Nie jesteś zalogowany.
Odpalasz chroma
instalujesz DownloadHelper
odpasz w chromie stronę z anime
odpalasz odcinek, tak jakbyś chciał oglądać
klikasz na DownloadHelper
jego ikona, takie 3 kuleczki, powinna być w różnych kolorach
i teraz
albo ściągasz normalnie odcinek, tu jest różnie, zależnie od serwera, od 1 min do 10
albo pisze strim, wtedy klikasz download i ściąga się +/-5 minut do 10
w nim możesz też wybrać czy materiał ma być w "oryginalnym" pliku czy DownloadHelper ma go przekodować, badajże na mp4
ja tak pobieram 3/4 anime ze stron, które "normalnie" uniemożliwiają pobranie :}
na 5 najbardziej popularnych tylko 1 uniemożliwia mu pobranie
Poczekaj chwile...
a i jeszce jedno
ja do oglądania używam PotPlayer
on ma własny zestaw kodeków, niezależny od systemowych i odtwarza mi wszystko, od 360p do 4k hevec z dźwiękiem Dolby Atmos do tego jak masz podłączony telewizor to umożliwia on wysyłanie obrazu na niego, już od dobrych 10 lat anime oglądam na tv :}
tylko jak wybierzesz instalacje to potem się pyta czy zainstalować dodatkowe kodeki, wybierz tak i zaznacz wszystkie
i nic nie prtzekłamuje :}
Sprawdziłem
pobiera bez problemu
adres do obrazka jak to wygląda, może być duży, bo mam monitor 49 cali, ale myszką możesz go przesuwać prawo/lewo
miłego pobierania :}
Ostatnio edytowany przez cameleon (2024-09-13 19:30:57)
Dragmaru, dzięki sprawdzę.
Cameleon - tak wygląda plik po pobraniu:
https://www.mediafire.com/view/mf8d2ry5 … n.jpg/file
Ostatnio edytowany przez eme (2024-09-13 20:32:55)
masz coś pokopane w ustawieniach kodeków, filtry negatywu ?
Ściągnij potplayera, on w 1 kolejności korzysta z własnych kodeków, i odpal w nim ten sam plik, powinno być ok
Zrobiłem to - nic nie daje.
Wszystkie inne pliki otwierają mi się normalnie tylko te pobrane z OA tak wychodzą.
Rzuć linkiem do tego pliku, pobiorę i sprawdzę
pobrałem z cda
na dole zmień playera, 1 JEST VK I SIĘ NIE POBIERA
2 JEST CDA i się ściąga
3 też jest cda, ale nie wiem czym to się różni, pobrałem z tego 1 cda
tak to wyglądało
starałem się uchwycić tą samą scenę, na szczęście miałeś włączony czas w rogu, i u mnie ona wygląda tak:
czyli masz coś pokopane w kodekach :{
odinstaluj wszystkie co masz, oczywiście o kodekach mówię :}
zresetuj komputer, i zainstaluj ponownie potplayera, instalacja full, potem jak się zainstaluje spyta się, czy doinstalować dodatkowe kodeki, tę opcję zaznaczasz na 1 stronie przy wyborze, klikasz na wszystkie ptaszki i instalujesz
i powinno śmigać
jak nie to wchodzisz w pot playera
prawy przycisk myszy na ekranie, preferencje, albo naciskasz F5
zakłądka dekodery/filtry
i w
source
dekodery video
dekodery audio
ustawiasz wszystko na "wbudowane ..."
powinno być z automatu, ale jak coś jest inne to zmieniasz na wbudowane
i uważaj, ich tam jest dużo, suwak jest po prawej, słabo go widać, bo jest biały na BIAŁYM TLE, sprawdź wszystkie i wszystkie na wbudowane
i MUSI działać :}
na górze 1080
na dole 720
tu masz ustawienia instalatora
po tym 2 wyborze wyskoczy okienko, u mnie nie wyskoczyło, bo już mam zainstalowany, ale tam będą bodajże 3 ptaszki, zaznaczasz wszystkie i instalujesz
tylko tak jak pisałem, najpierw odinstaluj wszystkie kodeki co masz zainstalowane wcześniej, zrestartuj kompa, by windows się przeładował,a potem sprawdź, czy potplayer na ustawione wszystko na wewnętrzne
i musi działać
mi wyświetla wszystkie formaty, mkv, mp4, fov i inne egzotyczne i tak jak pisałem od 360p do 4k i najnowsze kodowanie hevec do tego dźwięk w dolby atmos
jak wejdziesz na mojego chomika
https://chomikuj.pl/ini1
to przekonasz się że zbieram anime od 30 lat i mimo że kodowane są w "tysiącach" formatów i kodeków w potplayerze nie odpala mi się 1 czy 2, takie z przed 20 lat, jest sam dzwięk, bez obrazu, ale z tego co pamiętam, one jest zakodowane w jakimś dziwnym kodeku, którego 5 lat po wydaniu musiałem szukać na ruskich stronach, chybna z miesiąc :[
a potem jak zmieniałem kompa i windowsa na nowszego to już mi się nie chciało go szukać, a potem to nawet zapomniałem jak on się nazywał :{
ale reszta wydana w bardziej "powszechnych" kodekach odtwarza się do dziś :}
Ostatnio edytowany przez cameleon (2024-09-13 23:41:21)
Dziękuję bardzo.
Sprawdzę już jutro.
Przecież dałem ci najprostszy możliwy sposób. Pobierasz odcinki z mega i konwertujesz jednym kliknięciem za pomocą konwertera (tylko zmień nazwę na krótką). Czego ty jeszcze szukasz?
jak ma skopane ustawienia filtrów to zwykła konwersja może nie pomuc :{
dlatego zaproponowałem playerka który korzysta z własnych kodeków
Spróbuję obie możliwości żeby potem móc pobierać nowsze pliki, których nie wydała tamta grupa.
Nawet na stronie OA jest informacja, że są odwrócone kolory (screen). Niektóre strony odtwarzaczy specjalnie je odwracają, aby zniechęcić do pobierania, a później ich odtwarzacz odwraca je z powrotem przy oglądaniu.
Możesz wybrać inny odtwarzacz na stronie jeśli jest dostępny, możesz również zainstalować jakiś odtwarzacz wideo w którym jest opcja odwracania kolorów (negatyw), aby oglądać tak pobrane pliki, albo możesz przekodować taki film z opcją odwracania kolorów.
Ostatnio edytowany przez konata_i (2024-09-14 14:42:20)
Dragmaru, dzięki sprawdzę.
Cameleon - tak wygląda plik po pobraniu:
https://www.mediafire.com/view/mf8d2ry5 … n.jpg/file
Bo oni dają odcinki na VK czy jakoś tak i tam od niedawna coś takiego się zdarza. Czasem wystarczy zmienić przeglądarkę żeby tego nie było. Pod jakimś anime czytałem że systemowo trzeba zmienić odwzorowanie kolorów czy coś w tym dodać żeby było normalnie a nie widok negatywu.
dlatego ja pobrałem a cda, tego 1 z obrazka konata_i i kolory są ok i w 1080 i w 720p
Ostatnio edytowany przez cameleon (2024-09-14 19:17:09)
Ten negatyw jest po to, żeby odcinki nie spadały z VK (neguje fingerprinta). Po prostu odwracają je u siebie w kodzie strony.
Ogólnie pobierz z innego playera, bo tam jest ich pełno. Dużo IQ do tego nie trzeba, naprawdę.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2024-09-14 23:02:41)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tutaj masz odcinki od Fujisubs:
(1077-1091): https://mega.nz/folder/hzs3DB4J#ngX8gYkTz1QiTJ4OvbvOiA
(1092-1105): https://mega.nz/folder/03Ui2SJI#Pr0kHg44RYahpbmSDMa7JQ
Po 1005 zawiesili tłumaczenie, więc zostaje ci tylko tłumaczenie Nana. Osobiście je jednak odradzam, bo oni tłumaczą wszystkie nazwy własne. Także u nich One Piece to Jeden Kawałek, a Egghead to Wyspa Jajogłowa. Już lepiej oglądać na Netflixie.
Dopiero teraz piszę bo mam pracowity okres ostatnio, a do tego te pliki strasznie wolno się pobierają i co chwila pobieranie się zawiesza ale mniejsza z tym - pobrałem część odcinków, a resztę pobieram stopniowo.
Mogę prosić też o odcinki 1067-1076?