Nie jesteś zalogowany.
A ja polecam paluszki Lajkonik Junior maczane w Nutelli. Smakują nawet lepiej niż zwykłe pocky w polewie czekoladowej i wychodzi duuuuużo taniej
Polak potrafi. Ja ostatnio na conie kupiłam sobie dwie paczki bananowych za 15zł (obie).
Ja ostatnio kupiłam na Yatta 4 smaki. I naprawdę Lajkoniki+Nutella biją je na głowę xD Tylko muszą być te dla dzieci, bo nie ma na nich soli
Ostatnio pojawiły się Pocky na allegro! kupiłam od razu dwie paczki są pyszne!!!! ^___^
http://www.allegro.pl/item1075164936_he … ponii.html
Kupiłem po raz pierwszy (i zapewne ostatni) kilka rodzajów Pocky na yatta (ot tak z ciekawości).
Pocky Mleczne, Śmietankowo-jagodowe , Pocky Czekoladowo-Bananowe, Pocky Śmietankowo-truskawkowe i Pocky Czekoladowe łącznie za 55 zł. Skład (po angielsku) standardowy jak na słodycze (głównie mąka pszenna, cukier i olej roślinny), ale smakują całkiem nieźle. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.
Niedawno zakupiłem "polskie pocky" z Beskidzkich Łakoci. W smaku dorównują oryginalnym czekoladowym pocky, no i cena to bodajże 3,69zł, więc niewygórowana. Oryginalne pocky może są lepiej wykończone, ale w mojej ocenie doznania wizualne nie liczą się aż tak bardzo w kwestii przekąsek. Poniżej parę zdjęć, jeżeli ktoś chciałby się przekonać o czym mówię.
KLIK
Są w Biedronce (byłem nawet testerem) oraz w Lidlu. Oczywiście marki własne.
Przeleciałem dzisiaj cały dział ze słodyczami w mojej Biedrze i nie widziałem nigdzie poćków
Może to tak jak z grami u nich, są Biedronki równe i równiejsze
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2017-03-20 15:11:08)
Jeszcze sprawdzę w Chacie Polskiej, tam czasami mają takie różne rarytasy.
Dobre pół roku temu był w Piotrze i Pawle, w Poznań Plaza, ostatnio ich tam nie widziałem.
Co do smaku uważam, że polskie paluszki z czekoladą lepsze, niestety nie pamiętam jakiej firmy.
Zrobiłem obchód po sklepach. Oto wyniki:
Nie ma w: Auchan, Carrefour, Kaufland, Biedronka, Lidl, POLOmarket, Netto, Intermarché, Dino, Sedal, Żabka.
Jedyne co znalazłem to Beskidzkie łakocie w Tesco:
U mnie te Beskidzkie Łakocie są w Mili po 3,49zł. Mi osobiście smakują, ale mało tego w paczce, więc droga impreza.
Od dzisiaj jest promocja w Biedronce na ich paluszki i krem a'la Nutella. Polecam zestaw
Jak ktoś ma mocną siłę woli i nerwy ze stali, to polecam rozpuszczenie czekolady w ganku i zamoczenie paluszków w czekoladzie. Nie jest to takie proste jak się z pozoru wydaje.
Bo czekolady się nie rozpuszcza w garnku, tylko w kąpieli wodnej
Jak ktoś ma mocną siłę woli i nerwy ze stali, to polecam rozpuszczenie czekolady w ganku i zamoczenie paluszków w czekoladzie. Nie jest to takie proste jak się z pozoru wydaje.
A w mikrofali można?