Nie jesteś zalogowany.
W roku 1999 na Ziemi rozbił się wrak okrętu kosmicznego – Macross. Był wysoce zaawansowany technologicznie, wiec dał do zrozumienia mieszkańcom Ziemi pewną rzecz: nie jesteśmy sami we wszechświecie i nasi możliwi oponenci dysponują nie lada technologią. Co należy zrobić? Przygotować się zawczasu. W tym celu postanowiono zrekonstruować okręt, który się rozbił i stworzyć siły obronne. Dziesięć lat później, w dniu uroczystego startu maszyny i jego pierwszego lotu, maszyny samoistnie się uruchomiły i dokonały ataku na ukrywający się w okolicach Księżyca okręt obcej cywilizacji. To tym samym rozpoczęło walkę ludzi z Zentradi oraz ciąg przygód bohaterów tej historii, w której nie zawsze siłą można dojść do porozumienia… Pierwsza seria z kultowego uniwersum jako projekt hardkowy z nieistniejącą już grupą lol-tan.
Tytuł: Super Dimension Fortress Macross, Choujikuu Yousai Macross
Gatunek: science-fiction, space opera, romans, muzyczny
Typ: seria TV
Ilość epizodów: 36 (36 x 25 min.)
Rok: 1982
Tłumaczenie: Qashqai
Korekta: Sir_Ace
Typesetting: pr3ston
Timing: Yoshimori, daro_t, minika1004
QC: Kensai, Yoshimori, Hunter Killer
Dane techniczne:
Wideo: 960×720 x264
Audio: AAC
01.: Pułapka na myszy
02.: Odliczanie
03.: Zagięcie czasoprzestrzeni
04.: Lynn Minmay
05.: Transformacja
06.: Atak Dedala
07.: Pożegnanie z Marsem
08.: Długie urodziny
09.: Miss Macrossa
10.: Ślepa Gra
11.: Pierwszy kontakt
12.: Wielka ucieczka
13.: Niebieski Wiatr
14.: Raport Globala
15.: Chińska Dzielnica
16.: Kung Fu Dandys
17.: Przywidzenie
18.: Sałatka z Ananasa
19.: Chwila Wybuchu
20.: Stracony Raj
21.: Mikrokosmos
22.: Miłosny Koncert
23.: Zrzut
24.: Pożegnanie z Dziewczyną
25.: Dziewicza Droga
26.: Posłaniec
27.: Miłość Przemija
28.: Mój Album
29.: Samotna Pieśń
30.: Viva Maria
31.: Marionetki Szatana
32.: Złamane Serce
33.: Deszczowa Noc
34.: Czas Prywatny
35.: Romantyzm
36.: Pożegnanie z Czułością
Informacyjnie:
- Mam stare wydanie Macross od lol-tan (pierwsze 12 odcinków w jakości BD), czy jest sens to pobierać? Jak najbardziej. Różni się: dodatkowym QC, lekkimi poprawkami w timingu, dodanymi rozdziałami, lekko lepszą jakością video przy właściwie tej samej wadze.
- podziękowania dla pr3ston za pozwolenie
- podziękowania dla daro_t za podjęcie się poprawek timingu
Życzę powodzenia w wydaniu całości.
Już myślałem, że nigdy nie odkopię tego tytuł spod tej kilkuletniej warstwy kurzu. Fajnie, że postanowiliście dokończyć tę serię.
Wystąpił problem z jednym stylem (w sumie nie wiem, jak się pojawił), więc musieliśmy wrzucić wszystkie odcinki jeszcze raz.
Klątwa Lawcika.
Takie pytanko, będzie jakaś zbiorcza paczka??? Czy trzeba na bieżąco ściągać???
Tzn.? Nie planuję torrentów, bo nie mam łącza, by to uploadować. Jeśli ktoś zrobi, nie ma problemu. Jeśli chodzi o linki, postaramy się je utrzymywać przy życiu.
Co tam, jak tam? Projekt posuwa się do przodu, czy może leży i kwiczy? Pytam z troską w głosie bo bardzo liczyłem na ten seans.
;D
Co tam, jak tam? Projekt posuwa się do przodu, czy może leży i kwiczy? Pytam z troską w głosie bo bardzo liczyłem na ten seans.
;D
Gdyby nie upał, już bym pewnie wydawał kolejne odcinki. Kończę zaległe korekty i biorę to na warsztat. Kiedy będą efekty? Uznajmy, że coś się pojawi w sierpniu tego roku. Nie precyzuję, czy to będzie początek, połowa, koniec miesiąca.
Dzięki za odpowiedź.
Grunt że jest na co czekać Powodzenia, odpoczynek też jest wskazany.
Dobra, aktualny status:
- odcinki 21-24 w ostatnich poprawkach timingu u daro_t;
- odcinki 25-28 w poprawkach u mnie;
- odcinki 1-20 przeszły lekki lifting (skryptami lekkie poprawki timingu, lekkie poprawki w stylach i wyrównane logo w OP)
Odcinki 1-24 (czyli z czterema nowymi) trafią do was pewnie po powrocie z wyjazdu, na który się właśnie udaję. Kolejne cztery powinny się pojawić niedługo po nich. Trzeba trochę nadgonić, bo coś za długo już wydajemy ten projekt. Bez odbioru.
Poprawione odcinki 14-20 udostępnione oraz 4 nówki. Udanego seansu!
Wielkie dzięki! Ale jak bym nie pobierał 21. odcinek, to nie zgadza się CRC. U mnie wychodzi: E01E2330. Wygląda jakby jedna literka się "pomyliła"... lub faktycznie plik jest walnięty.
Ostatnio edytowany przez GLI (2018-09-30 22:22:45)
Genuine Lifelike Individual