Nie jesteś zalogowany.
Jest tak na każdym sprzęcie czy tylko jednym? Wi-fi czy kabel?
Działam na laptopie przez Wi-fi. W zeszłym roku wszystko było ok, ale jak wróciłem z urlopu to pojawił się ten problem. Kumpel z którym mieszkam wspominał, że potrafił sam się restartować i tak cały dzień. Właściwie teraz się nie restartuje ale jak pobieram z mega to występuje ten problem. Sprawdziłem pobieranie przez telefon to samo.
Ostatnio edytowany przez Grucha00 (2017-03-12 19:49:17)
Na was też MEGA wymusza pobranie tego ichniejszego programu mimo zainstalowanego dodatku do Firefoxa? To całe WebExtensions bardziej szkodzi niż pomaga.
Zapomniałem wspomnieć, że chodzi o duże pliki. Taki komunikat mi wyskakuje:
Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci do odszyfrowania danych w przeglądarce, zainstaluj aplikacje MEGA desktop aby pobierać większe pliki
Przy małych nie ma problemu.
A ile masz miejsca wolnego na partycji systemowej?
40 GB.
W ogóle od kiedy mam tą nową wersję dodatku na WebExtensions to MEGA działa se jak chce. Czasami mi w ogóle nie wczytuje strony, mimo że adres jest wpisany w polu adresowym. Po prostu jest pusta strona. Mam nadzieję że to tylko przejściowe problemy związane z przejściem na to WebEx, bo jak nie, to chyba będę musiał zmienić przeglądarkę.
No właśnie nie będzie, bo wtedy też chce instalować MEGAsync.
Zapomniałem wspomnieć, że chodzi o duże pliki. Taki komunikat mi wyskakuje:
Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci do odszyfrowania danych w przeglądarce, zainstaluj aplikacje MEGA desktop aby pobierać większe pliki
Przy małych nie ma problemu.
mi w ogóle nie chciało deszyfrować, póki nie zaktualizowałem lisa do wersji 56.0.1.
Mega czasami działa sobie jak chce. Ja miałem problem z otwieraniem niektórych linków, otwieranie ich zapętlało się w momencie dekodowania i w efekcie musiałem użyć ff zamiast chrome, a na nowym systemie wszystko śmiga jak trzeba.
Ostatnio edytowany przez ill (2017-10-11 21:51:09)
GG: 1677958
Od czasu przesiadki na światłowód nie mam z Mega żadnych problemów. Ściąga się po 15 MB/s, uploaduje po 5 MB/s. Żadne limity też mi nie wyskakują. Może po prostu nie lubiło mojego mobilnego internetu?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mi dalej nie pozwala ściągać dużych plików w firefoxie. Trzymam do tego celu na pulpicie wersję portable Comodo Dragon.
Bo nie masz zainstalowanej ich wtyczki.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Mam.
A Firefox nie ma teraz ustawionego "progu bólu" dla pobierania większych plików?
Ja po ostatniej aktualce też musialem doinstalować Chrome, żeby pobrać plik większy niż 3 Gb.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
JDownloader 2 dobry wybór, ale w przypadku plików >10 GB pomaga już tylko manipulacja IP + aplikacja Mega.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Do pobierania z MEGA najlepszy jest MegaDownloader v1.7. ŻADNYCH limitów + max prędkość.
najlepszy jest MegaDownloader v1.7. ŻADNYCH limitów
Może za mało ściągałeś?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime