógłbyś. Na początek przejrzyj na oczy i zobacz, jaką krzywdę wyrządził ci ten Matrix, w który tak bez zastrzeżeń wierzysz.

#3787 2024-11-11 14:56:57

kostek00
Użytkownik

Kenshiro napisał:
kostek00 napisał:

w którym napisałem, że są normalni i podobni do Polaków?

Ja to napisałem, a nie ty, bo tak właśnie uważam. To politycy rosyjscy są idiotami, a nie obywatele Rosji. Oni są po prostu ofiarami przebrzydłej propagandy.

W takim razie źle sformułowałeś tamto zdanie, bo użycie „mówisz” implikuje, że to ja tak napisałem.

#3788 2024-11-11 19:11:31

OtsukareSama
Użytkownik

@Kenshiro  placze  rotfl
Weź człowieku skończ się kompromitować, bo już nie wiem czy płakać, czy dalej się śmiać z tego co wypisujesz.

【「能ある鷹爪隠す」  &「A skilled hawk hides its talons」】

#3789 2024-11-11 21:39:12

Kenshiro
Użytkownik

OtsukareSama napisał:

Weź człowieku skończ się kompromitować, bo już nie wiem czy płakać, czy dalej się śmiać z tego co wypisujesz.

Dorośnij człowieku, bo ten bezwartościowy bełkot jaki napisałeś w tym zdaniu tylko o tobie źle świadczy.
Możesz być fanem kogo chcesz (nawet oszołomów z Konfy),ale wykaż trochę rozsądku w dyskusji.

#3790 2024-11-11 22:56:18

Grucha00
Użytkownik

Nie wiem czy podałeś prawdziwe dane ale wychodzi na to, że masz 40 lat i dalej nie dorosłeś, liczy się tylko twoja racja i tyle jesteś jak moja matka, więc proponuję mu nie odpowiadać i niech sam się spuszcza do siebie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024