Nie jesteś zalogowany.
2 sezon Reikenzan już 8 stycznia. PV + info
Premiera Fuuki już 6 stycznia. nowy PV + info
1 odcinek Chaos;Child będzie godzinnym specialem. ANN
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-12-10 18:49:26)
Sado dzięki
Szanuj ludzi.
Co ciekawe praktycznie kazdy nowy odcinek otrzymuje wysokie noty redaktorskie na ANN. A oni raczej nie słyną z delikatnego oceniania.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Yagami_Raito8920 napisał:Szanuj ludzi.
Co ciekawe praktycznie kazdy nowy odcinek otrzymuje wysokie noty redaktorskie na ANN. A oni raczej nie słyną z delikatnego oceniania.
To dosyć ciekawe połączenie parodii i sportówki stylizowanej na shounen, więc dobre oceny na wszystkich większych portalach nie powinny dziwić. Okej, dziwią naczelnych krytyków... którzy nie widzieli ani jednego odcinka. W ogóle nie wiem, jaki sens ma ocenianie czegoś, co widziało się tylko na plakacie promocyjnym, no ale jesteśmy w internetach.
Oczywiście, ta perełka nie jest dla wszystkich, ale prościej będzie ją przetrawić niż np. Gintamę. Po prostu jako parodia całość jest bardziej subtelna (sam przeoczyłem kilka smaczków, o których istnieniu dowiedziałem się dopiero z komentarzy). Kurczę, przy oglądaniu człowiek sam już nie jest pewien, czy to na serio, czy tak dla jaj. A taka Gintama jest w tym dość oczywista.
Tak czy owak, jeśli ktoś szuka czegoś specyficznego, to warto rzucić okiem. Szczególnie, że elementy sportowe zostały zrealizowane bardzo starannie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-10 22:24:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kurczę, przy oglądaniu człowiek sam już nie jest pewien, czy to na serio, czy tak dla jaj.
Po bramie bootylonu wniosek wysuwa się jeden Chociaż motyw z kradnięciem czyjejś umiejętności i przywłaszczeniem jej sobie pasuje bardziej do pewnej osoby z Kuroko no Basket Swoją drogą to chyba najbardziej oczywista parodia w całym Keijo?
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2016-12-10 23:01:26)
Tanis napisał:"Rokka no Yuusha" obejrzałem i poszukuję nowego anime do obejrzenia godnego mej osoby ;]
Keijo!!!!!!!!
Sumo na dupy? Odpada Może jakieś inne anime godne polecenia?
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Welp, to sumo na zwieracze jest lepsze niż większość sportówek. Mówię serio. A jak widziałeś trochę shounenów, to już całkiem, bo nieźle z tego pizgają. Zresztą z tego sezonu naprawdę ciężko polecić coś poza Keijo. Ew. jeszcze może być WWW.Working, szczególnie nowe odcinki.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-11 02:23:28)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dennoss napisał:Tanis napisał:"Rokka no Yuusha" obejrzałem i poszukuję nowego anime do obejrzenia godnego mej osoby ;]
Keijo!!!!!!!!
Sumo na dupy? Odpada Może jakieś inne anime godne polecenia?
Konosuba może? Keijo to gniot, nie marnuj na to czasu.
Kam-chan, gdzie uprawia się taki sport, skoro uważasz to za anime sportowe?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
gdzie uprawia się taki sport, skoro uważasz to za anime sportowe?
W Japonii
W sumie nie wydaje mi się, żeby Keijo było pierwszym anime, w którym wymyślili konkurencję sportową, ale nie wiem, czy ktoś wcześniej robił to tak starannie. W zasadzie trudno znaleźć jakichś element, który nie łączyłby tej dyscypliny z innymi sportami. Kurczę, mamy nawet podział na określone fajterki po dystansie, jak to odbywa się np. w boksie, czy dokładne tłumaczeń technik włącznie z aspektami fizjologicznymi, jak w innych seriach.
Chociaż motyw z kradnięciem czyjejś umiejętności i przywłaszczeniem jej sobie pasuje bardziej do pewnej osoby z Kuroko no Basket.
Shirou też kopiował. Całość to ogólnie taki miks Shirou z Łucznikiem.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-11 04:11:46)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Yagami_Raito8920 napisał:gdzie uprawia się taki sport, skoro uważasz to za anime sportowe?
W Japonii
Musi być uznane za sport żeby było sportowe? po prostu stworzyli sport na potrzeby anime i jest dość sensownie rozbudowane jeśli ktoś widzi w Keijo tylko cycki i tyłki to niech odpuści. Jak na cyckowe animu nie olewają innych aspektów bajki i nie są na siłę by sprzedać tylko tyłki.
Ostatnio edytowany przez Witax (2016-12-11 04:52:13)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Dennoss napisał:Yagami_Raito8920 napisał:gdzie uprawia się taki sport, skoro uważasz to za anime sportowe?
W Japonii
Musi być uznane za sport żeby było sportowe? po prostu stworzyli sport na potrzeby anime i jest dość sensownie rozbudowane jeśli ktoś widzi w Keijo tylko cycki i tyłki to niech odpuści. Jak na cyckowe animu nie olewają innych aspektów bajki.
Przecież on żadnego odcinka nie widział. Tylko tak chodzi po internetach i opowiada głupoty. Najbardziej mi się spodobał taki jego komentarz.
Ja niestety nie jestem masochistą, ażeby karać samego siebie oglądając to coś. Seria o bijatyce na tyłki. Koniec. Możecie z tego zdania zrobić recenzje.
Nie ma tu nic absurdalnego czy innowacyjnego. Kalka, kalka, kalka. A żarty są na poziomie tego zdania „Czary mary, twoja stara to twój stary”.
Wszelka dyskusja jest tylko rzucaniem grochem o ścianę, no ale z drugiej trochę niefajnie, kiedy bzdury tego typu wiszą na wierzchu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zresztą z tego sezonu naprawdę ciężko polecić coś poza Keijo. Ew. jeszcze może być WWW.Working, szczególnie nowe odcinki.
Drifters, Girlish Number.
Może być jeszcze DAYS.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
DAYS nie jest z tego sezonu. Zresztą to chyba najgorsza sportówka, jaką widziałem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Potwierdzam, Days to jedna z gorszych sportowek, jakie kiedykolwiek wyszły.
Ty dulowaty userze!
DAYS nie jest z tego sezonu. Zresztą to chyba najgorsza sportówka, jaką widziałem.
Bo to bardziej okruchy życia niż sportówka. Ta produkcja zyskuje najwiecej, gdy piłka schodzi na dalszy tor.
No nie. Weźmy takie Battery, okruchy życia ze sportówką w tle, pełna zgoda. Meczów tyle, co kot napłakał, treningów tyle, co kot napłakał, rozterki gimbazy pełną parą.
A teraz Days. Po pierwsze jak odstawimy piłkę na dalszy tor, to w sumie nic nie zostanie. Bo albo są treningi, albo mecze, i jakieś dosłownie poboczne wątki poszczególnych bohaterów, że jeden prowadzi sklep, drugi ma przerąbaną sytuację rodzinną, ale to wszystko po łebkach. Po drugie perfidnie wstawili typowy schemat dla sportówek produkowanych seryjnie - a ten schemat przedstawia się następująco: mamy drużynę słabą lub dobrą, ale po perypetiach, więc musi się obecnie jakoś podnieść. Dołączają pierwszaki, mogą mieć jakiś ukryty talent albo nie mieć, ale pracować za pięciu. Grają sobie, jakoś wygrywają, aż trafiają na drużynę, której nie są w stanie pokonać. Płacz, łzy, trening, pierwszaki odkrywają, że jedna umiejętność im nie wystarczy, więc szlifują następne, wracają do gry, wygrywają, trafiają na drużynę, z którą przegrali poprzednio i ją pokonują, następnie pokonują jeszcze silniejsze drużyny niż ta, z którą wygrali poprzednio. Tak się ma sprawa z Diamond Ace, Kuroko no basket, Haikyuu i pewnie jeszcze niejedna się trafi. Ten schemat nie gryzie tak bardzo, jeśli jest rozciągnięty na 2 sezony lub więcej. Co zrobili twórcy Days? Ciepnęli ten schemat w 24-odcinkową serię, w związku z czym trąci tandetą. Główny bohater to jakaś pucołowata porażka, któremu wydaje się, że bieganiem załatwi sprawę nieumiejętności grania w piłkę na poziomie zawodów krajowych. Na końcu dochodzi do jakiejś śmiechowej techniki przejmowania piłki. Reszta drużyny to również jakieś nieporozumienie. A okruchów życia, jak twierdzisz, jest na tyle mało, że starczyłoby na jeden odcinek.
Ostatnio edytowany przez coellus (2016-12-11 18:20:56)
Ty dulowaty userze!
Kamiyan3991 napisał:Zresztą z tego sezonu naprawdę ciężko polecić coś poza Keijo. Ew. jeszcze może być WWW.Working, szczególnie nowe odcinki.
Drifters, Girlish Number.
Może być jeszcze DAYS.
Gundamy IBO.
Ostatnio edytowany przez Sado (2016-12-11 18:30:56)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
DnA trochę mi nie pasuje do tego przykładu. Oni jednak nie grali potem z tą samą drużyną i wcale też tam jakoś specjalnie nie odstawali. Po prostu wyłamali się trochę w kluczowym momencie (po pewnym zdarzeniu), co było zrobione bardziej realistycznie niż w pozostałych sportówkach.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan, a założymy się, ze prędzej czy później dojdzie do tego meczu i patosu będzie wtedy milion pińcset?
Ty dulowaty userze!