Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Luk4S napisał:M$ kończy ze wsparciem dla windowsa 7 wraz ze styczniem 2020.
Trolololo, całe cztery lata to ma być "wkrótce"?
Wtedy to już będzie jedenastka.
Najlepiej testować samemu. I wybrać ten, który działa najlepiej/podoba się najbardziej albo cokolwiek.
Jakoś XP już porzucali programiści (głównie gier przez brak wsparcia DX10) wiele lat przed oficjalnym końcem wsparcia (min. 4 lata). Z siódemką założę się, że za 2 lata zacznie być widoczne porzucanie systemu.
Szczególnie polecam ludziom, którzy mają laptopy z 4GB RAM i jakimiś dwurdzeniowymi APU. Różnica w kulturze pracy W10 vs W7 jest ogromna.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-07-23 20:05:32)
Warto zainstalować, by samemu sprawdzić, w maju przeszedłem na lapku z win 8 na 8.1, a później na 10, wzrost wydajności był dość znaczny, jednak na pc porównując pomiędzy win 7, a win 10, to jakiejś dużej różnicy nie zauważyłem, zżera trochę więcej zasobów, ale przy dzisiejszym sprzęcie raczej nie powinno być to aż tak problematyczne. Sama aktualizacja była bezproblemowa w obu przypadkach (instalowałem z managera aktualizacji).
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Akurat musiałeś pytać na forum, gdzie w przerażającej części panuje mentalność z czasów Win XP, a przekonanie jakoby Microsoft jest tym złym wiecznie żywe...
M$ daje system za darmo wiec nie moze byc zly
W czasach w ktorych mamona jest religia i bogiem i ktos rozdaje swoj produkt za darmo, to na bank nie robi tego z dobroci serca, tylko ze takie dzialanie przyniesie mu wieksze kozysci
ara ara...
Jako, że zbliżał się ku końcowi czas na aktualizację, postanowiłem zrobić drugie podejście do Win 10. Z problemów, które miałem u siebie a opisałem wcześniej pozostał problem z ikonami. W zasadzie trzymam je tak jak system je umieścił, bo nie ma sensu ich ustawiać po Swojemu. System przy każdej możliwej okazji, najczęściej przy przęłaczaniu obrazu na TV. Do tego skalowanie jak kulało tak kuleje nadal. Z nowych minusów jakie zauważyłem, to po aktualizacji, Chrome na niektórych stronach zacina się jakby nie mógł ich doczytać bądź komp był na nie za słaby. Odnoszę też wrażenie, że bateria w lapku szybciej leci. Aktualizacja była robiona przez asystenta aktualizacji. Jak znajdę chwilę czasu, ściągnę obraz i zainstaluję na czysto i wtedy się zobaczy czy problemy nadal występują.
Animazon, postęp to duże słowo jak na ciągłe wypuszczanie nowych systemów na siłę. Przecież tam są nierzadko zmiany dla samych zmian.
Tak, różnica między 8.1 a 10 jest niemalże kosmetyczna, ale to nie moja wina, że postęp jest taki powolny a użytkowników, którzy boją się nowych rozwiązań.
Od siebie do wad dorzucę jeszcze to, na co wiele osób narzeka - rozrzut ustawień w różnych miejscach systemu. Część w "starym" panelu sterowania, część w ustawieniach w stylu modern, a części w ogóle się nie da ustawić.
Częściowo potwierdzam - część ustawień w menu Ustawienia a część w Panelu Sterowania. Nie rozumiem co masz na myśli, że części w ogólne nie da się ustawić - nie spotkałem się z takim przypadkiem, a zdarzało się odwrotnie. W W10 jest dostęp do pewnych opcji, których brak w np. W8.1.
Użytkownik w7
https://connect.microsoft.com/VisualStu … -windows-8
Description:
All DirectX 9.0c/x64 desktop applications can't allocate more GPU memory than 4GB on Windows 8.1. Even if GPU have 12GB.
On Windows 7 it runs ok and correctly allocates 7GB for example.
I to samo z 10
Telemetria występuje w 7, 8, 10. Za to z w7 łatwiej ją wyjebać.
Abstrahując od wyglądu interface'u, cortany, gier z xboxa (crossbuy)... zostają jedynie gry w D12 lub działające jedynie w W10 (niewiele ich). Migracja ma niewielki sens na tę chwilę. Im dłużej masy ludzi będą zwlekać z przejściem ze starszych systemów, MS będzie miał większą motywację by ulepszyć swój najnowszy windows
Ostatnio edytowany przez lugos (2016-07-23 23:31:32)
Podłączę się pod pytanie, czy do takiego staruszka http://www.arest.pl/produkt/14967/HP-DV … lasciwosci warto pakować 10?
Podłączę się pod pytanie, czy do takiego staruszka http://www.arest.pl/produkt/14967/HP-DV … lasciwosci warto pakować 10?
Nie
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Mam słabszy netbook zaktualizowany do W10 - nie widzę szczególnej różnicy. Chodzi tak samo słabo jak na W7 .
Za to może być problem ze sterownikami.
10 ma wieksze wymaganie niz 7 wiec bedzie chodzil gorzej wiem bo mam laptopa z wydajnoscia na poziomie 2007...
"po winstalowaniu wszystko dziala samoczynnie i nie mozna tego zatrzymac..."
Windows 10 postawiony na czysto po miesiącu użytkowania staje się niestabilny, powolny, cały czas jakieś bugi, generalnie dzieją się rzeczy niestworzone Na 8.1 działałem przez rok bez potrzeby formatu i wszystko było w porząsiu. Jak tylko będę miał czas to wracam.
Ja do jeszcze trochę słabszego (dual core t4200) wsadziłem SSD, który mi został z kompa.
Na nim zainstalowałem win10 i sam nie mogłem uwierzyć jak ten stary laptop odżył.
Wcześniej przy kilku zakładkach przeglądarka już muliła, a filmików na stronach oglądać się nie dało, wszystko przycinało.
Teraz nie ma żadnych problemów. Pewnie większa w tym zasługa wymiany dysku, ale taki zestaw: stary laptop + SSD i Win10 daje radę.
To i ja dorzucę swoje trzy grosze.
Pod względem wydajności, szybkości uruchamiania się systemu i programów sprawa wygląda tak: (testowałem wszystkie systemy)
Windows 8.1>Windows 10>Windows 8>Windows 7>Starsze wersje systemu.
A jednak pracuję na w10, bo mi się po prostu spodobał, no i mając sshd nie ma różnicy w wydajności.
Jeśli chodzi o gry, to jak na razie "uruchom w trybie zgodności" + jako admin załatwiało sprawę.
Windows 10 postawiony na czysto po miesiącu użytkowania staje się niestabilny, powolny, cały czas jakieś bugi, generalnie dzieją się rzeczy niestworzone Na 8.1 działałem przez rok bez potrzeby formatu i wszystko było w porząsiu. Jak tylko będę miał czas to wracam.
W grudniu zeszłego roku zainstalowałem Win10. Nadal czekam na te "niestworzone" rzeczy oraz bugi.
meowchin napisał:Windows 10 postawiony na czysto po miesiącu użytkowania staje się niestabilny, powolny, cały czas jakieś bugi, generalnie dzieją się rzeczy niestworzone Na 8.1 działałem przez rok bez potrzeby formatu i wszystko było w porząsiu. Jak tylko będę miał czas to wracam.
W grudniu zeszłego roku zainstalowałem Win10. Nadal czekam na te "niestworzone" rzeczy oraz bugi.
Widzę więc, że nie jestem jedynym, który czeka na te rzekome bugi.
Wcześniej przy kilku zakładkach przeglądarka już muliła, a filmików na stronach oglądać się nie dało, wszystko przycinało.
Teraz nie ma żadnych problemów. Pewnie większa w tym zasługa wymiany dysku, ale taki zestaw: stary laptop + SSD i Win10 daje radę.
A teraz pomyśl, że z siódemką może chodzić jeszcze szybciej.
Od początku sierpnia 2015 używam systemu aż do teraz na moim 7 letnim kompie.
Ja miałem BSoD przy podkręconym ramie (który jednak nie ma znaczenia przy w10, czyt. lepsza wydajność i tak i tak), i czasem nie chciał zadziałać start i kalendarz, ale zainstalowałem system 3 dni po premierze wiec mogłem mieć takie bugi.
Przy grach jestem nawet bardziej zadowolony niż z 7, np. COD Ghost na 7 ledwo działał na najniższych detalach, a na 10 spokojnie mogłem odpalić na medium detalach.
W kilku grach bez zmian albo tak minimalne, że nie zauważalne, a stare gry to włączyć tryb kompatybilności z Windows 7 lub XP i hula bez problemu.
Co do mulenia na starociach, jeżeli nie gracie w wymagające gry, albo w ogóle nie gracie to może spróbujcie z Linux Mint, na własnych oczach widziałem jak C2D 1.6 i 2GB RAM dostał niezłego kopa [Windows 7 Pro zamieniony na Linux Mint 17.3 Cinamon]
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2016-07-24 20:09:09)
Strony Poprzednia 1 2 3 4