Nie jesteś zalogowany.
Z kolei RG4, to nowa rewizja RG1 i ma lepszy przepływ powietrza, tak?
Tak RG4 ma lepszy przepływ, w zestawie dostajesz 3 wentylatory + możesz zamontować dodatkowe 3 (jeżeli już chcesz montować dodatkowe to warto się zapoznać z pojęciami obieg negatywny i pozytywny, poznać zalety i wady i dobrać), jedynie RG4 ma mało miejsca na kable z tyłu ale jak w miarę ułożysz to zamkniesz obudowę, warto wcześniej sobie zobaczyć jak wyglądają inne konfiguracje w tej obudowie i powzorować się układem kabli, żeby fajny przepływ powietrza był po ułożeniu kabli
. W sumie chyba nawet OC procesora nie trzeba będzie robić, żeby dawał radę?
Jeżeli dobrze skonfigurujesz system i stery to raczej da radę.
Kamiyan3991 napisał:. W sumie chyba nawet OC procesora nie trzeba będzie robić, żeby dawał radę?
Jeżeli dobrze skonfigurujesz system i stery to raczej da radę.
Bez problemu a z czasem przejdziesz na Ryzen 5/7 Do tego 2200G raczej nie straci dużo na wartości.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
I co, przyszła ci ta blacha?
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2018-02-20 21:11:04)
Nie sprecyzowałeś, kogo pytasz. Moja przychodzi w czwartek. Zobaczymy, czy ram pójdzie na 3200 (ponoć na nowym biosie MSI idzie z palcem wiadomo gdzie).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i czekamy kolejnych kilka dni albo i tydzień. Oczywiście biosu w x-komie nie było komu wgrać, chociaż sami reklamują, że specjalnie do Ryzenów aktualizację przeprowadzają za darmo (zresztą między innymi dlatego wziąłem u nich, bo w Morele wyszłoby mi dodatkowe 50 zeta z dopłatą). Po telefonie dowiedziałem się, że to prawdopodobnie wynikło z dostawy – wysłali do mnie płytę główną ze świeżej dostawy, więc założyli, że ma już najnowszą wersję UEFI. W sumie pudełko wyglądało na nienaruszone. No nic, odsyłka na ich koszt i mam nadzieję, że chociaż dostanę części z powrotem w miarę szybko.
Za to muszę przyznać, że opłacało się kupić nową obudowę, bo na biurku prezentowało się to wszystko bosko, miałem jeszcze kupę miejsca i trzy wentylatory już założone w obudowie. Jak na budę za 150 zeta (SilentiumPC Regnum RG4), to jestem pod wrażeniem. Ale że do zamówienia na cały komputer powyżej 2 tysięcy nikomu nie chciało się sprawdzić, czy aby na pewno mam dobry bios, to jestem wręcz trochę oburzony.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-02-23 18:51:23)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Przypuszczam, że gdybyś w szczegółach zamówienia dodał że konieczna jest aktualizacja biosu to pewnie by zrobili, inaczej nawet nie zwrócili uwagi na to jakiego ryzena bierzesz bo nie składają tych kompów.
Przypuszczam, że gdybyś w szczegółach zamówienia dodał że konieczna jest aktualizacja biosu to pewnie by zrobili, inaczej nawet nie zwrócili uwagi na to jakiego ryzena bierzesz bo nie składają tych kompów.
Problem w tym, że ja to właśnie zrobiłem. Nawet dzwoniłem dla pewności o aktualizację. Oni po prostu założyli, że płyta ze świeżej dostawy ma już nowy bios. A teraz zdziwko.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie mogłeś już sam zrobić tej aktualizacji?
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
pewnie trzeba mieć pierwszą generację ryzenów do tej czynności, no chyba że ta płyta umożliwia wgranie biosu z pendrive bez proca.
Niestety by wgrać aktualizacje bios w Ryzen trzeba mieć proca.
Ostatnio edytowany przez Witax (2018-02-24 02:06:43)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
AMD rozsyła za darmo procki do aktualizacji BIOS.
Nie wiem, czy obowiązuje w Polsce. Wysyłają A6-9500 jako "boot kit" do zwrotu.
https://support.amd.com/en-us/kb-articl … ootup.aspx
Jeżeli chodzi o te konkretne creativy, to za tę cenę szczerze polecam. Sam miałem i byłem zadowolony.
No w azji zaczely pojawiac sie plyty do intela z tanimi chipsetami
ara ara...
No w azji zaczely pojawiac sie plyty do intela z tanimi chipsetami
Czekam, aż będą w Polsce i składam blachę na i3-8100
Czekam, aż będą w Polsce i składam blachę na i3-8100.
Równie dobrze możesz wgrać nowy bios do starych płyt intela pod i5-7xxx. Ponoć 8100 to zwyczajne i5 ze starej serii z zablokowanym mnożnikiem. Ktoś na labie kupował jakieś tanie biosy z Azji, instalował i normalnie mu wszystko odpalało.
Tak, chodzi o Creative A120 (51MF0410AA002). W Morele w sumie też są.
Pytałem o nie, bo strasznie różne są komentarze do nich. Jedni bardzo zadowoleni, a inni psioczą na jakiś mechanizm wyłączania się głośników (tryb energooszczędny?), inni zaś piszą, że się nie wyłączają, a inni narzekają na coś innego. Chociaż ostatecznie mają 4 i pół gwiazdki na Morelach przy sporej ilości nabywców.
Ty to miałeś i nie wyłączało ci się nic? I jak tam jest w ogóle z włączaniem/wyłączaniem – tam są na pilocie przyciski czy z tyłu Subwoofera? Bo myślałem też w sumie o tych z linka meowchina (te Modecony), ale ja już za stary jestem, żeby się schylać po wyłącznik.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-02-26 18:04:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan, mu zadziałał, bo trzeba modować BIOS, by na płytach 1xx i 2xx zadziałała 8 generacja. Intel sztucznie zablokował możliwość wsadzenia Coffee Lake do starszych płyt, zmieniając funkcje pinów.
Kilgur napisał:No w azji zaczely pojawiac sie plyty do intela z tanimi chipsetami
Czekam, aż będą w Polsce i składam blachę na i3-8100
Ja jeszcze nie wiem czekalem juz tyle, ze poczekam jeszcze do pierwszych niezaleznych testow ryzenow 2xxx i ogarne wtedy. Istnieje duze prawdopodobienstwo ze wezme i5 8400 lub i5 8500, niby 10$ roznicy w cenie u intela, ale zobaczymy ile urosnie u sprzedawcow . Baze kompa bede mial do moich zastosowan na nastepne 6+ lat wymieniac tylko grafiki bede
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-02-26 19:38:28)
ara ara...