Nie jesteś zalogowany.
FAiM napisał:Jednak film dzieje się po Visitor arc, więc znajomość wydarzeń z tomów 8-11 jest raczej wskazana.
A może po prostu będzie to filler. W innym wypadku, jeśli nie zna się papierowej wersji, oglądanie go mija się z celem.
Niekoniecznie, bez znajomości animu ani rusz
https://myanimelist.net/forum/?topicid=1633715
FAiM napisał:Jednak film dzieje się po Visitor arc, więc znajomość wydarzeń z tomów 8-11 jest raczej wskazana.
A może po prostu będzie to filler. W innym wypadku, jeśli nie zna się papierowej wersji, oglądanie go mija się z celem.
Masz całkowitą rację, autorzy film nie brali tej grupy jako potencjalnych widzów swojego dzieła .
Film odnosi się do wydarzeń i postaci z tych tomów z założeniem, że już je znasz.
max-kun, ja tam serię widziałem.
FAiM, zatem przed seansem trzeba będzie poczytać trochę mango.
dulu napisał:FAiM napisał:Jednak film dzieje się po Visitor arc, więc znajomość wydarzeń z tomów 8-11 jest raczej wskazana.
Masz całkowitą rację, autorzy film nie brali tej grupy jako potencjalnych widzów swojego dzieła .
Film odnosi się do wydarzeń i postaci z tych tomów z założeniem, że już je znasz.
Widziałeś ten film? Może trochę zmienili/w jakiś sposób ułatwili
No i w końcu udało mi się obejrzeć ten film.
Jak już wcześniej pisałem, znajomości LN jest konieczna żeby zrozumieć niektóre rzeczy (jak np. kim jest Lina, o co chodzi w tych wszystkich retrospekcjach i sam powód działań Tatsuyi).
Osobiście zamiast tego filmu wolałbym drugi sezon z adaptacją Visitor arc - ale cóż, taka moda...
Obejrzałem ten film sobie wczoraj. Przed seansem znalazłem jakiś opis wymaganej znajomości z LN dla tych, którzy widzieli tylko serie. Trochę polecieli sobie z takim rozwiązaniem. Mogli to trochę inaczej poprowadzić, by dla wszystkich było jasne. Wprawdzie oglądanie bez znajomości jest możliwe, ale trochę się traci. Co do samego filmu to jest średni, jeśli mam być szczery. Wygląda to prawie jak kilka nowych odcinków serialu, a nie jakiś film kinowy. Zawsze mam trochę większe wymagania od takich produkcji. Nawet gdyby to było w serialu, nie nazwałbym tego najlepszą historią z całości. Jeżeli komuś podobał się serial, i tak to zobaczy, reszta niech da sobie spokój.
Podzielam opinię FAiMa, lepszy byłby drugi sezon, bo oglądając serię, czy ten film, ma się wrażanie, że to wszystko to dopiero początek całej intrygi. Trudno powiedzieć, czy w ogóle kiedyś doczekamy się kontynuacji.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2018-03-04 14:40:16)
Reemisja pierwszego sezonu (w japońskiej TV) rozpocznie się w styczniu, więc drugi sezon najwcześniej zobaczymy latem.
No i mamy potwierdzenie - emisja 2. sezonu rozpocznie się w lipcu.
<źródło (jap)>
No wyraźnie widać, że inne studio będzie robiło 2 sezon. Ciekawe, czy będzie lepiej, czy gorzej...
8-Bit było też odpowiedzialne za film kinowy, więc może coś z tego wyjdzie.
Dodam jedynie, że 2. sezon chronologicznie dzieje się przed filmem kinowym, więc ewentualne nadrabianie nie jest wskazane .