Nie jesteś zalogowany.
Pytanie z ciekawości, jako osoby, która nigdy uploadu na CDA nie robiła. Są tam jakieś ograniczenia dostępnego miejsca? Czy możecie wrzucać, ile chcecie? Pewnie mógłbym poszukać, ale wolę spytać, skoro używacie. Dodatkowo, czy tam są te wstawki później usuwane/z jakiegoś powodu moga - nie wiem, gdy mają mało wyświetleń?
Nie ma ograniczeń, możesz wrzucać ile chcesz.
Z filmu nic nie jest kasowane ale CDA lubi skasować odcinek za prawa autorskie. Jak zostanie skasowany musisz ponownie wgrać i dać na priv. Wtedy obejrzy osoba, która ma link.
Tutaj dostajesz normalnie skodowany plik z zachowanymi efektami. (800-900MB vs 300 "FullHD")
Dorzucę porównanie z blureja 1080p.
Otakusy CDA/MKV
Pytanie z ciekawości, jako osoby, która nigdy uploadu na CDA nie robiła. Są tam jakieś ograniczenia dostępnego miejsca? Czy możecie wrzucać, ile chcecie? Pewnie mógłbym poszukać, ale wolę spytać, skoro używacie. Dodatkowo, czy tam są te wstawki później usuwane/z jakiegoś powodu moga - nie wiem, gdy mają mało wyświetleń?
Nie ma żadnych limitów i też za bardzo nie usuwają.
Jak patrzę, to na CDA sobie Violet Evergarden wisi kupę czasu już:
https://www.cda.pl/info/violet_evergarden
PS: ten nasz profil jest całkiem ładnie ogarnięty graficznie.
Podziękowania dla pewnej Pani za pomoc. ^^
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2020-11-09 02:51:05)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To ma 2000 linijek samych dialogów, więc to nie jest tak hop-siup.
Będzie softsub, jak skończymy. Najszybciej na discordzie, bo pingujemy większe wstawki.
Są szanse na wypuszczenie Saekano w tym roku? By ludzie mogli to obejrzeć z normalnymi subami, a nie tym badziewiem z translatora.
Kamiyan3991 napisał:To ma 2000 linijek samych dialogów, więc to nie jest tak hop-siup.
Będzie softsub, jak skończymy. Najszybciej na discordzie, bo pingujemy większe wstawki.Są szanse na wypuszczenie Saekano w tym roku? By ludzie mogli to obejrzeć z normalnymi subami, a nie tym badziewiem z translatora.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Grupa trochę dogorywa, ale do końca Kingdoma i Fruby powinna dotrzymać.
Tak, mnie też ta skromna liczba tytułów rozczarowuje, ale jest, jak jest.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2020-12-31 11:59:58)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tak tylko to wrzucę i przypomnę
kenem napisał:Kamiyan3991 napisał:To ma 2000 linijek samych dialogów, więc to nie jest tak hop-siup.
Będzie softsub, jak skończymy. Najszybciej na discordzie, bo pingujemy większe wstawki.Są szanse na wypuszczenie Saekano w tym roku? By ludzie mogli to obejrzeć z normalnymi subami, a nie tym badziewiem z translatora.
Będzie, jak będzie. Filmy to nie priorytet.
Większość i tak obejrzała to z translatorem i nie narzekała.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To jest zawsze dla mnie zabawne. Człowiek tu się męczy, szuka najlepszego tłumaczeni i na jego podstawie stara się coś najlepiej oddać, jak potrafi. A potem się okazuje, że jakiś crap ludzie oglądają, bo był szybciej. No nic, robimy dla tych, którzy docenia nasz trud, że tak to ujmę.
A żeby nie było offtopu...
Princess Principal raczej tak szybko nie będzie, to tylko premiera kinowa, ale rozumiem, że tylko informacyjnie wspominacie?
Log Horizon myślałem, że robicie? Może to jeden z tych "niepotwierdzonych" tytułów, które mogą się pojawić.
To jest zawsze dla mnie zabawne. Człowiek tu się męczy, szuka najlepszego tłumaczeni i na jego podstawie stara się coś najlepiej oddać, jak potrafi. A potem się okazuje, że jakiś crap ludzie oglądają, bo był szybciej. No nic, robimy dla tych, którzy docenia nasz trud, że tak to ujmę.
Tam jeden śmieszek z discorda zrobił podwójny translator (angielskie z translatora i potem jeszcze raz w translatorze na polski) i tak po komentarzach nikomu nie przeszkadzało i dziękowali za pracę tłumacza. Na ANSI też zdaje się były te napisy, ale ostatecznie usunął je #dulu po zgłoszeniach. I w sumie też nie kojarzę, żeby tutaj ktoś krytykował.
Trochę odpływają chęci do męczenia 2000 linijek, skoro większości wystarczy wklepać to do translatora.
A żeby nie było offtopu...
Princess Principal raczej tak szybko nie będzie, to tylko premiera kinowa, ale rozumiem, że tylko informacyjnie wspominacie?
Data wydania BD potrafi być losowa, więc podaję po premierowych.
Log Horizon myślałem, że robicie? Może to jeden z tych "niepotwierdzonych" tytułów, które mogą się pojawić.
Wydaje mi się, że LH będzie robił Lamarus.
To wychodzi równo z Re:Zero, więc kiepska data bardzo.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Hunter Killer, to urocze, że uważasz, że od nas można odejść inaczej niż nogami do przodu w betoniarce.
Ogólnie pisaliśmy, że Tecik zrezygnował z tłumaczenia. Nic prócz tego.
Dalej jest z nami ciałem i duchem, robiąc chociażby TS do Re:Zero.
No ale tłumaczyć mu się już nie chce wcale. I to tyle.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Hunter Killer, to urocze, że uważasz, że od nas można odejść inaczej niż nogami do przodu w betoniarce.
Ogólnie pisaliśmy, że Tecik zrezygnował z tłumaczenia. Nic prócz tego.
Dalej jest z nami ciałem i duchem, robiąc chociażby TS do Re:Zero.
No ale tłumaczyć mu się już nie chce wcale. I to tyle.
A ja słyszałem, że betonowe buciki i lądowanie w ściekach... znaczy Wiśle.
Już myślałem, że następuje powolna degradacja i można sobie trochę odpuścić.
W praktyce wyszło wręcz przeciwnie, więc pozwolę zacytować sobie słowa proroka:
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-01-09 14:53:29)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pokaż spoiler Uaktualniona lista tłumaczeń na zimęJuż myślałem, że następuje powolna degradacja i można sobie trochę odpuścić.
https://cdn.discordapp.com/attachments/ … 1/tecs.PNG
A kiedy można się spodziewać odcinków?
Kamiyan3991 napisał:Pokaż spoiler Uaktualniona lista tłumaczeń na zimęJuż myślałem, że następuje powolna degradacja i można sobie trochę odpuścić.
https://cdn.discordapp.com/attachments/ … 1/tecs.PNGA kiedy można się spodziewać odcinków?
Aż trudno uwierzyć, że jesteś takim debilem
Ostatnio edytowany przez Tempest (2021-01-10 02:32:05)
Koledze się chyba coś pomyliło. To jest ansi, a nie discord, gdzie można się nawzajem obrażać.
Po drugie, obrażanie nie sprawi, że IQ im wzrośnie do 200.
Koledze się chyba coś pomyliło. To jest ansi, a nie discord, gdzie można się nawzajem obrażać.
Po drugie, obrażanie nie sprawi, że IQ im wzrośnie do 200.
https://i.imgur.com/AE6kADK.png
Pomyślałem, że napiszę coś o naszej stronie, która jest teraz całkiem funkcjonalna.
LINK
Po wejściu mamy na dole listę serii. Wszystko ładnie pogrupowane w folderach.
Fajne jest przy tym to, że pobieranie odcinków przypomina używanie magnetów z Nyaa.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-01-19 20:03:44)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Fate/Grand Order kinów na nośnikach 21 kwietnia tego roku, klik.
Dzięki za info, ale już wiedzieliśmy – zalety posiadania dużego kanału specjalnie pod TM.
Na sziszowym disie jest wszystko w dziale do Fejta/Hime.
Połączyłem też nasz kanał z oficjalnym discordem Fate/TM, więc wszystkie "njusy" są przekierowywane z automatu.
Przy okazji dam info o kolejny filmie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-02-05 23:03:22)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000