Nie jesteś zalogowany.
Dlaczego często onii-chan nie jest tłumaczone jak braciszek czy coś w tym stylu, a jest wstawiane imię postaci?
Bo na zachodzie nie mówi się "braciszku" (szczególnie do obcych).
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Onii-chan akurat dość łatwo przetłumaczyć wstawiając imię postaci. W języku polskim rodzeństwo nie zwraca się do siebie per (starszy) bracie, (starsza) siostro tylko po imieniu. Gorzej jest ze słowem "aniki" (technicznie jest to starszy brat, ale stosuje się je również do osób starszych płci męskiej np. w gangach). Paweł Dybała z JPF'u tłumaczy to przeważnie jako "brachol", ale moim zdaniem średnio to brzmi.
Są jakieś ludziki z Koszalina ? Nie dawno się wprowadziłem, i posucha
ファンのファンのために
Są jakieś ludziki z Koszalina ? Nie dawno się wprowadziłem, i posucha
Brzydki ten Koszalin. Bywam tam raz na 3 miechy.
W Krakowie jest czasowa wystawa prac Hokusaia, klik. Byłem i polecam
W lutym ruszy KS dla wydania BD serii Oban Star-Racers, a tam... 11 różnych dubbingów z naszym łącznie
Kupiłem sobie w media markt nowego pada do ps4 Magma Red, i zauważyłem że prawa gałka skrzypi gdy powoli odchyla się ją do przodu, czy jest to spowodowane tym że pad jest nowy i za jakiś czas problem ustąpi, czy może lepiej wymienić pada, albo kupić nowy analog i przelutować?
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2022-01-19 22:34:34)
Mam Tablet 2w1 Lenovo ThinkPad 10 Intel Atom Z3795 4GB 128GB SSD muli niesamowicie , jutro zaniosę go do serwisu ,spodziewam się najgorszego. I tu moje pytanie co za niego ,ogólnie potrzebuje czegoś do oglądania/przeglądania Internetu na delegacjach czyli musi być w kompaktowym rozmiarze by zmieścić się w torbie podróżnej .Budżet 700 zł
Cziki briki i v damke/Чики брики и в дамки
https://www.youtube.com/watch?v=BnTW6fZz-1E
---------------------------------------------------------------------------
http://animesub.info/osoba.php?id=97163
Czy ktoś wie co to za T-shirt? Wydaje mi się, że nadruk jest z postaciami z anime, stąd pytanie.
Czy ktoś wie co to za T-shirt? Wydaje mi się, że nadruk jest z postaciami z anime, stąd pytanie.
v1r00z napisał:Czy ktoś wie co to za T-shirt? Wydaje mi się, że nadruk jest z postaciami z anime, stąd pytanie.
Dzięki.
Już zawczasu życzę wszystkim...
Szczęśliwego i Udanego Nowego Roku!!!
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Ja również życzę szczęśliwego Nowego Roku. Oby animesub działało jak najdłużej
https://www.ebilet.pl/muzyka/pozostale/ … ympho-show
Unikatowe wydarzenia dla wszystkich fanów japońskiej animacji, kultury i oczywiście muzyki! Orkiestra "38 SAMURAI" zaprasza do zanurzenia się w prawdziwie wyjątkową muzyczną przygodę "Anime Sympho-Show".
Od klasycznych arcydzieł Hayao Miyazaki po mistyczne postacie Tetsuro Araki... Ponad 20 ścieżek dźwiękowych z renomowanych seriali anime wypełni kulturalną przestrzeń Twojego wieczoru i zapewni prawdziwą rozrywkę.
Możesz spodziewać się muzyki z Attack on Titan, Naruto, Oshi no Ko, Suzume, Dragon Ball, Neon Genesis Evangelion, One Piece, One Punch Man, Death Note, Bleach, Howl's Moving Castle, Cowboy Bebop, Beastars, Aragoto, Demon Slayer, Tokyo Ghoul, Nana i wiele innych równie wspaniałych anime.
Orkiestra "38 SAMURAI" – 38 artystów oddanych swemu rzemiosłu aż do szaleństwa – to nowy symfoniczny crossover stworzony przez młodych, ambitnych muzyków na bazie dobrze znanej europejskiej publiczności orkiestry "Lords of the Sound".
Podczas przedstawienia wystąpią:
- muzycy orkiestrowi;
- zespół rockowy;
- chór;
- a także niezwykle utalentowani, wybuchowi i czarujący soliści: Miyoko, Yasya i Elias.
Youtube oficjalnie zaczyna wojnę z memami: https://www.theverge.com/2024/3/18/2410 … sure-label
Autorzy filmów będą zobowiązani zaznaczyć dodatkowe pole czy film przedstawia prawdziwe wydarzenia jakkolwiek zmienione. Na razie to ma tylko dodawać dopisek pod filmem, ale znając debiltuba niedługo zacznie tłumić zasięg filmów aż w końcu zaczną całkiem je ukrywać. Nie pierwszy i nie ostatni raz, gdy robią coś podobnego.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2024-03-27 12:29:59)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Nie idzie pobrać żadnych napisów z Animesub Firefoxem czy Edgem wyskakuje ''Próbujesz pobrać ten plik przy użyciu niezabezpieczonego połączenia. Jeśli kontynuujesz, plik może zostać zmieniony, użyty do kradzieży danych osobowych lub wyrządzić szkody na urządzeniu.
Można spróbować pobrać plik później lub z innej lokalizacji.'' Działa tylko na Operze.
Ostatnio edytowany przez Infernus (2024-04-20 16:29:53)
Sprawdziłem u mnie na firefoxie i normalnie pobiera. Być może twój antywirus/firewall blokuje.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD