Nie jesteś zalogowany.
Ach jak miło takie piękne polskie akcenty w anime
Furi Kuri
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-03-26 16:36:23)
FIACIK 126p!!
Wiedziałem, że to o to chodzić będzie. Cóż, by sprostować "maluch" nie jest polskim samochodem a włoskim. Myśmy tylko kupili licencję i produkowaliśmy je na masową skalę u nas w kraju.:) Czy cos takiego.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Nawet jeżeli jest włoski to co robi w Japonii
Piękna maszyna nie ma co...126p to już legenda...
Nie no fiacik pierwsza klasa
Ostatnio edytowany przez Dahag (2006-03-26 16:47:40)
Nawet jeżeli jest włoski to co robi w Japonii
To tak jakby sie spytać co Toyoty robią w Europie. Mamy światowy rynek.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
[cytuj]To tak jakby sie spytać co Toyoty robią w Europie. Mamy światowy rynek.:)[/quote]
Ale maluch to element raczej tylko i wyłącznie polskiej kultury. Czy się mylę ??
Ostatnio edytowany przez Dahag (2006-03-26 16:50:56)
Piękna maszyna nie ma co...126p to już legenda...
No, no ja mam malucha (zwanego na mieście: "bąkiem" )
To tak jakby sie spytać co Toyoty robią w Europie. Mamy światowy rynek.:)
No wiesz. Ja tam nic nie mam do malucha ale ..ale to maluch jest No to wiesz
Wiem, to taka prowokacja była.:P
BTW, kiedyś malucha zaobserwowałem na jakimś amerykańskim filmie. To było coś, aczkolwiek tak ważnej roli jak tu to nie odegrał.
Cóż, czy to tylko element naszej kultury? No na pewno nigdzie nie był on tak popularny. Chociaż ojciec mi mówił, że i kiedyś jak był na jagodach w Szwecji to z pare aut tej klasy widział i to nie na polskich rejestracjach. Fakt faktem nigdzie nie zdominował on tak dróg jak polskich szos.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-03-26 17:00:43)
Już kiedys o tym pisałem, że w Furi Kuri jest Maluch
Ale maluch to element raczej tylko i wyłącznie polskiej kultury. Czy się mylę ??
Jak byłem we Francji 5 lat temu to widziałem tam malucha:D. Sam jeżdżę "przecinakiem"(ciekawe ile jest określeń na malana?)
niezłe to a tak pozatym można jeszcze "malacz"
"kaszlak"
Parch.
Nie tylk maluchy ale i inne produkty polskie sa spotykane w Japoni.. Główny bohater filmu "Suzhou river"(nie pamietam czy akcja dzieje sie w japoni[baka]) koleszka caly film pije Nasza Polską "Zubrówke" a swoja milosc odnajduje w sklepie gdzie jest sprzedawana "Ĺťubrówka"[okej].
ps. Cały film to przesada, ale pije nasza wódke....!!!![yahoo]
Ostatnio edytowany przez Zeus (2006-03-26 18:27:07)
Przeczytajcie to Jest tam wspomniane co maluchy robią w Japoni
Ja nie moge. Trzeba się zaopatrzyć w jednego malucha i gdzieś go zabunkrować. Za 20 lat będzie jak znalazł.
Nie tylk maluchy ale i inne produkty polskie sa spotykane w Japoni.. Główny bohater filmu "Suzhou river"(nie pamietam czy akcja dzieje sie w japoni) koleszka caly film pije Nasza Polską "Zubrówke" a swoja milosc odnajduje w sklepie gdzie jest sprzedawana "Żubrówka".
Musze to zobaczyć
Moi koledzy mówioł "najduch"