Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czemu ale nie mogę nic usunąć Moich dokumentów, za każdym razem gdy próbuję Pojawia się komunikat Odmowa dostępu- Uzyskaj uprawnienia od desktop-vkd1ua7, wie ktoś co należy zrobić?
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-08-07 21:41:06)
Mam win 10, są trzy pozycje
-SYSTEM
-Ja Moje imię i nazwisko razem z adresem e mail
-Administratorzy (desktop-vkd1ua7\administratorzy )
Wszyscy mają identyczne pełne uprawnienia.
Ale chyba udało mi się to objeść, przeniosłem lokalizację dokumentów do innego folderu i chyba wszytko działa jak należy, mogę normalnie kasować stare zapisy gier (wcześniej właśnie nie mogłem )
Nie o to mi chodziło, źle dobrałem słowa, pisząc Moje dokumenty miałem na myśli folder Dokumenty z win 10, i chodziło mi o to gdy że nie mogłem nic zmieniać w Dokumentach (choćby pokasować stare save-y, czy zapisać grę przed wyjściem) bo komputer twierdził że nie mam uprawnień administratora co jest rzecz jasna kłamstwem.
Ale jak pisałem w poprzednim poście- przeniosłem lokalizację dokumentów do innego folderu i chyba wszytko działa jak należy.
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-08-07 22:53:50)
Miesiąc temu robiłem lekki format po ataku wirusa, i o jakie chodzi rozwiązanie?
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-08-07 23:28:02)
Tylko w Dokumentach, czy jeszcze gdzieś indziej?
Miałem podobnie, ale nie po ataku wirusa tylko po zmianie sprzętu, jak zmieniałem sprzęt i tylko robiłem uaktualnienie sterowników było ok. Jednak po wymianie płyty zrobiłem czystą instalkę i straciłem część uprawnień, okazało się że pierwsza instalacja win nadaje specyficzną nazwę komputerowi przypisaną do win powiązaną z sprzętem (zapisane jest to na twoim koncie Microsoftu u ciebie chyba to desktop-vkd1ua7) jak robisz zmiany spod starego windosa czyli uruchamiasz win 10 i robisz nawet format i nową czystą instalacje jest ok, bo robisz to pod kontrolą konta i zmiany są przypisywane. Inaczej ma się instalacja z pena czy płyty zwłaszcza jak pomiędzy instalacjami coś wymieniałeś w sprzęcie wtedy konto uznaje że jest to inny komputer (nadaje mu inną nazwę) i ogranicza uprawnienia a nawet może uznać tę instalacje za pirata. Sprawdź czy nazwa komputera na koncie jest zgodna z nazwą komputera u ciebie w domu, U mnie była potrzebna interwencja telefoniczna (po polsku) ale tylko dlatego, ze tak namieszałem próbując naprawić problem.
Co do tego czy to coś pomoże nie wiem, to co napisałem to tylko moje doświadczenie z podobnym problemem a nie wiedza informatyka
Jak nic nie poskutkuje, spróbuj programu Unlocker 1.9.2. U mnie w sumie zawsze daje radę.
[Edit]
To tylko do usunięcia pliku(ów).
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2021-08-08 16:12:38)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Znaczy, nie wiem jak, ale rozwiązałem problem metodą Właściwości- Lokalizacja -przenieś. Przerzuciłem funkcję Dokumentów do innego folderu i dotychczasowe problemy ustąpiły.
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-08-08 18:31:23)