Nie jesteś zalogowany.
Jak na razie chyba większość programów działa na 7, a na 10 nie lub niezbyt? Z XP było trochę inaczej.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jak na razie chyba większość programów działa na 7, a na 10 nie lub niezbyt? Z XP było trochę inaczej.
niby tak krzyczą że różne rzeczy nie działają na W10 ale na razie się nie spotkałem żeby coś mi nie chciało poprawnie działać, jak coś się niestabilnie zachowuje to można włączyć tryb zgodności W7, jedynie subedit na pewno nie działa poprawnie (na szczęście nigdy mi nie podpasował)
http://forum.benchmark.pl/topic/259418- … ?p=2469822
Stabilnie pracujace stery do asrocka to ze driverow nie ma to poprostu intel z M$ sie umowil, mimo rozdawania za frytki win10 itd. wciaz od ch... ludzi ma na win10 wyje.....
czyli jednak znaleźli się jacyś magicy, pewnie podobnie myślał Intel jak wypuścił nowe 1151 i nie dał możliwości uruchomienia i3, które są dość podobne osiągowo do i5 7gen, a pozniej się znaleźli magicy co odpalili i3 na z270
Kilgur napisał:http://forum.benchmark.pl/topic/259418- … ?p=2469822
Stabilnie pracujace stery do asrocka to ze driverow nie ma to poprostu intel z M$ sie umowil, mimo rozdawania za frytki win10 itd. wciaz od ch... ludzi ma na win10 wyje.....czyli jednak znaleźli się jacyś magicy, pewnie podobnie myślał Intel jak wypuścił nowe 1151 i nie dał możliwości uruchomienia i3, które są dość podobne osiągowo do i5 7gen, a pozniej się znaleźli magicy co odpalili i3 na z270
To inna bajka bo jesli dobrze ogarniam to te sterowniki bazuja na beta wersjach intela, wiec albo intelowi sie nie chcialo pisac softu do ich ficzerow jak intel optane, albo m$ posmarowal, co jest bardziej prawdopodobne, zeby ludzie przestali win7 uzywac Win10 to byl mega crap na poczatku gdyby nie darmowy upgrade kto by to zainstalowal z wlasnej woli? Teraz tez trzeba sie ciut napracowac zeby powylaczac te cale gowno ktore m$ wlozyl do win10
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-22 15:29:50)
ara ara...
SoheiMajin napisał:Jak na razie chyba większość programów działa na 7, a na 10 nie lub niezbyt? Z XP było trochę inaczej.
niby tak krzyczą że różne rzeczy nie działają na W10 ale na razie się nie spotkałem żeby coś mi nie chciało poprawnie działać, jak coś się niestabilnie zachowuje to można włączyć tryb zgodności W7, jedynie subedit na pewno nie działa poprawnie (na szczęście nigdy mi nie podpasował)
Ja powiem więcej. Nigdy nie udało mi się z powodzeniem odpalić SubEdita pod 7, zawsze mi się w taki czy inny sposób wykrzaczał, w związku z czym dawno przesiadłem się na inne sposoby robienia synchra (bo do odtwarzania to chyba nigdy go nie używałem, może z dekadę temu oglądając Inuyashę, ale tylko wtedy, gdy suby wybitnie nie pasowały do mojego wydania). Wydaje mi się, że korzystający z niego robią to wyłącznie z nostalgii, nie doszukiwałbym się natomiast żadnej przewagi użytkowej nad nowszymi rozwiązaniami.
Win10 to byl mega crap na poczatku gdyby nie darmowy upgrade kto by to zainstalowal z wlasnej woli?
Dałem kafla za Windowsa 10 PRO BOX, by mieć oryginał. Można? Można.
Ostatnio edytowany przez Lamarus (2018-04-22 15:31:21)
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Wydaje mi się, że korzystający z niego robią to wyłącznie z nostalgii, nie doszukiwałbym się natomiast żadnej przewagi użytkowej nad nowszymi rozwiązaniami.
SE ma jedna rzecz dla ktorej ciezko mi z niego zrezygnowac, jako ze wiekszosc bajek jest w formacie 16:9, a monitory sa 16:10 w SE przesuwam sobie obraz do gory i mam ladny czarny pasek na dole dokladnie na dwie linie napisow. Ofc coraz wiecej dobrych subow w ass jest, ale kiedys praktycznie 100% napisow konwerttowalem na srt
Kilgur napisał:Win10 to byl mega crap na poczatku gdyby nie darmowy upgrade kto by to zainstalowal z wlasnej woli?
Kazdy moze robic ze swoja kasa co mu sie podoba , ja osobiscie wolalbym taka kase wydac inaczej.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-22 15:39:16)
ara ara...
Kilgur napisał:Win10 to byl mega crap na poczatku gdyby nie darmowy upgrade kto by to zainstalowal z wlasnej woli?
Kupować to nie kupowałem, dostałem darmowy klucz, ale po instalacji W10 odżył mój poprzedni sprzęt (q8400 4GB ram GTX460), dlatego ja byłem zachwycony po przesiadce z W7 + mi się bardziej podoba wygląd W10 (np. COD Ghost na W7 ledwo mi działał w 30fps na najniższych, na W10 średnio miałem 50fps na średnich detalach)
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2018-04-22 15:46:16)
SubEdit to jest i tak przeżytek. Wgrywasz MPV i po sprawie.
A po przesiadce uważam, że W7 po prostu ssie i już nigdy bym się nie cofnął z W10.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
SubEdit to jest i tak przeżytek. Wgrywasz MPV i po sprawie.
A po przesiadce uważam, że W7 po prostu ssie i już nigdy bym się nie cofnął z W10.
Może i przeżytek ale wiele starych serii mogłem na nim oglądać bez problemu a po przesiadce na w7 zacząłem używać mpc i już nie mogę oglądać bo się albo napisy rozjeżdżają albo w ogolę nie pasują.
Kamiyan3991 napisał:SubEdit to jest i tak przeżytek. Wgrywasz MPV i po sprawie.
A po przesiadce uważam, że W7 po prostu ssie i już nigdy bym się nie cofnął z W10.Może i przeżytek ale wiele starych serii mogłem na nim oglądać bez problemu a po przesiadce na w7 zacząłem używać mpc i już nie mogę oglądać bo się albo napisy rozjeżdżają albo w ogolę nie pasują.
No to wracaj do SubEdit, kto ci broni? Przecież działa na tym systemie.
Lamarus napisał:Wydaje mi się, że korzystający z niego robią to wyłącznie z nostalgii, nie doszukiwałbym się natomiast żadnej przewagi użytkowej nad nowszymi rozwiązaniami.
SE ma jedna rzecz dla ktorej ciezko mi z niego zrezygnowac, jako ze wiekszosc bajek jest w formacie 16:9, a monitory sa 16:10 w SE przesuwam sobie obraz do gory i mam ladny czarny pasek na dole dokladnie na dwie linie napisow.
Specjalnie teraz sprawdziłem i w MPC-HC można zrobić to samo. Założę się że w innych odtwarzaczach też.
Ofc coraz wiecej dobrych subow w ass jest, ale kiedys praktycznie 100% napisow konwerttowalem na srt
Coraz więcej dobrych napisów? ASS jest standardem na ansi gdzieś tak od 2007-2008 roku, a od wielu lat nikt poważny już w innym formacie nie wydaje. Przecież konwertując to do srt tracisz cały typesetting. Gdzie tu sens?
Kilgur napisał:Ofc coraz wiecej dobrych subow w ass jest, ale kiedys praktycznie 100% napisow konwerttowalem na srt
Coraz więcej dobrych napisów? ASS jest standardem na ansi gdzieś tak od 2007-2008 roku, a od wielu lat nikt poważny już w innym formacie nie wydaje. Przecież konwertując to do srt tracisz cały typesetting. Gdzie tu sens?
Czesto napisy to poprostu sciezka dialogowa, w takim wypadku ts mi potrzebny jak wezowi buty, ja nawet czcionek nie sciagam do napisow op i end ogladam raz jak dobry, pozniej przewijam, a karaoke i tlumaczenie op end olewam zawsze, jak sa to wylaczam przy tym pierwszym razie
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-22 21:08:58)
ara ara...
wizard2000 napisał:Kamiyan3991 napisał:SubEdit to jest i tak przeżytek. Wgrywasz MPV i po sprawie.
A po przesiadce uważam, że W7 po prostu ssie i już nigdy bym się nie cofnął z W10.Może i przeżytek ale wiele starych serii mogłem na nim oglądać bez problemu a po przesiadce na w7 zacząłem używać mpc i już nie mogę oglądać bo się albo napisy rozjeżdżają albo w ogolę nie pasują.
