Nie jesteś zalogowany.
Próbowałem dla jaj obejrzeć wcześniejszy sezon, ale po zobaczeniu pierwszych minut zwyczajnie nie dałem rady
W zasadzie tak można podsumować to dzieło: https://www.youtube.com/watch?v=g9Tsgpk9JwI
Już widzę to pokraczne 3D podczas walk w zbroi berserka
Dobre, nie widziałem tego wcześniej. Może przerobimy temat na "Berserk! - najlepsze parodie"?
Ani Op, ani Ed nie porywa wizualnie w tym Berku, są takie nijakie?
Niemniej i tak jak dla mnie: ED > OP.
W ucho póki co też nie wpada, może i dobrze?
Ale tak serio, to Wam przeszkadza to CGI?
Czy hejtujecie, bo chiński komiks zasługuje na lepszą bajkę?
Ja po Sidoni -> Ajinie zaczynam trawić inne konwencje...
Tak dokładnie, zasługuje na lepszą adaptacje.
Pal licho już to CGI ale pokraczne ruchy postaci powodują śmiech, a chyba nie o to chodzi w Berserku?
Nie pamiętam w Ajin i Sidonii aby tak pokracznie wyglądał ruch postaci.
PS. Berserk 2016 wygląda lepiej niż Ajin i Sidonia ale dali ciała z animacją.
Ostatnio edytowany przez Witax (2017-04-08 05:54:56)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Powinniście się cieszyć, że zrobili to w CGI, a nie rotoskopowo.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Powinniście się cieszyć, że zrobili to w CGI, a nie rotoskopowo.
Ta jeszcze powinniśmy się cieszyć że zrobili w ogóle animu Taki argument jest głupi.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Ale tak serio, to Wam przeszkadza to CGI?
Tu nie chodzi o samo CGI, a o to jak zostało wykonane.
CGI to najmniejszy problem.
CGI to najmniejszy problem.
Ogladnoles filmik czy tylko po tytule stwierdziles
Problemem jest rezyser ktory nie potrafi kozystac z narzedzi CGI, dodatkowo ma na koncie praktycznie same komedie, wiec sposob w jaki rezyseruje pasuje do berserka jak piesc do nosa. Kiepskie drewno-podobne animacje sa zapewne wina brakow budzetowych, zapewne efekty dziwkowe tez przez to cierpia, ale w bajce jest sporo gownianych ujec, dziwnych rzutow kamera, reasumujac Itagaki Shin poprostu jest chu.... rezyserem.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-04-08 12:38:52)
ara ara...
A Johansson drewnem, chociaż filmu nawet nie widziałeś.
Nie nudzi cię taki ciągły płacz o wszystko? Stękasz jak baba przed okresem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Rein napisał:CGI to najmniejszy problem.
Ogladnoles filmik czy tylko po tytule stwierdziles
Problemem jest rezyser ktory nie potrafi kozystac z narzedzi CGI, dodatkowo ma na koncie praktycznie same komedie, wiec sposob w jaki rezyseruje pasuje do berserka jak piesc do nosa. Kiepskie drewno-podobne animacje sa zapewne wina brakow budzetowych, zapewne efekty dziwkowe tez przez to cierpia, ale w bajce jest sporo gownianych ujec, dziwnych rzutow kamera, reasumujac Itagaki Shin poprostu jest chu.... rezyserem.
Przejrzałem filmik, a Berka wciąż mam na tapecie i miejscami jest męczący, nie powiem.
Niemniej uważam, że samo CGI najmniej przeszkadza w tym wszystkim. Idzie się przyzwyczaić, imhou problem tkwi gdzie indziej.
Myślę też, że to kwestia zbyt wielkich oczekiwań i tyle.
Ej, sam możesz pobiadolić, a innym toć bronisz?
Nie nudzi cię taki ciągły płacz o wszystko w Tales of Zestiria?
Że nie jest jak chociażby w grze, itepe?
Ostatnio edytowany przez Rein (2017-04-08 12:59:11)
Oho, Kamyan mode z tematu o zbawiennej parodii "Keijo!!!!!!!!"
