Nie jesteś zalogowany.
Jak ktoś ma kilka kont pocztowych, to nie musi mieć otwartych kilku zakładek w przeglądarce, tylko wszystko ma w jednej apce i w dodatku nie trzeba wpisywać hasła - od razu po uruchomieniu synchronizuje maile (chyba że ktoś ustawi sobie inaczej).
Mam to samo na gmailu w przeglądarce. Hasła nie wpisuję, a maile odbieram tam z różnych kont pocztowych, choć chyba jest jakiś limit.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
qwig napisał:Ludzie tez tak na google readera mowili i ich google wyruchalo az kukle zaswedzialy.
Roundcube jest opensource i każdy może sobie go gdziekolwiek chce postawić.
Jesli mieszkasz u i na koszt rodzicow, to Twoj czas jest za darmo i rzeczywiscie mozesz gdziekolwiek postawic za darmo.
Ostatnio edytowany przez qwig (2016-06-21 12:18:02)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Zakładanie konta na jakimś serwisie również pochłania czas. A gdziekolwiek, miałem na myśli dowolny serwer www.
senami napisał:Nala_Alan napisał:Raczej na odwrót, po co komu jakieś apki do tego jak można w przeglądarce, i jest na przykład świetny Roundcube.
Jak ktoś ma kilka kont pocztowych, to nie musi mieć otwartych kilku zakładek w przeglądarce, tylko wszystko ma w jednej apce i w dodatku nie trzeba wpisywać hasła - od razu po uruchomieniu synchronizuje maile (chyba że ktoś ustawi sobie inaczej).
Zaktualizuj sobie wiedzę, gdyż jest to możliwe w przeglądarce, a oferuje to na przykład outlook.
Osobna aplikacja na komputer jest beznadziejna z tego względu, że nie synchronizuje się z aplikacją mobilną i wersją na przeglądarkę, gdy logujemy się na innym komputerze.
W aplikacji na komputer wystarczy w konfiguracji wygrać protokół IMAP i wszystko się synchronizuje. Dokładnie tak jak to jest z aplikacją mobilną i na przeglądarce.
Ostatnio edytowany przez marc99 (2016-06-21 16:17:57)
Zakładanie konta na jakimś serwisie również pochłania czas. A gdziekolwiek, miałem na myśli dowolny serwer www.
https://www.cvedetails.com/vulnerabilit … dcube.html
Nie pamietam, zeby gmail czy inny hotmail mial liste cve, o ktorych latanie to enduser mialby sie martwic.
senami napisał:Nala_Alan napisał:Raczej na odwrót, po co komu jakieś apki do tego jak można w przeglądarce, i jest na przykład świetny Roundcube.
Zaktualizuj sobie wiedzę, gdyż jest to możliwe w przeglądarce, a oferuje to na przykład outlook.
Osobna aplikacja na komputer jest beznadziejna z tego względu, że nie synchronizuje się z aplikacją mobilną i wersją na przeglądarkę, gdy logujemy się na innym komputerze.
senami napisał:Jak ktoś ma kilka kont pocztowych, to nie musi mieć otwartych kilku zakładek w przeglądarce, tylko wszystko ma w jednej apce i w dodatku nie trzeba wpisywać hasła - od razu po uruchomieniu synchronizuje maile (chyba że ktoś ustawi sobie inaczej).
Mam to samo na gmailu w przeglądarce. Hasła nie wpisuję, a maile odbieram tam z różnych kont pocztowych, choć chyba jest jakiś limit.
A o manipulacji ciasteczkami słyszeli? Jak nie chcecie kont pozwiązywać i mieć wspomnianego przez Soheia limitu, polecam firefoksa z multifoksem. Używam 6 kont gmaila nieraz jednocześnie
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Nie pamietam, zeby gmail czy inny hotmail mial liste cve, o ktorych latanie to enduser mialby sie martwic.
Mają za to wycieki baz danych.
>2016
>uzywac interfejsow webowych do poczty
W sumie tak bezpieczniej.
O ile sam w pracy jestem właściwie skazany na Outlooka to prywatne mejle odbieram przez przeglądarkę. Dwa konta, przy czym mejle z pierwszego (o2) są automatycznie przenoszone na ten drugi (gmail).
qwig napisał:>2016
>uzywac interfejsow webowych do pocztyW sumie tak bezpieczniej.
O ile sam w pracy jestem właściwie skazany na Outlooka to prywatne mejle odbieram przez przeglądarkę. Dwa konta, przy czym mejle z pierwszego (o2) są automatycznie przenoszone na ten drugi (gmail).
Przegladarki sa o wiele bardziej niebezpieczne niz klienty e-mail.
Po zainstalowaniu kilku wtyczek w Thuderbirdzie da się go już jakoś używać. Dzięki za pomoc, przynajmniej nie muszę poczty zmieniać.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD