Nie jesteś zalogowany.
Jeszcze jakiś koncert, budują Gundama (lol?), wystawa obrazów etc.
Jaki lol? Ktoś musi bronić Tokio
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A to ja z innej beczki.
Czy ktoś z was słyszał, że zostało licencjonowane przez kogoś całe "Boku no Hero Academia" (anime oraz manga)?
Bo dostałem dziwny email z jednego z wydawnictw, z żądaniem wykasowania moich subów do tego anime z serwera i stron.
Tyle, że ta firma (jak sprawdziłem dostępne źródła) nie ma wykupionej licencji...
Co wy na to?
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
A to ja z innej beczki.
Czy ktoś z was słyszał, że zostało licencjonowane przez kogoś całe "Boku no Hero Academia" (anime oraz manga)?
Bo dostałem dziwny email z jednego z wydawnictw, z żądaniem wykasowania moich subów do tego anime z serwera i stron.
Tyle, że ta firma (jak sprawdziłem dostępne źródła) nie ma wykupionej licencji...
Co wy na to?
Polsat Games emituje anime [Są w połowie 2 sezonu, a pewnie po nim zaczną trzeci] , a mangę wypuszcza Waneko więc wszystko jest możliwe
Jeśli żadne z nich do ciebie się nie odezwało, tylko trzecia firma to dziwne...
Jeżeli Polsat i Waneko współpracują z jedną firma/organizacją zbiorowej ochrony praw autorskich, to czemu nie.
Nikt cię nie pozwie za podanie nazwy.
Polsat Games emituje anime [Są w połowie 2 sezonu, a pewnie po nim zaczną trzeci] , a mangę wypuszcza Waneko więc wszystko jest możliwe
Jeśli żadne z nich do ciebie się nie odezwało, tylko trzecia firma to dziwne...
Dziękuję za informację.
Gdyż to pismo doszło to do mnie okrężną drogą (chomikuj i mp4upload) i była podana tylko nazwa grupy Polsat z datą sprzed 15 X.
A z wcześniejszych informacji usłyszałem, że emisję tylko pierwszego sezonu prowadzi Netflix a nie Polsat.
Dlatego się zapytałem.
Poza tym, Boku no Hero Academia otrzyma hollywoodzki film aktorski... Ciekawe jak i to pójdzie.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2018-11-22 12:14:08)
Wiem, że nic nie wiem...
A to ja z innej beczki.
Co wy na to?
Suby też ci kazali usunąć? I odnośnie MHA to Polsat ma prawa jedynie do nadawania tego w telewizji o ile się nie mylę.
Ostatnio edytowany przez KieR (2018-11-22 14:01:47)
Są w połowie 2 sezonu, a pewnie po nim zaczną trzeci
W ramówce po drugim sezonie jest znów pierwszy. Trzeci widać jest zbyt nowy.
Suby też ci kazali usunąć? I odnośnie MHA to Polsat ma prawa jedynie do nadawania tego w telewizji o ile się nie mylę.
Serwis prosił mnie a od serwisu zażądano usunięcia wszystkiego związanego z MHA (Boku no Hero Academia) - powód wykupienie licencji.
Krótki e-mail z przytoczonymi paroma paragrafami.
Zaciekawiło mnie to, bo to był 3-i sezon + manga od Wanted Team.
Stąd moje pytanie, czy już i trzeci sezon został wykupiony.
W każdym razie wszystkim za informację dziękuję.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2018-11-23 11:51:36)
Wiem, że nic nie wiem...
Z tego co pamiętam to nie żądano od nas usunięcia wszystkiego co związane z BnHA. Podano nam link do tematu, w którym rzekomo miały znajdować się linki do BnHA. I mieliśmy je usunąć. A że nic tam nie było, to wszystko jest jak było.
I to było parę tygodni temu.
Najnowsze Spice & Wolf (przypomnijmy - VR anime) będzie sponsorowane przez fanów częściowo. Wystartują dwie zbiórki 25 listopada (Campfire w Japonii i KS dla reszty świata). Wtedy pewnie dostaniemy więcej informacji, czym ta produkcja ma być itd.
Gdyby ktoś nie widział, udostępniono jakiś czas temu fragment... z postępu prac, klik. Aha, info dla rozczarowanych, będzie można normalnie też oglądać.
Japońska zbiórka już wystartowała i osiągnęła cel w niespełna dwie godziny .
KS dla reszty świata ma wystartować w przyszłym tygodniu.
<źródło (jap)> <źródło 2 (jap)>
edit: Jeszcze link do PV i do japońskiej zbiórki.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2018-11-25 12:19:08)
Hunter Killer napisał:Najnowsze Spice & Wolf (przypomnijmy - VR anime) będzie sponsorowane przez fanów częściowo. Wystartują dwie zbiórki 25 listopada (Campfire w Japonii i KS dla reszty świata). Wtedy pewnie dostaniemy więcej informacji, czym ta produkcja ma być itd.
Gdyby ktoś nie widział, udostępniono jakiś czas temu fragment... z postępu prac, klik. Aha, info dla rozczarowanych, będzie można normalnie też oglądać.
Japońska zbiórka już wystartowała i osiągnęła cel w niespełna dwie godziny .
KS dla reszty świata ma wystartować w przyszłym tygodniu.
<źródło (jap)> <źródło 2 (jap)>edit: Jeszcze link do PV i do japońskiej zbiórki.
Miałem o tym napisać. Wiadomo już (gdzieś przetłumaczono), co właściwie się sponsoruje? Kontynuacje? Coś innego? Czy to serial/film etc? Czy trzeba czekać na KS. Z google translate coś doczytałem, że to nowa opowieść. Nie widzę nic na temat długości...
Z tego co widzę, to jedynie wiadomo, że za scenariusz ma odpowiadać Isuna Hasekura, za projekt nowych strojów - Juu Ayakura, powrócą seiyuu Holo i Krafta z anime, oraz ma być to w 120% oryginalna praca.
Mam nadzieję, że na KS napiszą coś więcej i w dodatkowych celach dodadzą port na PS4 .
Z tego co widzę, to jedynie wiadomo, że za scenariusz ma odpowiadać Isuna Hasekura, za projekt nowych strojów - Juu Ayakura, powrócą seiyuu Holo i Krafta z anime, oraz ma być to w 120% oryginalna praca.
Mam nadzieję, że na KS napiszą coś więcej i w dodatkowych celach dodadzą port na PS4 .
Tam w ogóle chyba nie ma fizycznej wersji tego tworu. Nie myślę tutaj o artbookach, ale samym "anime VR", chyba że coś źle czytam.
No i są już dodatkowe cele:
- port PSVR (15 mln jenów*)
- port OculusQuest (20 mln jenów*)
* łącznie z akcją na KS
A co do fizycznej wersji to jest:
ゲームパッケージ通常版 - regularna edycja
ゲームパッケージ豪華版 - wersja delux
Czyli już muszą mieć devkit pod OculusQuest, skoro na niego dają cel. Czekam na recenzję tego sprzętu (premiera jest planowana na wiosnę 2019) i pewnie przetestuję anime jak wyjdzie.
Ciekawe, jakie cele dadzą, jak przekroczą 20 mln.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2018-11-25 14:36:22)
Pierwszy dodatkowy próg został przekroczony, jednak fizycznej wersji dla tej platformy nie będzie.
<źródło (jap)>
Drugi próg również przekroczony, jednak na razie nic nie wiadomo o kolejnych...
<źródło (jap)>
Powstanie 13-odcinkowe anime w świecie Blade Runnera.
https://www.animenewsnetwork.com/news/2 … es/.140130
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Nikt jeszcze tego nie wstawił?
Lata stukają, a napalony jestem na to jak nastolatek. Podobno druga manga jeszcze lepsza niż pierwsza.
W komentarzach coś piszą, że premiera już w kwietniu.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-11-30 19:54:53)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000