Nie jesteś zalogowany.
ACCA – organizacja jednocząca 13 autonomicznych stanów królestwa Dowa. Seria skupiać się będzie na osobie Jeana Otusa, wicedyrektora Sekcji Nadzoru, trzymającej pieczę nad działalnością całej organizacji, jej pracy i życiu codziennym.
Tłumaczenie: Askara, Mikacz
Korekta: Mikacz
Typesetting: Vincent_Law
Odcinek 01
Odcinek 02
Odcinek 03
Odcinek 04
Odcinek 05
Odcinek 06
Odcinek 07
Odcinek 08
Odcinek 09
Odcinek 10
Odcinek 11
Odcinek 12
Największe rozczarowanie sezonu. Nie polecam, choć napisy już tak. Dzięki za wydanie.
Bezkonkurencyjnie* najlepsze anime sezonu. Specyficzne, ale bardzo polecam.
* Mea culpa, jeszcze Rakugo było.
Ostatnio edytowany przez Sado (2017-03-30 03:41:21)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Bezkonkurencyjnie* najlepsze anime sezonu. Specyficzne, ale bardzo polecam.
He? Toć wpisanie Seinen do gatunku nie sprawi samo w sobie, że anime będzie dla widza dojrzalszego od przeciętnego gimnazjalisty, a jednak miałkość tego tytułu szybko wychodzi. Mianowicie królestwo podzielone jest na 13 dystryktów wypełnionych kontrastującą ze sobą społecznością i to sprawia, że już po opisie przyszły widz nastawia się na głębszą treść odnośnie filozoficznych rozważań, ba główną cechą protagonisty jest beznamiętność, aby podczas swojej roli podróżnika nie zakłócił naszych sądów i osadów w interpretacji wydarzeń wokół niego. Jednak wraz z obejrzeniem kilku pierwszych odcinków czuje się frustracje, albowiem nasz główny bohater Jean Otus ogranicza nas do jedynie muśnięcia osobliwych społeczności, i właściwie nie ma nad czym się rozwodzić. Taka epizodyczna fabula leniwie toczy się do samego końca nic w sobie nie mając, i nie ratuje jej wątek spinający razem wszystkie odcinki, gdyż znowuż nie ma bodźców dla widza, aby ten zagłębił się w intrygę i starał się przewidzieć co to będzie, a okazuje się, że rozwiązanie wynikło z tego, iż ukryto przed nami kluczowe sceny, to nie czuje się zaszokowania zwrotem akcji, a jedyną reakcją jest bez emocjonalne: "aha".
Sado napisał:Bezkonkurencyjnie* najlepsze anime sezonu. Specyficzne, ale bardzo polecam.
He? Toć wpisanie Seinen do gatunku nie sprawi samo w sobie, że anime będzie dla widza dojrzalszego od przeciętnego gimnazjalisty, a jednak miałkość tego tytułu szybko wychodzi. Mianowicie królestwo podzielone jest na 13 dystryktów wypełnionych kontrastującą ze sobą społecznością i to sprawia, że już po opisie przyszły widz nastawia się na głębszą treść odnośnie filozoficznych rozważań, ba główną cechą protagonisty jest beznamiętność, aby podczas swojej roli podróżnika nie zakłócił naszych sądów i osadów w interpretacji wydarzeń wokół niego. Jednak wraz z obejrzeniem kilku pierwszych odcinków czuje się frustracje, albowiem nasz główny bohater Jean Otus ogranicza nas do jedynie muśnięcia osobliwych społeczności, i właściwie nie ma nad czym się rozwodzić. Taka epizodyczna fabula leniwie toczy się do samego końca nic w sobie nie mając, i nie ratuje jej wątek spinający razem wszystkie odcinki, gdyż znowuż nie ma bodźców dla widza, aby ten zagłębił się w intrygę i starał się przewidzieć co to będzie, a okazuje się, że rozwiązanie wynikło z tego, iż ukryto przed nami kluczowe sceny, to nie czuje się zaszokowania zwrotem akcji, a jedyną reakcją jest bez emocjonalne: "aha".
Anime ogólnie jest skierowane raczej dla dzieci i młodzieży, więc o czym tu dyskutować w tej kwestii? Cały twój powyższy post odnosi się do jakichś twoich wyimaginowanych oczekiwań, których chciałeś od tej bajki, bo myślałeś, że taka będzie. Co do "ukrycia kluczowych scen" - rozumiem powód frustracji, lecz ponownie wynika z pewnych twoich oczekiwań. Ja od bajki miałem inne, nie oczekiwałem rozwinięcia wątków każdego dystryktu, wręcz nastawiłem się na pewną pobieżność. Ja zaszokowanie jednak czułem, nawet jeśli wynikało z ukrycia scen. Zresztą nawet poza tym nie domyśliłem się wielu spraw, np. Owl=Abend.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan