Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14
Ogólnie całe Madan no Ou rozgrywa się gdzieś na naszych i pobliskich terenach. Nawet tatry były.
Coust, ja bym zaryzykował stwierdzenie, że całość rozgrywa się w Polsce lub tam, gdzie Polska powinna leżeć na mapie
http://youtu.be/p_PqMYZuAOE?t=5s
Choć mam wątpliwości, bo wszędzie piszą, że to Europa Zachodnia, a nas wypycha się z Europy Środkowej i robi Wschód.
Ostatnio edytowany przez Cryla7 (2014-12-02 17:42:23)
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Zhcted is seemly based on Medieval European between East Russia and West Europe. Some claimed that the territories were also based on modern European countries likes of Germany, Russia, Bulgaria, Poland, Romania, Netherlands, Belgium and other Eastern European counties.
School Rumble (trochę naciągane, ale wymowa IMO dobra)
Aż dziwne, że nikt jeszcze nie wrzucił zdjęcia naszej "narodowej dumy" z drugiej części Code Geass: Boukoku no Akito ;P
Ostatnio edytowany przez Hostile (2014-12-21 21:52:19)
Nieźle odwzorowana Warszawa
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
Anime "Girlfriend (Kari)" - Odcinek 11, 22:20 , jedna z dziewczyn wyraźnie mówi "śnieg" po polsku xD
EDIT: A jednak zbytnio się zapędziłem, wg oficjalnej strony anime jest ona Rosjanką
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2014-12-22 14:18:55)
Bungou Stray Dogs: Dead Apple
Swoją drogą, Polska tu jest jakimś mega kozakiem.
Ostatnio edytowany przez Shodimaru23 (2020-01-21 07:55:31)
Moja lista anime: klik
Castlevania, trzeci sezon.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Może tylko w połowie pokrywa się to z tematem, ale właśnie jestem po seansie ID:Invaded i przypadkiem szukając ścieżki dźwiękowej dowiedziałem się, że był za nią odpowiedzialny Stanisław Kowalewski.
Slavek Kowalewski is a Polish pianist, composer and music producer based in Tokyo, known for scoring the Edmund Yeo film Kingyo and the sci-fi film Sado Tempest. He is the co-composer of ID: Invaded alongside Atsushi Umebori, jointly credited under the label "U/S".
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14