Nie jesteś zalogowany.
Nie chce mi iść Full Metal Panic - Conquerior of Schamballa!!
Jeżeli masz, azapewne masz ta sama wersje co ja grupy [Kaa]w formacie mkv (1,21GB).
To zainstaluj ten pack co wyżej mi doradzali na nim działa, albo K-Lite Codec Pack na nich też mi działał.
nie Fullmetal Panic tylko Fullmetal Alchemist.....
tylko ACE starszej wersji (nie wiem dlaczego).
Bo ACE to szajs
Jeśli masz problemy z odtwarzaniem h264/x264/AVC za pomoca ffdshow to użyj CoreAVC (polecam też przy słabszych kompach).
Mam problem związany z plikami MKV, mam (a4e)Elfen Lied w tym formacie pobrałem napisy zainstalowałem K-lite codec pack i napisy pojawiają się w odstępach kilku minutowych, może mi ktoś w jakiś prosty sposób(najlepiej krok po kroku bo jestem komletnie zielony jeśli chodzi o ten format) wytłumaczyć co zrobić żeby wyskakiwały normalnie?
prawdopodobnie napisy masz pod wersje jakiegoś rawa co ma 119.88 fps. k-lite w subedicie ustawia standardowo 25 fps dla MKV więc musiałbyś zmienić fps napisów zrób tak:
Otwórz ten MKV i napisy daj w subedicie Napisy ----> Zmień współczynnik fps napisów i w pierwotnej wpisz 119.88 a w docelowej 25 i ok i potem Plik ----> Zapisz plik z napisami i tyle
A my jesteśmy zieloni jeśli chodzi o ilość informacji jakie nam podałeś.
Napisy ładujesz z pliku, czy wyświetlasz te będące w MKV.
Wyświetlasz w MPC czy VSFilterm?
Jaki format napisów (jeśli z pliku)?
itd
1. Musiałem zmienić nazwe napisów na taką samą nazwe jaką ma anime bo inaczej ich nie widziao
2. Wyświetlam MPC, dokładniej włancza się automatycznie Direct VobSub
3. napisy mają format txt.
Hatake zrobiłem tak jak napisałeś. Teraz napisy wyskakują 15 sekund za wcześnie ale
wszystkie idą juz równo, mógłbyś podpowiedzieć co dalej zrobić żeby były ok?
za szybko? przesuń je o 15 do przodu. po lewej stronie subedita masz takie ikonki daj tą drugą od dołu i w second wpisz 15 i ok i jak zwykle zapisz i będzie git
Thx w subedit mogę już normalnie obejrzeć[yahoo]
Jeszce jeden problem po przestawieniu napisów w subedicie na fps 119.88 i 25 w niektórych odcikach napisy gnają jak szalone co mozna z tym zrobić? Oglądam anime subedicie bo w innym playerze działają jeszcze gorzej. Próbowałem sprawdzić w VirtualDubMod jaki fps mają te odcinki ale wyskakiwał mi błąd.
to znaczy ze teraz zrobiło się na odwrót by sprawdzić fps pliku polecam GSpot
EDIT
własnie suchy moja pomyłka GSpot najlepszy do AVI
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-03-26 15:20:51)
Ja też polecam, ale nie do MKV, OGM, RMVB.
Jako alternatywę do GSpot można użyć MediaInfo.
Ewentualnie Matroska Shell Extension do MKV oraz RMVB Shell Extension do RMVB.
mam CinemaPlayer i chcialabym zainstalowac sobie kodeki do MKV, ale nie wiem jak, gdzie i skad!
moglby mi ktos wytlumaczyc jak mam to zrobic?
wpisz w google. "matroska pack full download" kliknij pierwszy link z brzegu ściagnij i zainstaluj i po kłopocie
dziekuje[wstyd]:)
Użyłem opcji szukaj i dzięki temu co znalazłem nie udało mi się zsynchronizować napisów, zainstalowałem Mediainfo i wpisałem uzyskany fps do wersji pierwotnej a do docelowej 25, niedziałało, zrobiłem na odwrót też nie działało napisy wciąż pojawiały się nie w tym momencie próbowałem je dopasować też przez opcje przesuń czs napisów i też nic choć przeliczyłem jaka jest różnica czasu i wpisałem a potem zapisałem zmiany. Teraz może ktoś pomoże[deprecha]