Nie jesteś zalogowany.
v. 1.0.3
-> Drobne zmiany i dodanie kilku brakujących rzeczy.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Zauważyłem jedną rzecz w skórce do nyaa: nieaktywne torrenty są czarne, zamiast szare. Pewnie wynika to z nakładania się dwóch warstw. W przypadku zielonych i czerwonych to nie przeszkadza, ale przy szarych trochę dezorientuje.
Możesz wskazać gdzie tak jest? Ale chyba wiem o co chodzi.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2017-07-28 17:06:35)
Jednak dobrze myślałem, że o to chodzi. Na szaro są oznaczone torrenty prywatne (ukryte). Ale że ja używam szarego na tabelkę z torrentami jak i na zwykłe torrenty, to tu musiałem dać ciemniejszy, żeby odróżnić torrenty prywatne od zwykłych.
Informacja dla użytkowników moich motywów w Firefoxie.
Po aktualizacji Stylish do wersji 3 motywy mogą się źle wyświetlać na co są 2 rozwiązania:
1. Nie aktualizuj Stylish do wersji 3, a co za tym idzie nie można też aktualizować Firefoxa do wersji 57. Od wersji 57 w Firefoxie działają tylko wtyczki napisane na Web Extensions. Niestety, ale Mozilla całkowicie porzuciła wsparcie dla swojego systemu wtyczek.
2. Zainstaluj Stylus, jest on znacznie lepiej napisany od Stylish 3 i nie powinno być jakichkolwiek błędów.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2017-12-01 19:01:04)
Dodałem małą poprawkę do stylów forum na kolor tekstu, gdy strona wyrzuca błędy.
Nie wiem czy to błąd czy nie, ale "na wszelki" lepiej napisać.
Ato wa wakai mono ni makaseru.
Skórka do Nyaa spoko, jedynie nie "pokazuje" już odwiedzonych stron, wszystkie linki zawsze tak samo wyglądają nawet jak się je kilka razy odwiedzi.
Nie wiem czy to błąd czy nie, ale "na wszelki" lepiej napisać.
Pokaż spoiler
Najnowszy FF + styl Blacklight. Po odświeżeniu wszystko wróciło do normy.
Często się to zdarza u ciebie czy tylko raz? u mnie na Stylus jeszcze czegoś takiego nie miałem.
Nie, dziś pierwszy raz.
Ato wa wakai mono ni makaseru.
Styl ma być ustawiony tylko na forum ty masz na cały serwis stąd ten problem.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-07-25 16:23:31)
Styl ma być ustawiony tylko na forum ty masz na cały serwis stąd ten problem.
Wątpie. Z tego co widzę to ma pod forum i WL ustawione, a też kilka razy się zdarzyło. No i wystarczy odświeżyć i wraca do normy.
A ja nie wątpię. Już wiele razy pisano do mnie z tym problemem, zawsze było źle ustawione.
Edycja: A dobra, nie doczytałem zdania pod obrazkiem. To akurat jest wina samej wtyczki. Tak się często robi, gdy wyłączy się wtyczkę i włączy na stronie na której działa styl albo gdy komputer jest mocno obciążony i wchodzi się na taką stronę.
Ja używam stylusa i jeszcze ani razu tak nie miałem, a do bardzo wielu stron używam styli. Na stylish za to zdarzało się tak zwłaszcza po aktualizacji do wersji 3(?), nie pamiętam już która to była.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-07-25 16:37:20)
A ja nie wątpię. Już wiele razy pisano do mnie z tym problemem, zawsze było źle ustawione.
Edycja: A dobra, nie doczytałem zdania pod obrazkiem. To akurat jest wina samej wtyczki. Tak się często robi, gdy wyłączy się wtyczkę i włączy na stronie na której działa styl albo gdy komputer jest mocno obciążony i wchodzi się na taką stronę.
Ja używam stylusa i jeszcze ani razu tak nie miałem, a do bardzo wielu stron używam styli. Na stylish za to zdarzało się tak zwłaszcza po aktualizacji do wersji 3(?), nie pamiętam już która to była.
A pisali już z prośbami o odświeżenie głównej strony? ^^
Co masz na myśli przez odświeżenie?
Jak to co? ANSI 2.0
A, to. Wiele razy przymierzałem się do tego, ale nie nigdy nie miałem pomysłu jak by to zrobić. A chciałem odpicować stronę główną trochę bardziej niż forum i listę życzeń. Może kiedyś mnie natchnie.
Tak w ogóle to zrobienie jakiegoś sensownego motywu do strony głównej byłoby trochę kłopotliwe, bo cała strona jest oparta na tabelkach :/
Z tabelkami problem jest taki, że nie są elastyczne. Zmiana jednego głównego elementu powoduje konieczność zmiany całego szablonu. Popatrzyłem trochę głębiej w kod i wygląda jakby strona była robiona przez osobę początkującą. Przykładowo odstęp pomiędzy lewym menu i artykułami został zrobiony tabelką z ustaloną szerokością zamiast odpowiednim poleceniem. Tak samo niektóre obramowania to po prostu tabelka z tłem na 1px zamiast normalne obramowanie.
Szkoda, że nie jest na blokach wtedy można by zrobić coś naprawdę fajnego.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-07-28 12:10:15)
Forum opiera się na systemie, który ma już 8 lat (obecna wersja ma 6 lat).
FluxBB pracował nad nową wersją, mającym być od nowa napisanym systemem opierającym się o framework Laravel. Wydali 3 lata temu betę 2.0 i od tamtego momentu cisza.