Nie jesteś zalogowany.
Kolejny incestowy szajs... Co to, jakiś nowy trend?
Manga Mahou Shoujo Site otrzyma w 2018 anime
https://www.animenewsnetwork.cc/news/20 … 18/.121027
Kolejny incestowy szajs... Co to, jakiś nowy trend?
Biorąc pod uwagę, że jedną z najbardziej chyba znanych pozycji z tym motywem jest Oreimo (a LN zaczęła się ukazywać w 2008) to trudno nazwać to czymś nowym...
GG: 1677958
Ogląda ktoś serię Made in Abyss? Czytałem, że seria jest wręcz świetna, mimo że główni bohaterowie sugerują coś zgoła innego.
Cos tam ogladalem, dosc fajne, ale szalu nie ma, przy poziomie reszty sezonu moze i zasluguje na "swietne" animu
ara ara...
Ogląda ktoś serię Made in Abyss? Czytałem, że seria jest wręcz świetna, mimo że główni bohaterowie sugerują coś zgoła innego.
Ja oglądam, zdecydowanie to jest bajka sezonu, dziwie się że na ANSI nikt nie tłumaczy. Kreacja świata jest niesamowita, tak samo jak klimat z pięknymi tłami, genialną ścieżką dźwiękową.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Raczej wysoką ocenę zawdzięcza ładnej oprawie wizualnej, animacji i znanym nazwiskom, ale Little Witch Academia (TV) również to ma, a wyszło... Made in Abyss dla tych którym podobało się LWA. A jak ktoś nie oglądał wiedźm... Brakuje porządnego wątku prowadzącego by następne odcinki ciekawiły czy czegoś innego by przykuwało uwagę lub chociaż wyrównało występowanie takich sobie postaci, które mają tendencję do irytacji.
Hunter Killer napisał:Ogląda ktoś serię Made in Abyss? Czytałem, że seria jest wręcz świetna, mimo że główni bohaterowie sugerują coś zgoła innego.
Ja oglądam, zdecydowanie to jest bajka sezonu, dziwie się że na ANSI nikt nie tłumaczy. Kreacja świata jest niesamowita, tak samo jak klimat z pięknymi tłami, genialną ścieżką dźwiękową.
Moim zdaniem to za mało by uznać to anime za dobre, a co dopiero tytułem sezonu, choć konkurencja nie w formie.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2017-09-08 21:24:46)
Hunter Killer napisał:Ogląda ktoś serię Made in Abyss? Czytałem, że seria jest wręcz świetna, mimo że główni bohaterowie sugerują coś zgoła innego.
Raczej wysoką ocenę zawdzięcza ładnej oprawie wizualnej, animacji i znanym nazwiskom, ale Little Witch Academia (TV) również to ma, a wyszło... Made in Abyss dla tych którym podobało się LWA. A jak ktoś nie oglądał wiedźm... Brakuje porządnego wątku prowadzącego by następne odcinki ciekawiły czy czegoś innego by przykuwało uwagę lub chociaż wyrównało występowanie takich sobie postaci, które mają tendencję do irytacji.
To ciekawe, bo czytałeś coś zupełnie odwrotnego. Ludzie się spodziewali, że po 2-3 odcinkach (standardowo?) będą filery i nuda, a to się zwyczajnie rozkręca. Dużo nie czytałem, bo nie lubię spojlerów, ale zapowiadało się fajnie. Chociaż pewnie i tak zobaczę, jak się pojawi na BD, bo już przestałem oglądać wersje TV (inne serie czekają w kolejce, więc można poczekać). Ale chciałem znać opinie, by wiedzieć, czy gdzieś sobie zapisać
Ale to nie stało nawet przy LWA... Abyss ma ciężki klimat i mroczny, a LWA jest bajkowa. To porównanie z czapy ale to typowe u Nesbro
Ostatnio edytowany przez Witax (2017-09-08 22:13:10)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
meowchin napisał:Kolejny incestowy szajs... Co to, jakiś nowy trend?
