Nie jesteś zalogowany.
Jakiś menel dobrał mi się do konta steam, formularz odzyskiwania już posłany, ale czy teraz powinien pozmieniać wszystkie hasła ( gog. Passtore , allegro itd)
No oczywiście, że tak, ale pierw przeskanuj komputer dla pewności jakimś antywirusem np. AdwCleaner i posprawdzaj podejrzane procesy. Lepiej się ubezpieczyć, niżeli później żałować, że się tego nie zrobiło i na każdym koncie masz włam.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Jeśli miałeś tam takie samo hasło jak do steama, bezwzględnie tak. Jeśli nie, i tak w moim odczuciu powinieneś profilaktycznie zmienić, jeśli kradzież nastąpiła po kliknięciu w jakiś podstawiony link, bo istnieje ryzyko, że zalęgło się jakieś robactwo.
Zalecałbym pełny skan antywirusem, profilaktycznie, zmianę haseł i gdzie się da włączenie logowania dwuetapowego. Pomóc może też zainstalowanie menadżera haseł, choćby LastPassa i korzystanie z haseł generowanych automatycznie przez niego. A podstawianie automatyczne haseł przez menadżer może też zabezpieczyć się przed podstawionymi stronami.
Znaczy hasła i tak bym pozmieniał chodzi mi bardziej o kwestie bankowe czy powinienem coś zrobić
I czy do skanowania wystarczy to GridinSoft Anti-Malware, mam normalnie wykupioną licencje
Zmień wszędzie. Jak zauważył OtsukareSama, lepiej się zabezpieczyć niż potem żałować.
Z tego, co czytam GridinSoft Anti-Malware stanowi raczej uzupełnienie do standardowego antywirusa. Zrób skanowanie nim i choćby windows defenderem, powinno to wystarczyć.
Dobra wszytko co było ważniejsze ma nowe hasła, i jakie są szanse że odzyskam konto, miałem tak oryginalnego Deus ex HR, dziś już nie do zdobycia.
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-11-14 01:56:28)
Jakiś menel dobrał mi się do konta steam, formularz odzyskiwania już posłany, ale czy teraz powinien pozmieniać wszystkie hasła ( gog. Passtore , allegro itd)
Kumpel miał podobnie z steamem i odzyskał bez problemu, najlepsze jest to że w bonusie dostał wiele gierek które ktoś kupił mając jego konto, więc na tym nawet zyskał
A ile mniej więcej potrwa rozpatrywanie.
Ta jak masz dowód zakupu jakiejś gry to szybko powinno pójść. Tak poza tym najlepiej dorzucić sobie telefon do autoryzacji, ciężej konto stracić.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2021-11-14 02:58:45)
ara ara...
Dobra, konto odzyskane, wreszcie mogę iść spać.