Nie jesteś zalogowany.
A drugiego sezonu jeszcze nikt nie skończył tłumaczyć :<
Hunter Killer napisał:Najnowsze Spice & Wolf (przypomnijmy - VR anime) będzie sponsorowane przez fanów częściowo. Wystartują dwie zbiórki 25 listopada (Campfire w Japonii i KS dla reszty świata). Wtedy pewnie dostaniemy więcej informacji, czym ta produkcja ma być itd.
Gdyby ktoś nie widział, udostępniono jakiś czas temu fragment... z postępu prac, klik. Aha, info dla rozczarowanych, będzie można normalnie też oglądać.
Japońska zbiórka już wystartowała i osiągnęła cel w niespełna dwie godziny .
KS dla reszty świata ma wystartować w przyszłym tygodniu.
<źródło (jap)> <źródło 2 (jap)>edit: Jeszcze link do PV i do japońskiej zbiórki.
KS dla reszty świata wystartuje o 4 w nocy!
<źródło (jap)>
Ktoś mi wyjaśni jak to działa:
"The Memories of a Past Journey Set" i "The Gold Money Exchanger Set" są za ¥57 000 (~1 900 zł),
gdzie ich składowe są za ¥35 000 + ¥12 800 = ¥47 800 (~1 600 zł).
To samo jest z "The Safe of a Wealthy Merchant Set", które jest za ¥80 000 (2 700 zł),
gdzie składowe są za ¥35 000 + ¥25 000 = ¥60 000 (~2 000 zł)
Różnicą jest jeszcze wielkość imienia w creditsach, ale czy to nie przesada by powiększenie kosztowało ¥9 200 (~300 zł) lub ¥20 000 (~700 zł).
Nawet wliczając koszty przesyłki, to taniej wychodzi zamówić to osobno...
To proste: jakbyś był fanatycznym zjebtaku, tulącym się nocami do dakimakury z Holo (lub Lawrencem) w pokoju obstawionym pierdymilionem figurek 1/4 wielkości naturalnej, to wydawałbyś te jeny bez zastanowienia i nie zadawał głupich, z punktu widzenia księgowego, pytań.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Różnicą jest jeszcze wielkość imienia w creditsach, ale czy to nie przesada by powiększenie kosztowało ¥9 200 (~300 zł) lub ¥20 000 (~700 zł).
Nawet wliczając koszty przesyłki, to taniej wychodzi zamówić to osobno...
Eee... Pierwszy raz przeglądasz KS? Takie akcje to prawie norma.
Mnie tu dziwią inne rzeczy. Brak backerkit, brak możliwości kupienia dwóch zestawów tego samego (lub addonów) i dalej średnio mówiący opis.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2018-12-02 13:02:57)
https://www.kickstarter.com/projects/16 … ction-proj
Na tę chwilę kwota 62 260 euro prawie zebrana.
Parę info
However, we predict that the development of the PSVR version and the OculusQuest version of the game may take a long time. If you wish to receive a PSVR version or a OculusQuest version of the game, please understand that you may not get your rewards until months after the Oculus Rift, HTC-VIVE, and Oculus Go versions are sent out. At the moment, we are not sure of a specific date.
Also, because the PSVR version and the OculusQuest version were a stretch goal, it is not included in any of the reward packages. We are sorry for the confusion, but thank you to all of our backers!
--**Announcement 2 **--
The physical game package will include a physical version of the game in the same software as the download key you request. However, due to Oculus Go’s hardware setup, PCs cannot be used to download Oculus Go games. (Although some people have the technique to do so...)
Instead, we will send a Windows version of the physical game. Backers who request the PSVR version and OculusQuest version will also receive a Windows physical version in their physical game package.
I brak nowych progów.
Wychodzi około 23 euro/100 złotych za klucz do gry (3000 jenów).
Dwa razy tyle za wydanie fizyczne z cyfrowym artbookiem.
Cztery razy tyle wszystko to co wyżej + fizyczny artbook, plakat i wydanie fizyczne będzie w wersji deluxe.
Eee... Pierwszy raz przeglądasz KS? Takie akcje to prawie norma.
Nigdy jakoś szczególnie się temu nie przyglądałem, bo też nigdy nie miałem zamiaru wspierać jakieś akcji.
Czyli nic nie stoi na przeszkodzie, by kupić to osobno?
Mnie tu dziwią inne rzeczy. Brak backerkit, brak możliwości kupienia dwóch zestawów tego samego (lub addonów) i dalej średnio mówiący opis.
Może ten japoński campfire nie ma takich możliwości, więc nie chcieli by na KS było lepiej?
Zresztą coś tam w FAQ (na campfire) jest, że można zamówić wielokrotnie, ale trza to zrobić jako osobne "zamówienia".
edit: cel został już osiągnięty na KS.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2018-12-02 18:06:03)
@FAiM, nie wszystko co na kickstarterze da się potem kupić. Ale jeśli dają kod na Steama, to będzie się dało kupić (jednak nie napisali, gdzie ten kod trzeba będzie aktywować w wersji na Windowsa).
Oczywiście chodziło mi o kupienie dwóch różnych paczek na KS w osobnych zamówieniach - a nie, że później.
W sumie zbytnio nie jestem rozeznany w PC-owym VR, więc nawet nie wiem jakie kody wchodzą w grę.
After receiving your support, we will ask for the type of VR equipment you have so we can send you a download key that is most compatible. (Compatible with Oculus Rift, Oculus Go, HTC-VIVE,PSVR,OculusQuest)
For backers who do not own VR equipment, we will send you a key for the PC (Windows) version of the game.
The physical game package will include a physical version of the game in the same software as the download key you request. However, due to Oculus Go’s hardware setup, PCs cannot be used to download Oculus Go games. (Although some people have the technique to do so...)
Instead, we will send a Windows version of the physical game. Backers who request the PSVR version and OculusQuest version will also receive a Windows physical version in their physical game package.
Mogliby to bardziej wyjaśnić, ale jak dobrze rozumiem, to fizyczna wersja nie będzie tylko pustym pudełkiem.
Mango Senryū Shōjo dostanie animu wiosną przyszłego roku
Więcej informacji na ANN-ie (en) i na oficjalnej stronie (jp)
Mango Senryū Shōjo dostanie animu wiosną przyszłego roku
Pokaż spoiler Obrazek
Obrazek aż mi się skojarzył z hanayamata
PV do Fate/stay night Heaven's Feel
PV do Fate/stay night Heaven's Feel
A wersja dostępna w Polsce? xd
Edit
A ok drugi link działa.
Ostatnio edytowany przez ipos (2018-12-15 23:14:24)
Kaguya-sama PV
Miłosne Dżodżo coraz bliżej!
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-12-15 23:29:17)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kaguya-sama PV
Miłosne Dżodżo coraz bliżej!
Ale nie dropniesz?
Najwyżej Sabrack dokończy.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Trochę dali dupy, że załączyli odcinki z nowego arku w trzeciej serii. Ale i tak czekam na czwarty sezon.
BANZAI!
Kaguja na CR
Szkoda tylko, że krucho z dostępem do Wakanimu, bo mają o niebo lepsze tłumaczenie od Shitplexu.
Trailer:
#1 Shitplex/CR
#2 Wakanim
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000