/
Ja tam zgadzam się z Kilgurem i innymi negatywnymi opiniami. Przy seansie zastanawiałem się, czy współczuć tym, co to robili. Inne tytuły, nawet nie bajki, były o wiele lepiej zrobione z wykorzystaniem tego cudeńka.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2017-04-08 13:04:21)
Nie nudzi cię taki ciągły płacz o wszystko w Tales of Zestiria?
Zestiria ma zeszmaconą adaptację na poziomie reżyserii. Wy to się lepiej cieszcie, że w Berserku tylko grafika siada, bo to lekko 20 razy mniejszy problem. Nein, nie czytałem mangi, bo nie czytam mongolskich kolorowanek. Z punktu widzenia "animowca" jest bardzo spoko.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ty tak na serio czy poprostu pajacujasz jak zwykle Cos takiego jak gra aktorska, lub jej brak w przypadki SJ mozna ocenic po dotychczasowym dorobku, wcale nie musze ogladac jej ostatniego filmu. Bo zycie to nie mangu/animu tu nie ma super tajnych treningow pomiedzy filmami, po ktorych dostaje sie +1000 do aktora
Co do Berserka oczekiwan nie mialem zbyt wielkich, wole byc sceptyczny lepiej sie raz na jakis czas milo zaskoczyc, niz napalic i kolejny raz roczarowac
ara ara...
Rein napisał:Nie nudzi cię taki ciągły płacz o wszystko w Tales of Zestiria?
Zestiria ma zeszmaconą adaptację na poziomie reżyserii. Wy to się lepiej cieszcie, że w Berserku tylko grafika siada, bo to lekko 20 razy mniejszy problem. Nein, nie czytałem mangi, bo nie czytam mongolskich kolorowanek. Z punktu widzenia "animowca" jest bardzo spoko.
Nie grałem w grę, uważam że było spoko animu To działa na tej samej zasadzie, zamiast innych oceniać, patrz najpierw na siebie
Ariakis napisał:Powinniście się cieszyć, że zrobili to w CGI, a nie rotoskopowo.
Ta jeszcze powinniśmy się cieszyć że zrobili w ogóle animu Taki argument jest głupi.
Po tylu latach na bezrybiu i rak ryba.
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2017-04-08 13:34:49)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Ty tak na serio czy poprostu pajacujasz jak zwykle.
Panie, nie rozśmieszaj mnie pan. W jaki temat nie zajrzę, to ciągle o coś stękasz i robisz z siebie domorosłego eksperta ds. gry aktorskiej. Najlepiej wcale nie oglądaj i problem solved. Polecam taki styl życia. A zaraz, ty zdaje się nie oglądasz i dalej stękasz. Na to chyba już lekarstwa nie ma.
Nie grałem w grę, uważam że było spoko animu.
Nie uważasz i nie wiem, czy ktokolwiek tak uważa, bo druga część nie potrafi się obronić nawet jako samodzielna produkcja. Tymczasem Berserk bez mangi broni się bardzo dobrze, a nawet znam/widziałem trochę fanów mangi, którym ta adaptacja się podoba (posty znajdziecie nawet w tym temacie).
Ergo, nie stękaj.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-04-08 13:38:52)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:Ty tak na serio czy poprostu pajacujasz jak zwykle.
Panie, nie rozśmieszaj mnie pan. W jaki temat nie zajrzę, to ciągle o coś stękasz i robisz z siebie domorosłego eksperta ds. gry aktorskiej.
Przyklady, bo jak narazie to ty glownie stekasz nad roznymi traktujac je jak 8 cud swiata Dodatkowo zgrywasz eksperta na poziomie Kaczynskiego "wszystko wiem najlepiej, a wy sie nie znacie"
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-04-08 13:45:43)
ara ara...
Dodatkowo zgrywasz eksperta na poziomie Kaczynskiego "wszystko wiem najlepiej, a wy sie nie znacie".
Och, a to na ansionie nie ma samych ekspertów? Całe życie żyłem w błędzie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000