Nie jesteś zalogowany.
Wiedźmin jak wiele gier RPG zaczyna się od samouczka pokazującego, że rozgrywka nie samym mieczem, a z użyciem ekwipunku jest o wiele ciekawsza. Toteż specyfikacją przeciwników CD Projekt RED zachęcał graczy do korzystania z petard, eliksirów i olejów. A kto tylko mieczem i znakami ten ginie. Podobnie podchodzi Goblin Slayer, iż goblina trzeba sposobem i przygotowaniem, gdyż sprytny i dobrze współpracuje. A Ci co bezmyślnie się rzucili na wroga tych marny los. To przynajmniej dwa pierwsze odcinki. Zmierzam do tego, że Sword Art Online, gdzie Kirito im głośniej krzyknie tym śliczniejszego przeciwnika pokona atakując szarżą, i jest Log Horizon w którym okularnik Shiroe strategią działa na przeciwników. To drugie anime ogląda się lepiej, gdyż walki są urozmaicone jak w JoJo. Jeśli od wejścia do podziemi w Goblin Slayer komitywa po prostu będzie brnąć przed siebie do bosa, to będzie nużąca rąbanka.
Nesbro napisał:No i co za zabawa jak tu czytają mange, i już na 90% wszystko wiedzą.
Zdefiniuj ktoś ten ból zwieracza, bo autentycznie nie skumałem.
Dobrze opowiedziane historie mają to do siebie, że wzbudzają chęć dyskusji. W przypadku serialu po każdym odcinku. Dobrze to widać po hitach jak Gra o Tron, Westworld... w takiej dyskusji osoba znająca dalsze wydarzenia jest jak cheater. Po co się zastanawiać nad wskazówkami scenariusza, gdy w każdej chwili ktoś może napisać spoiler lub dobre domysły, gdyż zna pierwowzór.
Dobrze opowiedziane historie mają to do siebie, że wzbudzają chęć dyskusji.
Goblin to dobrze opowiedziana historia? Od kiedy? Przecież to jest typowy edgy bait.
Poza tym dobrze opowiedziane historie się w polszy nie sprzedają. Patrz – Sora yori mo Tooi Basho.
Jedna z lepszych bajek tego roku, a nawet na łunlajnach nikt tego nie oglądał. Tymczasem na MAL-u seria zrobiła furorę. Zasłużenie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nesbro napisał:Dobrze opowiedziane historie mają to do siebie, że wzbudzają chęć dyskusji.
Goblin to dobrze opowiedziana historia? Od kiedy? Przecież to jest typowy edgy bait.
Poza tym dobrze opowiedziane historie się w polszy nie sprzedają. Patrz – Sora yori mo Tooi Basho.
Jedna z lepszych bajek tego roku, a nawet na łunlajnach nikt tego nie oglądał. Tymczasem na MAL-u seria zrobiła furorę. Zasłużenie.
Miałem na myśli Westworld i Gre o Tron. Tak nie uważam odnośnie Zabójcy Goblinów.
Trzeba przyznać, że o ile sama historia nie powala, to umieją ją pokazywać.
Autentycznie kupiła mnie ta scena, w której pan zabójca powiedział "dla mnie gobliny to większy problem". Fajnie wyreżyserowane.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to znikająca krew z ubrań przed walką z bossem ...
Ale to wszystko zrushowane. Powinni uczyć się od tensei shitara jak robić porządnie adaptację. Akcja kompletnie wyprana z klimatu z kijowym, niepasującym soundtrackiem.
Ale to wszystko zrushowane. Powinni uczyć się od tensei shitara jak robić porządnie adaptację. Akcja kompletnie wyprana z klimatu z kijowym, niepasującym soundtrackiem.
A nie skończyli jeszcze nawet 1 tomu LN ¯\_(ツ)_/¯
Zdaję sobie z tego sprawę, nie zmienia to faktu, że sama akcja dzieje się strasznie szybko. Chociaż może to po prostu tylko moje odczucia.
Wydaje mi się, że to twoje odczucia, bo historia jest przedstawiana trochę jak zbiór historyjek z kilku okresów aniżeli ich ciąg jak w Slime.
No i zaczęliśmy 2 tom z dodanym side-story z 4 tomu...
Pominiętą rzecz z pierwszego tomu zapewne dadzą jako grand finale sezonu - skoro zekranizują tylko 2 tomy.
A na internatach już płacz, że pominęli arc, że fillery...
A na internatach już płacz, że pominęli arc, że fillery...
Autyzm łibusów z reddita nigdy nie zawodzi.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Co racja, to racja, pominięty materiał lepiej pasuje na finał serii niż arc w mieście.
Och, nawet dostaliśmy trochę Hero - a myślałem, że całkiem pominą tę sprawę.
dat cliffhanger
Najlepsze jest to, że wydłużyli odcinek o 2 minuty, żeby wrzucić statyczny obrazek.
Wtf...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To chyba miał być ending, ale coś im nie wyszło ...
Wersja AT-X miała tam normalnie kredki, a zwykłego endingu nie było.
Wystarczy spojrzeć, że odcinek jest dłuższy niż zwykle.
CR dostał zrąbany odcinek.
Czy dostał, to nie wiadomo, bo mają u siebie poprawne kredki.
Podejrzewam, że albo studio zmieniło decyzję w ostatniej chwili, albo po prostu chcieli dać normalnie ending, ale nie było na to czasu antenowego. Na Crunchy są takie możliwości. Chociaż prędzej to pierwsze.
PS: Swoją drogą, oryginalny cytat brzmiał Though our paths may have diverged, więc komuś nie wyszło to nawiązanie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-11-18 17:33:29)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000