Nie jesteś zalogowany.
Jak w temacie. Zna ktoś jakąś dobrą alternatywę dla batoto?
A co to było to batoto?
A co to było to batoto?
Też pierwsze słyszę.
Jak w temacie. Zna ktoś jakąś dobrą alternatywę dla batoto?
Zależy czy zależy ci na polskich, czy angielskich tłumaczeniach.
Dla polskich nie ma aktualnie żadnej sensownej bazy z mangami i zostają tylko strony poszczególnych grup.
Jeśli chodzi o angielskie to masz mangafox, mangastream i pochodne. Wpisz manga online i google cię zaleje stronami z mango
Lepanto
Wpisz manga online i google cię zaleje stronami z mango oczkod
Chodziło mi o dobrą alternatywę a nie marną namiastkę Batoto ma olbrzymią bazę mang grup które już zakończyły działalność (ich strony dawno zniknęły) oraz takich które nie posiadają swoich stron internetowych i umieszczały mangi tylko na batoto. Dodatkowo bardzo wygodny system "follow" dzięki któremu łatwo było sprawdzić czy jest już nowy rozdział. Pomijając już takie rzeczy jak dobra jakość skanów, brak nachalnej monetyzacji itd.
Odkąd dowiedziałem się na forum batoto, ze zamykają tę stronę, zacząłem korzystać z serwisu mangahasu.
Ja też chętnie polecę mangahasu. Możesz sobie założyć listę subskrypcji tytułów i wysyłają ci powiadomienia na maila o nowych rozdziałach.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2018-01-13 14:52:05)
jest jeszcze np. kissmanga.
ale jeśli chodzi o dobrą alternatywę dla batoto, mam wrażenie, że może być ciężko, przynajmniej dopóki nie powstanie jakiś nowy batoto- czy przynajmniej stoptazmo/mangatraders-podobny twór.
największą siłą batoto był fakt, że wielu drobnych skanlatorów, okazjonalnych czy wręcz anonoimowych, traktowało batoto jako własną platformę do udostępniania swych tłumaczeń. bo to była platforma dla wszystkich, i tłumaczy, i czytaczy, i do tego międzynarodowa. a większość serwisów mangowych to zwykłe angielskojęzyczne agregatory, służące zarabianiu na reklamach, żeby wspomnieć wyjątkowo nielubiany (w swoim czasie) mangafox (vide nasze rodzime onjalny).
btw, o ile dobrze pamiętam, batoto powstało właśnie m.in. w opozycji do mangafoxa.
ps. mangahasu zapowiada się ciekawie... thx za info
Problem jest taki, że większość innych stron zerowała na batato - jakieś 35% ruchu na ich stronie to właśnie boty .
Jak na razie nie ma żadnej dobrej alternatywy, ale zapewne będzie jak z nyaa .