No to wracaj do SubEdit, kto ci broni? Przecież działa na tym systemie.
Nie wiem o co tobie chodzi i po co to napisałeś, ale takie komentarze zachowaj dla siebie
Ostatnio edytowany przez wizard2000 (2018-04-23 01:19:56)
Jak to mowia glupi ma szczescie zbieralem sie do kupienia tego kompa tyle czasu i tadam :
https://www.x-kom.pl/p/422733-zestaw-po … l-rgb.html
Jak mi sie nie spodoba chlodzenie, bo podobno 40 dB, a ja preferuje cisze to moge pogonic za ~300 pln
Do tego i5-8400 i 16 gb ramu za skandaliczna cene 925 pln, ale te pamieci bez podnoszenia napiecia chodza na 4100, za calosc 2200 pln ale spokoj na nastepne 6 lat
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-25 21:36:35)
ara ara...
Jak ja nienawidze stawiania nowego systemu zawsze te przegrywanie danych z programow, backupy profili itd, ofc zawsze o czyms zapomne
ara ara...
Kilgur
Tuf to słabizna O_o
ファンのファンのために
ASUS TUF Z370-PLUS GAMING ma kijową integrę, no chyba że kupujesz zewnętrzną dźwiękówkę to walić + jeżeli chcesz kręcić proca na tym to nie polecają, jest na "czarnej liście" do takich rzeczy
https://i.imgur.com/KvDDNVq.png
Jak to mowia glupi ma szczescie zbieralem sie do kupienia tego kompa tyle czasu i tadam :
https://www.x-kom.pl/p/422733-zestaw-po … l-rgb.html
Jak mi sie nie spodoba chlodzenie, bo podobno 40 dB, a ja preferuje cisze to moge pogonic za ~300 pln
Do tego i5-8400 i 16 gb ramu za skandaliczna cene 925 pln, ale te pamieci bez podnoszenia napiecia chodza na 4100, za calosc 2200 pln ale spokoj na nastepne 6 lat
Jeżeli chodzi o MoBo to lepsza byłaby MSI Tomahawk z370.
Ale zrobisz jak chcesz. ^^
Ostatnio edytowany przez Shodimaru23 (2018-04-28 19:29:06)
Moja lista anime: klik
TUF to nadaje sie dla hmm janusza co nic nie podkreca, biorac pod uwage cene i tak niezly deal, chlodzenie ciche i samo kosztuje ~300 pln Ja wziolem sobie asrock extreme4 tufa mam zamiar sprzedac ot taki cebulacki deal
Zainstalowalem win7 power of ps/2 keyboard i polowe driverow reszta chyba service pack'a wymaga, ale one do szczescia mi sia nie potrzebne , Jednak musze sobie przypomniec jak ja kur.... ostatnio subedita zrobilem ze mi dzialal W najgorszym wypadku walne win10
edit subedit working hard
edit2. Po aktualizacjach drivery sie poinstalowaly zostaly 2 sztuki, ale jedno to Intel Management Engine Interface (Intel MEI) co mi do szczescia nie potrzebne, a drugie to jedno usb asmedia ktore tez mi nie potrzebne Czas zobaczyc jak pojda pamieci
edit3 wymiekam musze jednak przyjac na klate wiecej wiedzy stabilnie ram chodzi na 3000 czyli tyle ile powinien jutro poczytam i sie pobawie. Jedno musze przyznac czuje sie jakbym przesiadl sie z furmanki do dobrego auta
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-29 01:30:44)
ara ara...
Pytanie mial ktos. slyszal o karcie/przejsciowce pci-e -> pci, bo zintegrowana rani mi uszy, po latach posiadania xonara jakos nie moge sie przestawic
ara ara...
Aliexpress
Niczego nie gwarantuję, nigdy tego nie używałem. W Ameryce takie rzeczy chodzą po 60$.
Jest też opcja kupienia Xonara na PCI-E.
https://www.morele.net/karta-dzwiekowa- … sm-537085/
Chociaż dziwne, że po tyle chodzi, za granicą idzie go wyrwać za 33 euro.
Na allegro masz za tyle:
http://allegro.pl/asus-xonar-dgx-asm-ka … 17801.html