Biorąc pod uwagę, że jedną z najbardziej chyba znanych pozycji z tym motywem jest Oreimo (a LN zaczęła się ukazywać w 2008) to trudno nazwać to czymś nowym...
Nie mówię że to coś nowego, ale mam wrażenie że coraz więcej się takich serii pojawia. Być może to błędne wrażenie.
Ale to nie stało nawet przy LWA... Abyss ma ciężki klimat i mroczny, a LWA jest bajkowa. To porównanie z czapy ale to typowe u Nesbro
He? Toć oba tytuły mają ten sam szkielet fabularny, a mianowicie dziewczynki która chcę, marzy, szkoli się by zostać tym kim była jej idolka. Choćby dlatego można porównywać.
To ciekawe, bo czytałeś coś zupełnie odwrotnego. Ludzie się spodziewali, że po 2-3 odcinkach (standardowo?) będą filery i nuda, a to się zwyczajnie rozkręca. Dużo nie czytałem, bo nie lubię spojlerów, ale zapowiadało się fajnie. Chociaż pewnie i tak zobaczę, jak się pojawi na BD, bo już przestałem oglądać wersje TV (inne serie czekają w kolejce, więc można poczekać). Ale chciałem znać opinie, by wiedzieć, czy gdzieś sobie zapisać
Niektórzy uważają Harmony za dobre anime, a inni za gniota. Jedni nazywają Gre o tron najlepszym serialem jaki powstał, a drudzy mają go za przereklamowany... Wychodzi jak zawsze, że samemu lepiej sprawdzić, a nie czytać opinie.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2017-09-08 22:37:43)
Ile ty odc obejrzałeś Abyss? bo chyba oglądamy inne bajki.
Ostatnio edytowany przez Witax (2017-09-08 23:00:51)
Ile ty odc obejrzałeś Abyss? bo chyba oglądamy inne bajki.
Zastowie Cie z myślą, że widziałem tylko zwiastun
Po edycji:
Jednak nie zostawię... odcinków 9 obejrzałem.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2017-09-09 19:20:10)
Witax napisał:Ile ty odc obejrzałeś Abyss? bo chyba oglądamy inne bajki.
Zastowie Cie z myślą, że widziałem tylko zwiastun
Mam nadzieje, że żartujesz Oby to był sarkazm.
A to na ansi jeszcze ktoś tłumaczy? Dla mnie już ta strona umiera kilka napisów na krzyż większość animu nietłumaczona a kiedyś to ludzie bili się o animu i po 3 różne osoby tłumaczyły tą samą "hinsko bajko"
A teraz każdy już nauczył się hamerykańskiego ankielskiego i ogląda z Crunchyrolla. Horribla.
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2017-09-09 15:49:59)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
A teraz każdy już nauczył się hamerykańskiego ankielskiego i ogląda z Crunchyrolla. Horribla.
Nie każdy Masz jakieś statystyki?
Ariakis napisał:A teraz każdy już nauczył się hamerykańskiego ankielskiego i ogląda z Crunchyrolla. Horribla.
Nie każdy Masz jakieś statystyki?
Wiesz, jak to jest ze statystykami. Można spytać odpowiednią grupę ludzi i mieć argumenty na poparcie tej tezy. Nie zmienia to faktu, że coraz mniej się tłumaczy (już mniejsza o to, czyja to zasługa), więc aż tak nie dziwi, że bajka, która nie jest kontynuacją jakiegoś hitu, nie jest tłumaczona. Jedną z bardziej aktywnych grup, które tłumaczą sezonówki, jest Katakana Subs. Jak oni zrezygnują, to już w ogóle nic prawie nie będzie (chyba że jakaś inna grupa się obudzi)
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2017-09-09 23:26:13)
Po prostu poszli na online ci co angielskiego nie ogarniają, bo coraz mniej wychodzi na ANSI. Przez te wojenki ucierpieli zwykli oglądacze bajek po polsku, bo dostają marne przekłady. Oczywiście to nie jedyny powód, ale miało duży wpływ.
Ostatnio edytowany przez Witax (2017-09-10 02:10:12)