Nie jesteś zalogowany.
Sprawdź na http://mrfashion.pl ranking ekonomicznych smartfonów lub innym serwisie branżowym. Za tę cenę można kupić telefon z dobrym aparatem.
Ok, Nokia 8 dotarła Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy. Na starcie można pobrać aktualizację do Androida 8.1.0. Launcher i belka powiadomień przypadły mi do gustu. Oczywiście pierwsze, co zrobiłem po odpaleniu telefonu, to test w Antutu Jakbyście mieli jakieś pytania, to śmiało piszcie
Ok, Nokia 8 dotarła Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy. Na starcie można pobrać aktualizację do Androida 8.1.0. Launcher i belka powiadomień przypadły mi do gustu. Oczywiście pierwsze, co zrobiłem po odpaleniu telefonu, to test w Antutu Jakbyście mieli jakieś pytania, to śmiało piszcie
Yo, i jak sprawuje się telefon? Ja mam zamiar własnie też zmienić huaweia p8 lite na coś innego i nie chciał bym przekroczyć progu 1300 zł definitywnie. Więc jak to tam z tą Nokią pod względem specyfikacji, a faktycznymi parametrami i wydajnością oraz ekranem?
Dennoss napisał:Ok, Nokia 8 dotarła Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy. Na starcie można pobrać aktualizację do Androida 8.1.0. Launcher i belka powiadomień przypadły mi do gustu. Oczywiście pierwsze, co zrobiłem po odpaleniu telefonu, to test w Antutu Jakbyście mieli jakieś pytania, to śmiało piszcie
Yo, i jak sprawuje się telefon? Ja mam zamiar własnie też zmienić huaweia p8 lite na coś innego i nie chciał bym przekroczyć progu 1300 zł definitywnie. Więc jak to tam z tą Nokią pod względem specyfikacji, a faktycznymi parametrami i wydajnością oraz ekranem?
Bieraj MI 8 z chin.
XxBhaalxX napisał:Dennoss napisał:Ok, Nokia 8 dotarła Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy. Na starcie można pobrać aktualizację do Androida 8.1.0. Launcher i belka powiadomień przypadły mi do gustu. Oczywiście pierwsze, co zrobiłem po odpaleniu telefonu, to test w Antutu Jakbyście mieli jakieś pytania, to śmiało piszcie
Bieraj MI 8 z chin.
Nie stać mnie ponad 2 tysie.
To Pocophone F1. W polskiej dystrybucji będzie za minimum 1499 zł, topowe podzespoły - Snapdragon 845, 6GB RAM, 64 GB ROM, USB-C, QC 3.0. W Indiach chodzi za 1100 zł, ale znalezienie oferty od nich nie jest łatwe.
Nie stać mnie ponad 2 tysie.
Wydawało mi się, że widziałem za jakieś 380$$.
To Pocophone F1. W polskiej dystrybucji będzie za minimum 1499 zł, topowe podzespoły - Snapdragon 845, 6GB RAM, 64 GB ROM, USB-C, QC 3.0. W Indiach chodzi za 1100 zł, ale znalezienie oferty od nich nie jest łatwe.
1600 za tego Xaomi trochę drogo..
Dennoss napisał:Ok, Nokia 8 dotarła Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy. Na starcie można pobrać aktualizację do Androida 8.1.0. Launcher i belka powiadomień przypadły mi do gustu. Oczywiście pierwsze, co zrobiłem po odpaleniu telefonu, to test w Antutu Jakbyście mieli jakieś pytania, to śmiało piszcie
Jeśli chodzi o wydajność, to jest bardzo dobrze. Niedawno robiłem test w 3DMarku.
Po prostu w tym przedziale cenowym jest to jeden z najwydajniejszych smartfonów z czystym Androidem. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to aparat. Niby jest logo Zeissa na obudowie, ale zdjęcia szału nie robią. W dodatku domyślna apka aparatu (jedyna rzecz, która jest od HMD Nokii, a nie Google) jest strasznie biedna i zajmuje aż 500MB xD Można np. kręcić filmy w 4k, ale brakuje już opcji 1080p60, jest tryb slow mo, ale działa w 720p. W formacie 16:9 można robić zdjęcia max w 8 megapikselach. Tak więc nie polecałbym tego smartfona komuś, komu zależy na zdjęciach i filmach. Co do baterii, to na normalnym użytkowaniu mam ~8h SoT, więc nie jest tak źle.
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2018-08-27 21:48:23)
marek2fgc napisał:To Pocophone F1. W polskiej dystrybucji będzie za minimum 1499 zł, topowe podzespoły - Snapdragon 845, 6GB RAM, 64 GB ROM, USB-C, QC 3.0. W Indiach chodzi za 1100 zł, ale znalezienie oferty od nich nie jest łatwe.
1600 za tego Xaomi trochę drogo..
To najtańszy telefon ze snapem 845. Szajsungi z tym prockiem chodzą za ponad 3 kafle.
I dlaczego dodałeś stówę do ceny?
Najtańsze MI 8 jakie znalazłem kosztuje 385*3,8=1465 ;P. W polszy 1999 i to jest chyba aktualnie najtańszy telefon ze snapem 845. Nie mówię o jakiś ping ciang ciongach.
Ostatnio edytowany przez ipos (2018-08-27 22:59:35)
@ipos, Pocophone to telefon Xiaomi.
-
Ostatnio edytowany przez ipos (2018-08-28 00:36:44)
Ja to muszę sobie coś znaleźć jeszcze i w tym tygodniu kupić. A może Honor 8 ?
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-08-28 05:02:10)
Ja to muszę sobie coś znaleźć jeszcze i w tym tygodniu kupić. A może Honor 8 ?
Taki antyk? To już lepiej s7.
XxBhaalxX napisał:Ja to muszę sobie coś znaleźć jeszcze i w tym tygodniu kupić. A może Honor 8 ?
Honor s7 jest o połowę słabszy.
ipos napisał:XxBhaalxX napisał:Ja to muszę sobie coś znaleźć jeszcze i w tym tygodniu kupić. A może Honor 8 ?
Pisząc S7 miałem na myśli galaxy. Ostatnio w x-komie widziałem za 1398
XxBhaalxX napisał:ipos napisał:Taki antyk? To już lepiej s7.
Pisząc S7 miałem na myśli galaxy. Ostatnio w x-komie widziałem za 1398
Nie znam się xD to juz o 100 zł więcej, znajdę Huawei P20 Lite i Samsung Galaxy A8.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-08-28 14:55:57)
Do A8 masz odkup z gwarantowaną kasą.
Do A8 masz odkup z gwarantowaną kasą.
No ok, tylko że powiedz mi który były lepszy.. bo się nie znam
Coś z tego?
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-08-28 16:54:55)